שתף קטע נבחר

נסגר תיק החקירה נגד השופט צבי טל

פרקליטת המדינה החליטה כי אין יסוד להעמיד לדין את השופט בדימוס, שהעביר תקציבים של ועדת העזבונות לעמותות הקשורות לבני משפחתו. "הוא פעל באופן אוביקטיבי בהעברת התמיכה לעמותה הקשורה לאשתו"

פרקליטות המדינה החליטה היום (ה') לסגור את תיק החקירה בעניין השופט בדימוס צבי טל וועדת העזבונות.
מבקר המדינה, אליעזר גולדברג, קבע שטל, שעמד בראש ועדת העזבונות, העביר תקציבים לעמותות הקשורות אליו ולבני משפחתו. ביוני 2002, לאחר בדיקה בפרקליטות המדינה, הוחלט על העברת הנושא לבדיקת המשטרה. שמונה חודשים לאחר מכן, הועברו ממצאי הבדיקה לפרקליטת המדינה, עדנה ארבל, שהחליטה על סגירתו.
החקירה נסגרה לאחר שהפרקליטות קבעה כי טל פעל ממניעים של רצון לסייע לעמותות ולפעילותן וללא משוא פנים.

הקשר ל"אמונה"

ועדת העזבונות אמורה לדאוג לכך שכספי העזבונות שהורישו נפטרים למדינת ישראל, יוקדשו למטרות הומניטאריות, כמו חינוך, בריאות ומדע. באפשרותם של תאגידים או מוסדות שלא למטרות רווח להגיש לוועדה בקשות לתמיכה.
בין הנושאים שגילה המבקר בלטה העובדה שיממה לאחר מינויו של טל לראשות הוועדה ב-98', נבחרה רעייתו כחברה בוועד המנהל של עמותת "אמונה"- תנועת האשה הדתית הלאומית, העוסקת בפעילות חינוך ותרבות. עמותה זו קיבלה במהלך שנה וחצי סכום כולל של כ-8 מיליון שקלים, פי כמעט שמונה מהסכום הכולל - מליון ומאתיים אלף שקלים - שקיבלה בכל שבע השנים שקדמו לכהונתו של טל בוועדת העזבונות.
בנוסף, שתי עמותות של מרכז ישיבות בני עקיבא תוקצבו בסכומים עצומים של 4.8 מיליון שקל ו-3 מיליון שקל. זאת על אף שהגירעון שלהן עמד על סכומים דומים. על פי תקנות הוועדה, כספי העזבונות לא מיועדים לכיסוי גירעונות. המנהל האדמינסטרטיבי של אחת הישיבות, ישיבת הרוא"ה, היה לא אחר מאשר יועצו של השופט טל בוועדת העזבונות, צבי צויבל. הוא אף נכח בחלק מדיוני הוועדה.

"פעל באופן אובייקטיבי"

בכל הנוגע לעמותות הקשורות לבנו של השופט בדימוס, הוחלט כי "לא הוכח שהוא פעל למתן הקצבות לאותן עמותות, לנוכח העובדה שניהול הוועדה והרישומים לקו בחסר".
בכל הנוגע לעמותות הקשורות בארגון "אמונה", בהן היתה קשורה רעייתו של טל, היה חשש לכאורה לניגוד אינטרסים. בדיקת המשטרה העלתה כי פעולת יו"ר הוועדה היתה מתוך רצון לקדם את עמותת "אמונה", "שבאופן אובייקטיבי התברר שהיתה, באותה עת, במצב גרעוני ממשי ביחס לעמותת נשים אחרות".
במצב זה, טוענת הפרקליטות, לא ניתן לסתור את הטענה שהוא פעל בתום לב מתוך מגמה לקדם עמותות שלהערכתו היו במצב קשה.
עוד טוענת פרקליטת המדינה כי גם הממצאים באשר לפעילותו בכל הנוגע "לרשות לשיקום האסיר", שבה הוא כיהן כיו"ר המועצה הציבורית, מצדיקים את סגירת התיק.
לפי הפרקליטות, טל כיהן באותו תפקיד "בהתנדבות, ולא לשם רווח או אינטרס אישי, מתוך שהאמין בתום לב שהקצבה לגוף זה יש בה משום תרומה ציבורית משמעותית ביותר".
לדברי הפרקליטות, הוא ניסה להסתיר מחברי הוועדה את זיקתו לגוף אף כי ראוי היה להימנע ממעורבות בעניין זה.
עוד טוענת ארבל כי בדיקת המשטרה העלתה שטל או מי מבני משפחתו לא קיבלו רווח חומרי או אישי בכל הקשור להחלטות הוועדה ביחס לעמותות להן היו קשורים.
לפיכך, הוחלט שאין בסיס ראייתי להמשיך בנקיטת הליכים פליליים. יחד עם זאת, הוחלט להעביר את הממצאים למנכ"ל משרד המשפטים "כדי שיבחן אם יש צורך בהפקת לקחים ביחס לעבודת הוועדה ולצורך החזרת כספים הקשורים לשכרו של יועץ יו"ר הוועדה".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
השופט צבי טל
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים