שתף קטע נבחר

תוספים לדפדפן: סדר וניקיון

הדור הנוכחי של כלי מחקר מורכבים, אותם ניתן לחבר לדפדפן, יכול לעזור לכם לארגן את המידע, ולהפוך את העבודה ליותר יעילה וזריזה. כתבה רביעית בסדרה

באופן מצער ביותר, כמה ממוצרי העבר שאהבנו, למשל iHarvest, כבר מתו ואלה שבאו במקומם לא תמיד טובים יותר. מוצרים לקריאה בלתי מקוונת הולכים שלובי זרוע עם כלי מחקר אלה. כלי מחקר יקרים עובדים בדרך כלל עם קורא דפי אינטרנט בלתי מקוון. קורא כזה לוכד דפי אינטרנט, אתרים שלמים, או מספר נתון של שכבות בתוך הקישורים. למשל אם אתה מציין שכבה אחת בנתוני הלכידה, הקורא ישמור את דף הרשת בו אתה נמצא וכן את כל הדפים הקשורים אליו ישירות. הורדות יכולות להפוך להיות כבדות מאוד, הן מבחינת זמן הורדה והן מבחינת מקום אכסון בכונן הקשיח. אם אתה טועה בחישוב אתה תקוע עם דף ראשי נטול תוכן, או באופן חליפי עם כונן קשיח המלא בשטויות. בעיה נוספת: לפעמים נדרשת הזנת סיסמא או מספר מנוי לאתרי אינטרנט - וזו אינה נתמכת על ידי התוכנה. למרות הכל, היכולת לשמור את החומר זמין באופן בלתי מקוון מקלה על העבודה.

Adobe Acrobat

אם ברשותך Adobe Acrobat (גרסה מלאה במחיר: 249$) אתה כבר מצויד ביכולות טובות למדי לקריאה בלתי מקוונת. בנוסף, כלי הפצת התוכן של Acrobat נותנים לך להמיר דפים לפורמט PDF עם לינקים חיים. (www.adobe.com, ציון: 4/5).

Cartagio

כלי רציני לארגון מידע מחקרי, המגיע בגרסה ביתית (במחיר: 75$), בגרסה מקצועית (במחיר 175$) ובגרסת Enterprise (במחיר: 395$). הוא מצויד בממשק מורכב ששווה ללמוד. Cartagio הוא project-oriented וכולל אפילו לוח גזירים לצורך תיוק מהיר של כתובות אינטרנט או הערות לגבי דברים שיש לעשות אחר כך. ניתן להשתמש במנהל הפרוייקט לצורך הגדרת משימה, דפדוף בדפים רלוונטיים, שמירת דפים עם הערותיך עליהם והידור רשימות של סימניות. הגרסה המקצועית כוללת: מעקב זמן ומערכת חיובים, תצוגת נתונים סטטיסטיים של פרוייקט ועורך מסמכים מובנה. גרסת Enterprise מוסיפה מאפיינים קבוצתיים לשיתוף פעולה, ניהול וביצוע משימות מרחוק ( www.cartigo.com ציון: 4/5).

Offline Explorer

Offline Explorer מבית MetaProducts נועד לפשט לכידת תוכן אתר אינטרנט. אשף פרוייקט חדש מוליך אותן בקלות דרך ההגדרות החשובות, ומוריד מהר דפים בהם אתה מעוניין. Offline Explorer יודע להתמודד עם שמות משתמש וסיסמאות - אפילו אם הם נדרשים רק במספר דפים באתר. Offline Explorer מצויד בממשק הפשוט ביותר בו נתקלנו. הוא כולל חלון דפדפן, בו ניתן לראות בקלות אם ההורדה הצליחה (www.metaproducts.com, ציון: 4/5).

SurfSaver

ממשק פשוט מבוסס דפדפן מבדל את SurfSaver משאר החברים בלהקה. קליק ימני על דף רשת יפרוס בפניך את אפשרויות השמירה הסטנדרטיות של SurfSaver. לדוגמה אפשר לקבוע את עומק הקישורים אליו יש להגיע, אפשר להוריד דפים מקושרים (שאינם נמצאים תחת אותו שם תחום) וכיוצא בזה. עם זאת, מטעמי בטחון הן אינן כוללות שדות שם משתמש וסיסמה. אם קליק ימני נשמע לך יותר לעניין מהפעלה של יישום נפרד, הרי ש- SurfSaverהוא הבחירה הנכונה עבורך, גרסת Pro (במחיר: 29.95$) תומכת גם בשיתוף קבצים ויבוא של HTML וטקסט ( www.surfsaver.com, ציון: 3/5).

Research Desk

ל-Research Desk (במחיר: 34.95$) כלי מחקר הכוללים עץ ארגוני ותת ספריות (הקרויות שכבות). הוא עוצר פרסומות pop-ups, מאפשר לרשום הערות על דפים ומשתמש ביכולות האבטחה של Internet Explorer. חלון עזרה מופיע כשזקוקים לו ונעלם ללא התערבותך. ניתן לנעול את הדפדפן כדי למנוע שינויים לא רצויים בדף. דימוי השכבות בו משתמש הדפדפן יכול להרתיע משתמשים אבל בסך הכל זהו כלי חזק ששווה ללמוד ברצינות (www.winferno.com,
ציון: 4/5).

Gotta Know Now

חלק מיישומים אלה יכולים להיות קצת יותר מדי עבור המשתמש האקראי. אם אתה צריך לחפש מילות מפתח באתרים, כדאי לך לבדוק את Gotta Know Now (במחיר: 15$). כל שעליך לעשות הוא להזין את הכתובת המבוקשת, את תנאי החיפוש, ולהורות לו להתחיל. ניתן לבקש התראות קוליות או משלוח הודעת דואר אלקטרוני עם מציאת מונח לחיפוש. השלל חוזר אליך כטקסט בלבד ולא עם קישורים עליהם ניתן להקליק (members.bellatlantic.net/~vze2fpsf/gkn.html, ציון: 3/5).

כתבה זו הנה כתבה רביעית בסדרה הסוקרת את מגוון הדפדפנים הקיימים היום בשוק
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עושים נקיון גם במחשב
צילום: פי סי מגזין
מתוך: PC Magazine
צילום: פי סי מגזין
מומלצים