שתף קטע נבחר

מחנות עולים בלי מחנה

עיריית ראשל"צ הקצתה לתנועת המחנות העולים מבנה חלופי ותקציב לשיפוץ. אך המבנה הועבר לידי הנוער העובד. בינתיים יאלצו 110 החניכים להסתפק בשני חדרים עלובים

תנועת המחנות העולים בראשון לציון, המונה כ- 110 חניכים, פועלת במבנה ישן ורעוע הכולל שני חדרים. חברי התנועה, שמתכנסים במתחם בית ספר 'רעות' בשכונת גני אסתר בשלוש וחצי השנים האחרונות, טוענים שמיצו את אפשרות ההתרחבות במקום. אחת הרכזות, סיוון וולצ'ינסקי, מוסיפה כי בשל בעיות נוספות של הטרדות ואלימות, מתקשים המדריכים לקיים פעילות שגרתית במקום.
עיריית ראשל"צ הכירה בצורך של התנועה במבנה גדול וראוי יותר ואף הקצתה לה מבנה ברחוב סגל ותקציב לשיפוץ, אך ימים ספורים לאחר שהקצתה את המבנה החדש הוא הועבר לידי חברי תנועת הנוער העובד, שפונו ממקום פעילותם בצו בית משפט.
חניכי מחנות העולים טוענים כי קשה להם להמשיך לקיים פעילות בתנאים הקיימים. וולצ'ינסקי: "אנחנו פועלים במרכז שכונה שיש בה הרבה מאד ילדים. כולם יורדים לשחק במגרש בית הספר בשעות אחר הצהריים. יש ביניהם קבוצה לא מבוטלת של ילדים שלא מעוניינת בפעילות שלנו, ומפריעה לנו באופן קבוע. נכנסים למבנה שלנו, גונבים ציוד מהחדר ודופקים על החלונות והדלת בשעות הפעילות. פעם גם ניסו לנעול את הדלת כשהיינו בפנים, וזרקו פנימה פצצות סירחון, כדורים ואבנים".
וולצ'ינסקי מונה בעיות נוספות הקשורות למוקד הפעילות הקרוי ה'מחנה'. "המבנה לא מוגדר וכל אחד יכול להיכנס אליו. אין בו שירותים, בחורף חודרים אליו מים, ובשל הפריצות לא ניתן לצייד את המקום בציוד הדרכה ובציוד אורקולי חשוב".
מנהל אגף הנוער בעירייה, ניסים כהן, מסר בתגובה כי המחנות העולים מוזמנים להשתמש גם בחללי פעילות בתוך בית ספר רעות. "לצערי מדי פעם תנועות הנוער נחשפות למעשי אלימות של בני נוער הבאים להפריע להם בפעילות. זה קרה לא רק לחברי התנועה הזאת, ואין קשר לשכונה. יש בעיר 22 סניפים של תנועות נוער מכל הזרמים והעירייה משקיעה משאבים בכולם. היה לנו רצון לעזור גם למחנות העולים, אך מתוך ראייה מערכתית התוכנית לא יצאה לפועל. מזכ"ל התנועה שלהם קיבל זאת בהבנה".

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בתנאים הקיימים קשה לקיים את הפעילות
מומלצים