ערב שכולו בנות (ואוכל)
איילת בן-יוסף מזמינה את חברותיה הנטושות לערב של רחמים עצמיים, עם ארוחה ב-50 ש"ח: קיש פטריות, סלט ירוק-אדום-לבן ואגסים עם גבינה מוקצפת
אין לי הרבה חברות-בנות, לא יודעת למה. ככה יצא. אבל לכל החברות שלי יש מכנה משותף אחד: את כולן נוטשים על בסיס קבוע. לא משהו שצריך לדאוג בגללו - מין סידור שכזה: הבעל של הילה נמצא בתורנות לפחות שני לילות בשבוע. הבעל של מיכל נוסע לחו"ל לפחות פעם בחודש (לשבוע-שבועיים) והבעל של אורית יוצא פעם בשבוע "עם החברֶה" והוא לא הפסיד ערב כזה כבר חמש שנים. אצלי הכל בסדר, תודה ששאלתם.
כיוון שהן על תקן המסכנות - אני על תקן המשעשעת הלאומית ותפקידי לארח אותן, לפתוח שולחן, להאכיל ולשקר במצח נחושה לגבי אחוזי השומן במזון ("זה בולגרית חצי אחוז, נכון שלא מרגישים?").
ערבי הבנות האלה הופכים מהר מאוד לתחרות של אומללות ורחמים עצמיים. מכירים את הסצינה מ"נוטינג היל" שבה כל החברים יושבים סביב השולחן וכל אחד מנסה לזכות במאפין האחרון על ידי שכנוע כל האחרים שהוא האומלל ביותר? ממש ככה.
לא פשוט לארח שלוש בנות. כולן באופן די תמידי בדיאטה, לכל אחת יש את הדברים שהיא מוכנה "למות ולא להכניס לפה" ולכל אחת יש בקשות מיוחדת ("השבוע אני בדיאטה נטולת ביצים, נכון שלא יהיו ביצים באוכל?") ואני קרועה בין הרצון לרצות את כולן ובין הצורך המתמיד שפשוט ירדו לי מהגב.
הפתרון, ברוב המקרים הוא קיש, או פשטידה - אוכל הבנות האולטימטיבי. למרות שיש בו די הרבה שומן (שמנת, ביצים, חמאה וגבינה) הוא עובר בלי בעיות בתור אוכל "טוב" (להבדיל מפסטה ברוטב שמנת שמסווג מיידית כאוכל "רע"). ליד הקיש חייב לבוא סלט ולסיום - רק משהו מתוק לגמור את הארוחה - פירות בגבינה מוקצפת. לאחיותי באהבה.
קיש פטריות
הקיש שכו-לם אוהבים. אם הזמנתם חברים (או חברות) ואתם רוצים להיות בטוחים שכולם יאכלו הכל, זה הקיש!
חומרים (לתבנית בקוטר 22 ס"מ):
לבצק:
1 כוס קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות (2.50 ₪)
1 ביצה
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
למלית:
1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות (6.50 ₪)
1/2 כפית אורגנו או תערובת עשבים יבשים אחרים שאתם אוהבים
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת (7 ₪)
1 שמנת מתוקה לבישול (15% שומן) (5.25 ₪)
3 ביצים (ביחד עם הביצה של הבצק - 3 ₪)
מלח ופלפל
וכך עושים:
1. מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון קמח, מלח וחמאה ומעבדים רק עד שהחמאה מתאחדת עם הקמח (ונוצרת תערובת פירורית).
2. מוסיפים את הביצה ו-2 כפות מים ומעבדים עוד כמה שניות – עד שנוצר בצק הומוגני ונוח לעבודה. אם צריך – מוסיפים עוד כף מים. מאשפזים את הבצק במקרר לשעה.
3. בינתיים מכינים את המלית: מנקים את הפטריות ופורסים לפרוסות עבות. אם הפטריות שקניתן קטנות אין צורך לפרוס וזה גם יוצא יפה יותר.
4. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הפטריות עם האורגנו – עד שכל נוזלי הפטריות מתאדים. אם יש לכם בקבוק יין לבן מותחל במקרר – הוסיפו כמה טיפות (והמשיכו לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים). מורידים מהאש ומצננים מעט.
5. טורפים ביחד שמנת וביצים. בקערה מערבבים פטריות, גבינה ואת תערובת השמנת. מתבלים במלח ופלפל.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה שיכסה את התבנית + דפנות. מסדרים יפה את הבצק בתוך התבנית ויוצקים את התערובת על הבצק. אופים כ-20 דקות, עד שהקיש משחים.
סה"כ: 24.25 ₪
סלט ירוק-אדום-לבן
כיוון שמדובר בארוחה של בנות – אי אפשר להמלט מהסלט שבא ליד הקיש. סלט כיפי שכולל כמה מרכיבים עם אופציה להחלפה.
נזדקק ל:
1 חבילת עלי בייבי לסלט (7 ₪)
1 פלפל אדום גדול או 8-9 עגבניות מיובשות (אם יש בבית) (2 ₪)
100 גרם גבינה בולגרית או מלוחה (או כל גבינה קשה לבנה שאתם אוהבים) (3.50 ש"ח לפי משקל)
חופן זיתים
מלח ופלפל
מעט שמן זית לתיבול
וכך עושים:
1. את הפלפל קולים כמה דקות בתנור (על "גריל" בטמפרטורה הכי גבוהה). קולפים אותו ומניחים בצד לכמה דקות. אם בחרתם להשתמש בעגבניות מיובשות – קוצצים אותן לפיסות בינוניות. את הגבינה חותכים לקוביות ואת הזיתים מגלענים וחותכים לטבעות.
2. מרפדים קערה בעלי הסלט, קוצצים את הפלפל הקלוי לפיסות בינוניות ושומרים את הנוזלים שהתנקזו ממנו בזמן הקירור. מפזרים את פיסות הפלפל על החסה, מפזרים מעל את הגבינה והזיתים.
3. מכינים רוטב: מערבבים את מיצי הפלפל עם כף-שתיים של שמן זית, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב. אם השתמשתם בעגבניות מיובשות – אפשר לוותר על רוטב ופשוט לזלף שתי כפות שמן על הסלט. יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים מיד.
סה"כ : 12.50 ₪
אגסים עם גבינה מוקצפת
לקינוח נכין מנה דיאטטית במיוחד של אגסים עם גבינת שמנת (5%) מוקצפת – כי בכל זאת יש גבול לשחיתות. אני בחרתי להכין את המנה הזאת עם אגסים, אבל אפשר חהחליף כמעט בכל פרי אחר.
חומרים:
אגסים כמספר המשתתפים (4, במקרה זה) - 1/2 ק"ג - 5 ש"ח, קלופים, חצויים וללא הליבה והגרעינים.
1 חבילת גבינת שמנת דיאטטית (5%) (7.90 ₪)
1 כף גדושה סוכר – או ממתיק מלאכותי בכמות שווה
קמצוץ קינמון
וכך עושים:
1. מחממים מחבת סטייקים (ומנקים אותה היטב מכל שאריות של סטייק) וכשהיא חמה מאוד מניחים את האגסים, עם הפנים למטה (שהחלק החתוך יהיה על המחבת). צורבים את האגס כמה שניות , על אש גבוהה, עש שנוצרים פסי חריכה והאגס מתרכך מעט.
2. בקערה טורפים / מקציפים את הגבינה עם הסוכר והקינמון – עד שהיא הופכת לאוורירית ורכה.
3. מסדרים בצלחת שני חצאי אגס לכל סועדת ומניחים למעלה כף גדושה של גבינה מוקצפת. בשביל הדאווין – אפשר לזלף את הגבינה בעזרת שק זילוף ולקשט בעלה נענע.
סה"כ: 12.9 ₪
אז מה היה לנו?
סך כל הארוחה: 49.65 ₪ - אפשר לעגל ל-50.