שתף קטע נבחר

פוטרה בגלל הריון ותקבל 200 אלף שקל

ביום הראשון לעבודתה סיפרה ד"ר עלמה לוי למעסיקיה כי היא בהריון ופוטרה. בית הדין לעבודה קבע לזכותה פיצויים בסכום חסר תקדים והדגיש: אסור לפטר עובדת בשל הריונה

עובדת שפוטרה ממקום עבודתה לאחר שהתברר כי היא בהריון תפוצה על ידי מעבידיה בסכום חסר תקדים: 200 אלף שקל. כך קבע בימים האחרונים בית הדין לעבודה בתל אביב.
העובדת, ד"ר עלמה לוי, עוסקת בתחום הביוטכנולוגיה. ב-1997 היא התקבלה לעבודה בחממה הטכנולוגית "רד רמות" בתל אביב, והוצבה בראש פרויקט מחקרי לפיתוח תכשירים נגד אלרגיה. ביום הראשון לעבודתה סיפרה לוי למעסיקיה, כי היא בהריון - ופוטרה בו ביום. ד"ר לוי, המיוצגת על ידי עו"ד אודליה לוי-אטינגר, תבעה את "רד רמות" והגישה גם תביעת פיצויים אישית נגד מעסיקיה, פרופ' רונית שגיא-אייזנברג וד"ר אבשלום חורן.
בכתב ההגנה טענה החברה - הממומנת בחלקה על ידי משרד המדען הראשי שבמשרד המסחר והתעשייה - כי ד"ר לוי בחרה להתפטר בעצמה בעקבות "הריונה הפתאומי". אלא שבמהלך המשפט, שנמשך כארבע שנים ונערך בפני השופטת עליה פוגל, התגלו סתירות בעדות המעורבים בפרשה.
בימים האחרונים קיבלה השופטת פוגל את גירסתה של ד"ר לוי ופסקה לטובתה פיצויים בגובה של כ-200 אלף שקל, שאותם ישלמו "רד רמות" - ובאורח חריג גם שני המנהלים שנתבעו.
בהחלטה שבה וקבעה השופטת פוגל כי כל אפליה בקבלה לעבודה, ובכלל זה על רקע הריון, היא אסורה - וכי פיטורין בשל הריון נחשבים לאפליה על רקע מין.
החוק קובע כי כללי השיוויון אינם חלים על מקום עבודה שיש בו פחות משישה עובדים, כמו המחלקה שבה עבדה ד"ר לוי.
אולם השופטת פירשה את סעיף החוק, וקבעה כי כל מקום שיש בו עובדים, ולא משנה מה מספרם, מחוייב לקיים את כללי השיוויון ביניהם.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים