שתף קטע נבחר

החשד: שוטרי מג"ב יצאו למסע נקמה

ארבעה שוטרים נעצרו בחשד שהשליכו פלסטיני מחברון מג'יפ - וגרמו למותו. בנוסף הם חשודים בשורת מקרי התעללות בערבים. המניע: נקמה על מות חבריהם בקרב בעיר. החשודים הכחישו ההאשמות

ארבעה שוטרי מג"ב בשירות חובה נעצרו בחשד שהתעללו בערבים וגרמו למותו של אחד מהם, כנקמה על הקרב בו נהרגו חבריהם בציר המתפללים בעיר. צפויים מעצרים נוספים.
בחודשים האחרונים נרשמה שורת מקרי התעללות בתושבים בעיר, שנחשפה ב-ynet. בין השאר סיפרו הפלסטינים כי שוטרים במג"ב ביצעו "הגרלות" בקרב פלסטינים שנעצרו ובהם נתבקשו העצורים לבחור פתק ובו שם של איבר בגופם - אותו ישברו החיילים.
המקרה החמור ביותר אירע לפני ארבעה חודשים בחברון. הפלסטינים טענו אז כי עמהאן אבו חמדייה, בן 17, תושב חברון, הוצא מביתו על ידי כוח מג"ב. לאחר 20 דקות, משלא שב, יצאו בני משפחתו לחפשו ומצאו אותו מוטל על אם הדרך ללא רוח חיים. הפלסטינים לקחו את הצעיר וקברו אותו בחברון.
בעקבות התלונות שהגיעו מהפלסטינים פתחה המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) בחקירה. שיתוף פעולה בין צוות החקירה לבין הפלסטינים הביא להוצאת הגופה מהקבר והעברתה למכון לרפואה משפטית לצורך ניתוח וקביעתה של סיבת המוות.
בתום חקירה מאומצת שארכה כארבעה חודשים עצרו במהלך הלילה והבוקר חוקרי המחלקה לחקירות שוטרים ארבעה שוטרי חובה ממג"ב החשודים במעורבות באירוע המוות ובמקרים נוספים. מעצר החשודים - שחר בוטביקה, באסם וואהבי, ינאי ללזה ודניס אלחזוב - הוארך בשבעה ימים.
מהחקירה עולה שהשוטרים ששייכים לפלוגה כ"ה העלו את הצעיר לג'יפ, ובמהלך הנסיעה אמרו לו לקפוץ ממנו. כאשר לא קפץ זרקו אותו מן הרכב והוא נהרג.
הארבעה נחקרו כבר בדצמבר והכחישו כל קשר לאירוע ואולם בחודשים האחרונים בוצעה חקירה סמויה ונאספו נגדם ראיות. את המשטרה ייצג בדיון אריה צוק.

בצלם מברך, רובינשטיין: לדאוג למיצוי הדין

דובר ארגון "בצלם", ליאור יבנה, בירך על המעצר. הוא מסר כי מתחקיר שביצע הארגון עולה כי "סמוך לשעה 20:00, בערב 30 בדצמבר 2002, עצר ג'יפ משמר הגבול ליד ההרוג, אבו חמדייה, ששהה עם חבריו מחוץ לביתו בחברון. על פי עדויות שמסרו הנוכחים לבצלם, העלו שוטרי מג"ב את אבו חמדיה על רכבם ועזבו את המקום. כמה מחבריו של אבו חמדיה פנו לכיוון אזור התעשייה של חברון, אזור הידוע כמקום בו נוהגים שוטרי מג"ב להכות תושבים. כארבעים דקות לאחר שנלקח אבו חמדייה על-ידי השוטרים, מצאו חבריו את גופתו מוטלת באזור התעשייה, לצד הכביש".
בתחקיר עלה כי באותו ערב הוכו בחברון שני תושבים פלסטינים נוספים בידי שוטרי מג"ב, שגרמו להם חבלות קשות. "כבר לאחר גביית העדויות הראשונות פנה בצלם למחלקה לחקירת שוטרים ודרש לפתוח בחקירה. בצלם סייע למח"ש באיתור העדים והגעתם למסירת עדויות. בצלם וארגון זכויות האדם הפלסטיני אל-חאק השיגו את הסכמת משפחתו של אבו חמדיה להוצאת הגופה מקיברה, והזמינו לארץ את הפתולוג הדני ד"ר יורגן תומסן, כדי שישתתף בנתיחת הגופה. מתוצאות הנתיחה עולה כי לפני מותו הוכה אבו חמדיה מכות קשות".
היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, הגיב באומרו כי "כשם שמערכת התביעה הכללית מגינה על כוחות הביטחון מפני האשמות שווא על ביצוע פשעים, כך צריך לגנות את המקרה הנוכחי". היועץ קרא "לדאוג למיצוי הדין עם האחראים, במידה שיתברר כי החשודים שנעצרו הם אכן אחראים לביצוע המעשים, וזאת על-מנת להדגיש את שאט הנפש ממעשים אלו".
דוברת מג"ב מסרה בתגובה כי "מג"ב שיתף פעולה עם מח"ש ונשמח שהאמת תצא לאור".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום דדי ליפשיץ
צילום ארכיון
צילום דדי ליפשיץ
מומלצים