שתף קטע נבחר

עלו ברשת

מדריך בילויים, הכל על רד הוט צ'ילי פפרס, סימולטור לפחדנים, איך לבנות מצגת, בניית אתר משפחתי, פולקלור מהמלחמה בעיראק ועוד אתרים ששווה להכיר

מה ברשת
מקס ויניב, שני חברים עם קילומטראז' אינטרנט לא קטן, שבולשים וגולשים גם בשעות שאינם עובדים בתחום, יצרו את "מדריך.נט", מעין "טיים אאוט" מקוון קטנטן, או אם תרצו, "עכבר רשת". המדריך הזה מציג לוח אירועים שווים באתרים הישראלים, ובעיקר לו"ז לאירוח סלבריטים מתחומים שונים בפורומים של אתרי התוכן בעברית, עם לינק לאתר. לצד אלה, מספק המדריך הזדמנות שנייה לתכנים ראויים מאתרים ומגזינים עצמאיים. כתבה ב"בננות" או סיפור נידח ב"במה חדשה" יכולים לקבל שם פוקוס, ולצוד בכך קהל גולשים שאינו מבקר בקביעות באתר המקור.
מקס ויניב סורקים את הרשת ברמה היומיומית, ובודקים את כל הניוזלטרים של אתרי התוכן על מנת לבודד משם את האירועים שראוי להציג במדריך. בעתיד הם מתכוונים להוסיף אזור שיעסוק בביקורת אירועים וגם אתרים חדשים. אחרי פטירתו בטרם עת של "קריאה לקריאה" הנפלא מבית "גליליאו", הופך "מדריך.נט" לכמעט הכרחי. למי שנמאס לשמוע על אירועים ברשת במקרה, או רק בתום תהליך חיפוש מדוקדק - מדובר בשירות מועיל.

מתכון להצלחה
האתר של מפעל "סוגת" לשיווק סוכר וקטניות הוא אסתטי, נעים ופשוט לניווט, ונועד בראש ובראשונה לצרכים מסחריים-תדמיתיים, אבל מה שהופך אותו לראוי לציון במדור הזה ולתשומת לבו של הגולש-הרחב הוא דווקא קטיגוריית המתכונים היפה שהוא מגיש. מפעילי האתר טרחו וקיבצו כמה עשרות מתכוני עדות לתבשילי אורז, קטניות, מוצרי בריאות וסוכר, ונראה שבעתיד יפתחו את המאגר עם מתכונים נוספים. באופן טבעי, קטיגוריית מאכלי האורז מובילה במספר המתכונים, ועושה צדק עם כל עדה כמעט. דוגמאות: "גונדי ברנגי" של יוצאי פרס, "אוש-פלו" של יוצאי בוכרה, "קוסה מאחשי" מזרח תיכוני, וגם מוג'דרה, ריזוטו, ופאאה. יפה.

ללמוד מילדי הגן
אתרים פרטיים לגני ילדים עולים לרשת בדרך כלל מיוזמתה של גננת חובבת אינטרנט והורה או שניים שמוכנים להשקיע ממרצם, כשרונם וזמנם לעניין. האתר של "גן הניה" מכפר סבא מתחיל בנתונים האלה, אבל עושה הרבה יותר: הוא מריץ טיקר חדשותי שמזכיר את מועדי ימי ההולדת ואת ההודעות מטעם הגננות וועד ההורים, מציג גלריה גדולה מיצירותיהם של ילדי הגן, וכן את פינות המחשב, היצירה, המשחקיה, המרפאה והבית; מביא מידע על תוכנית הלימודים.
במקביל - מפעיל אזור סגור בססמה ובשם משתמש, שנועד לאפשר להורים להיות מעורבים בהליכים החינוכיים בגן, "להשקיף" על תמונות מהפעילויות השונות, ולהשתתף בפורום ההורים שקיים באתר. האתר בנוי טוב, אסתטי, ומצליח להעמיד את יתרונות האינטרנט לרשות ההורים העסוקים.

ממלכת המלים
ואפרופו ילדי גן: אתר נחמד בעיצוב נאיבי מציג את יצירותיה של סופרת הילדים אירית וייסמן-מינקוביץ' מקריית חיים, ובמקביל מציע לגננות ולמדריכי ילדים רעיונות לפעילויות ברוח הסיפורים. בעתיד יפרסם האתר גם סיפורים חדשים שלא נכרכו לספרים, כדי לקבל משוב ראשוני מהקוראים.

הכל על הצ'ילי פפרס
האתר טוען למידע מקיף על הרד-הוט-צ'ילי-פפרס, אבל לא הרוקרים מארה"ב, אלא הקטנים, האדומים והחריפים שעושים מהם מטבוחה. את האתר הפרטי והפרימיטיבי הזה, המלווה במוסיקה מקסיקנית, מפעיל מוטי פרי-מור, שמסביר שם את סוגיו השונים של הפלפל האדום החריף, ואת סגולותיו הבדוקות לריפוי מכאובים ופצעים פנימיים.

סכין ביד
משחק קטן ואידיוטי, מעין סימולטור לפחדנים, המאפשר לכל גולש לבדוק עד כמה הוא מיומן בתקיעת סכין חד להב בין אצבעות כף ידו הפרושה. אם לשפוט על פי היד המדממת שהותיר שם עבדכם, אכן מדובר במיומנות ראויה לתרגול, אך גם התעלמות מוחלטת מהאתר לא תשפיע לרעה על מהלך חייכם התקין. שלח: ליאור אבידב.

פרזנטציה קלה
את "מצגת בקלי קלות" הקים יוסי קווטינסקי, שבעבר עסק באופן אינטנסיבי בייצור מצגות למען משטרת ישראל, צבר ניסיון מקצועי רב, וכעת, בהיותו מובטל, החליט לחלוק את הידע שלו עם הציבור הרחב, אך גם לנסות ולשווק את כישוריו ללקוחות פוטנציאליים.
באתר שלו מסביר קווטינסקי כיצד נכון לבנות מצגת אפקטיבית, מציג שיטות עבודה שונות לייצור מצגות, ובעיקר מספק תשתיות, כולל מסכים מוכנים מראש, להכנה פשוטה של מצגות - רק להוסיף טקסטים ותמונות, והמצגת מוכנה. מדי שבוע מגיש קווטינסקי מצגת חדשה, ובוחן את דרך הכנתה של מצגת לא שגרתית.

סטודיו בקיבוץ
בקיבוץ שער הגולן הבינו שהידע הרב שרכשו החברים בהפקות של אירועים במסגרת הקיבוץ יכול לשמש גם ארגונים אחרים, ועל כן הפכו את הסטודיו הגרפי של הקיבוץ לענף עצמאי, העוסק גם בהפקות דפוס ובהקמת אתרי אינטרנט, אך מתמחה באירועים ועצרות. האתר של "עי-צוב" חביב ופלאשי מאוד, ומציג את היכולות המקצועיות של ענף המשק החדש הזה.

משפחה במקום חברים
בהשראת המודל המצליח של האתר "חבר'ה" הושק לאחרונה "משפוחה", אתר פרטי חדש, המציע לגולשים תשתית לבניית אתר משפחתי חינם, בו יוכלו לנהל את עץ המשפחה, לאגור "כרטיסי בן משפחה", וגם לשמור נתונים בסיסיים כמו מספרי טלפון, תחומי עיסוק, מקום מגורים - לצד תמונות וסיפורים. האתר מאפשר למנהל העץ "להזמין" באימייל בני משפחה אחרים להצטרף לאתר, להפעיל פורום, לקיים מאגר מתכונים אופייניים למשפחה, לייצר אתרי הנצחה לבני משפחה שהלכו לעולמם ועוד.
על פניו, ניכר כי בבסיס האתר יש תוכנה טובה ומתאימה למשימה. רק מה, כמה הערות: אלף - אמנם יש אתר לדוגמה, אך הטקסט ההזוי והתמונות המטופשות הופכות אותו לבדיחה (נדרשת דוגמה אותנטית יותר). בית - העיצוב לא אנין, ואולי משפיע בכך על האווירה הלא מקצועית. גימל - לפי שעה, אין עדיין מספיק עצי משפחה במאגר על מנת להתרשם מאיכותו.

לזכר יובל
ב-18 בפברואר 1998 צלל איש הילת"ם יובל לוי אל קרקעית הים כדי לבדוק את האוניה "צים אדריאטיק" שהגיעה מנמל פורט-סעיד. הנוהל הברור הוא הדממה מוחלטת בעת שהצוללנים בודקים את האונייה, אך בטעות הופעל המדחף לשניות ספורות, מספיק זמן להכות ביובל פגיעה קטלנית. הוריו ואחיו של יובל הקימו לזכרו אתר, שבו הם מתעדים את קורות חייו, מציגים את תמונותיו, ומנהלים מעין דיאלוג עם דמותו ועם האנשים שזוכרים אותו.

בשולי המלחמה

המלחמה בעיראק אמנם הסתיימה, אך ברשת היא אבן שואבת לפולקלור מקוון, ותשתית להמון קשקושי פלאש ובדיחות. כמה דוגמאות:
ירידה פלאשית וצינית על דיווחי רשתות הטלוויזיה במהלך המלחמה בעיראק.
הסדרה המלאה של קלפי המבוקשים, בכירי המשטר העיראקי, שצבא ארה"ב הפיץ בין חייליו. איקסים גדולים מסמנים את המבוקשים שנתפסו.
סרטון משחק מקאברי, המציג את שר ההסברה העיראקי א-סחאף ניצב אל מול עשרות מיקרופונים, ומשמיע הקלטות אותנטיות מדבריו ("הפולשים האלה יישחטו. נשחט את כולם. אל תאמינו להם, אנו מנצחים"). הגולש יכול לבחור לעצמו כלי נשק ועשות בו שימוש כלפי השר העיראקי, שלא מתרגש מקטיעה פלאשית של יד או רגל, וממשיך באיומיו. ילדותי, מאוד לא פוליטיקלי קורקטי, אבל נורא מצחיק.

עזרים וכלים ברשת

המזל הרע של הקורא מיכאל ק', שאיבד לכמה ימים את הטעם לחייו בגין פגיעה קשה בתכולת ההארד-דיסק שלו, הביא אותו לגלות את "אר סטודיו", תוכנה לשחזור מידע אבוד וקבצים מחוקים, אותה ניתן לרכוש ברשת או להוריד גרסת הדגמה. התוכנה פועלת בעיקר בסביבת חלונות, ומאפשרת שיקול דעת באשר לקבצים והתיקיות הנדרשות לשחזור. זו הכתובת, לא ניסינו, ומקווים שגם לא נצטרך.
גדעון נח שלח את כתובתו של האתר הזה, המספק מטעמים אידיאולוגיים בדיקות מקוונות של מחשבים אישיים, של הפיירוול המותקן בהם, וכן של הפורטים, המאפשרים ייצוא וייבוא של מידע. מפעילי האתר מעוניינים להגביר את המודעות לאבטחת המידע ופרטיות המשתמש, ועל כן אין בו פרסומות או כוונות רווח, ויש בו מערכת תגובות אנונימיות מתקדמת.
גם את הכתובת הזו שלח אלינו גדעון נח: "הוטמייל פופר" היא תוכנת חינם קטנה, המאפשרת לבעלי חשבון דואר ב"הוטמייל" לקבל את ההודעות גם דרך חשבון אימייל רגיל. האתר מסביר את הקונפיגורציה הנדרשת לאחר תהליך ההורדה וההתקנה.
"ספאם-נט" ו"אוטוריטי" הן שתי תוכנות למניעת דואר זבל, לשימוש אישי או ארגוני. התוכנות מותקנות על תוכנת האימייל, ומסננות את ההודעות הלא-רצויות. ניתן להוריד גרסת דמו ל-30 יום חינם.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רד הוא צ'ילי פפרס: לא הלהקה
אנטי ספאם
שר ההסברה העיראקי
פולקלור מלחמתי
סימולטור לפחדנים
מומלצים