שתף קטע נבחר

דו"ח: ליקויים ברכישת הפקות ברשות השידור

דו"ח של רשות השידור חושף שרשרת ליקויים בכל הנוגע לרכישת הפקות מגורמים חיצוניים

דו"ח פנימי של רשות השידור, שחובר בידי מבקרת הפנים רומה אבישי והוגש ליו"ר הרשות אברהם נתן, חושף שורת ליקויים וסימני שאלה באשר להתנהלות רשות השידור בתחום רכישת הפקות מגורמי חוץ: מנכ"לים העניקו אישורים בסדרי גודל של אלפי שקלים מבלי לבצע בדיקה תקציבית ובלי אישור הוועדה המתאימה; פער של ארבעה מיליון שקלים בדיווחים של מחלקת הכספים בסעיף הפקות חיצוניות; אישורים שניתנו לרכישת הפקות חיצוניות למרות גירעון תקציבי; וגניזת הפקה על מוזיקה אלקטרונית, בעלות של 340 אלף ש"ח, בגלל שהיא "אינה ראויה לשידור". במסגרת הביקורת נבחנו ההתקשרויות עם גורמי חוץ בשנים 2000, 2001 ומחציתה הראשונה של שנת 2002. אורן הלמן, עוזר יו"ר רשות השידור, מסר בתגובה כי ממצאי הדו"ח יידונו בישיבה הקרובה של וועדת הביקורת.
רשות השידור הינה בעלת אמצעים להפיק בעצמה משדרים רבים, בהתבסס על עובדיה ומתקניה. אולם, על פי החוק, שלושים אחוזים מתקציב הרשות המיועד להפקות, יופנה להפקות מקומיות קנויות – זאת, במטרה לעודד את התעשייה המקומית. ההתקשרויות והקו-פרודוקציות עם חברות ההפקה החיצוניות אמורות להתבצע בכפוף לתקציב המאושר למטרה זו, ולאחר קבלת אישור "ועדת התקשרויות" – שחבריה הם מנכ"ל הרשות, מנהל הטלוויזיה, סמנכ"ל כספים, נציג לשכה משפטית, מנהל תכניות ומנהל מבצעים והפקות.

המנהלים אשמים

מבקרת הפנים אבישי מצאה כי בעבר נהגו מנכ"לים לאשר הפקות סרטים וסדרות בניגוד לנהול, ונתנו אישורים בהיקפים של אלפי שקלים מבלי לערוך בדיקה תקציבית, או להביא את הנושא לדיון בפני ועדת ההתקשרויות. עוד נמצאו בדיקת הפקות שהוזמנו לביצוע בידי מנהל התכניות מבלי קבלת אישור הוועדה. בין היתר, מזכירה אבישי את "מוזיקה אלקטרונית", שהסכם להפקתה נחתם לאחר שמנהל מחלקת תעודה צפה בה והמליץ על הבאתה לוועדת התקשרויות. רק לאחר ששולם הסכום למפיק החליט מנהל המחלקה כי ההפקה אינה ראויה לשידור.

מחלקת הכספים אשמה

אבישי מציינת כי בבדיקת הדיווחים הכספיים שהוגשו לועדת ההתקשרויות – בסעיף הפקות חוץ – נמצא פער של ארבעה מיליון שקלים בין דיווח אחד למשנהו, בפרק זמן של שלושה חודשים. מחלקת הכספים לא נימקה ולא הסבירה לוועדה את הפער, והמבקרת ממליצה כי הסבר כזה יינתן במהרה.

גם ועדת ההתקשרויות אשמה

אבישי מאזכרת את ישיבת ועדת ההתקשרויות מספטמבר 2001, במסגרתה אושרו הפקות – למרות שהמסמכים שהוצגו בפני הוועדה העידו כי אין תקציב מתאים לכך. בישיבה אישרה הוועדה רכישת ארבע דרמות, שלוש סדרות וחמישה סרטים בודדים – למרות הנתונים שהצביעו על גירעון, ועל היעדר מקור תקציבי נוסף שיממן את העלות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים