שתף קטע נבחר

שאריות של שבועות

לכבוד המקררים עמוסי הגבינות של עם שראל: ארבע הצעות למנות במחיר סביר, במינימום טרחה ועם המון מקום לאילתורים

ידעתי שהפה הגדול שלי יתנקם בי גם הפעם. מאז שהכרזתי שאני שונאת עוגות גבינה אמא שלי ואמא של מוטי עשו יד אחת נגדי (שזה לכשעצמו אירוע נדיר) להמיר את דתי ולהחזיר אותי למוטב ואל חיק המשפחה. החג הזה היה ארוך במיוחד: ערב חג + שישי ושבת זה משפחה במינון קצת יותר מדי גבוה בשבילי. בכל ארוחה, מיותר לציין, הוגשה עוגת גבינה לתפארת וכל בלעבוסטע עמדה על ידי עד שגמרתי את הפירור האחרון ובמבט חצי נעלב ומלא תוכחה אמרה "נו, אז זה לא כל-כך נורא, נכון?" נכון. זה לא נורא. אבל עכשיו יש לי פטור מעוגות גבינה לפחות עד השנה הבאה. תודה רבה.

הבעיה האמיתית עם חג השבועת - הלא הוא חגם הגדול של המחלבות ומשווקי הגבינה (ע"ע הטור של שבוע שעבר) – היא השאריות. אין בית שקדחת הגבינות לא משאירה אחריה מקרר מלא בחצאי חבילות, רבעי גביעים ושלל זנבות של גבינות מכל הסוגים ומכל המינים.

כיוון שאצלנו בעדה אוכל לא זורקים מתכוני השבוע יוקדשו למקררים עמוסי השאריות של עם ישראל.

שימו לב, הכללים הפעם קצת שונים - אין לנו ארוחה מסודרת של שלוש מנות ב-50 ₪, אלא ארבע הצעות למנות במחיר סביר ועם מינימום טרחה. קחו בחשבון שהמחירים הפעם קצת יותר גמישים - כיוון שלכל אחד יש שאריות מגבינות שונות במקרר, ורובכם יכולים להשמיט את מחיר הגבינות - כיוון שכבר קניתם אותן למטרות אחרות . ועוד נקודה חשובה: בכל המתכונים שלפניכם יש המון מקום לאילתורים, המטרה העליונה היא להיפטר מהשאריות, לפני שנאלץ לזרוק אותן לפח, אצלנו בעדה מטרה מהסוג הזה מקדשת את כל האמצעים, אז אל תפחדו להוסיף קצת, להחסיר קצת ולהחליף במה שיש. בתאבון!

 

פיצה עם חצילים וגבינה מלוחה

 

המתכון הזה מספיק ל 4-6 פיצות אישיות או שתיים קבוצתיות.

 

לבצק:

 

3 כוסות קמח (1 ₪)

1 כף שמרים יבשים (2 ₪)

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1 כוס מים פושרים

2 כפות שמן זית

 

לציפוי:

 

1 חציל גדול (2 ₪)

2 בצלים אדומים (1 ₪)

200 גרם גבינה בולגרית / מלוחה / צפתית - אפשר גם תערובת של כמה גבינות (10 ₪)

2 כפות שומשום

 

וכך עושים:

 

1. לשים ביחד את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ונעים לעבודה - אם צריך מוסיפים עוד טיפה מים או עוד טיפה קמח. מכסים את הבצק ומניחים במקום חמים לתפיחה - עד שהוא מכפיל את נפחו.

2. בנתיים מכינים את התוספות - קוצצים את הבצל וחותכים את החציל לקוביות קטנות. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל והחציל (ביחד), עד שהם רכים ושחומים. מורידים מהאש ומניחים להתקרר.

3. כשהבצק תפוח, חובטים בו מעט, מחלקים למנות ומסדרים על תבנית, מניחים בצד לחצי שעה של תפיחה. אחרי התפיחה השניה - מסדרים את התוספות על הבצק - חשוב שהחצילים לא יהיו חמים (אחרת הם יקרעו את הבצק). מעל החצילים והבצל מפזרים את הגבינה ומעל הכל את השומשום.

 

אופציות נוספות לתוספות:

 

- זוכרים את ממרח הפלפלים מהשבוע שעבר? הוא מצויין בתור ממרח בסיס לכל פיצה (במקום רוטב עגבניות), גם ממרח זיתים (טפנד) יעשה עבודה מצויינת.

- כמעט כל הגבינות הקשות שיש לכם במקרר יכולות לעלות על הפיצה - תוסיפו עגבניה, זיתים, פטריות ותקבלו פיצת-בוטיק.

- עוד שילובים מדליקים: גבינות מעושנות ונקניקים או טונה, גבינה כחולה (רוקפור וסוגיה) עם תפוחים או אגסים ופטריות טריות.

 

סה"כ: 16 ₪

 

 

 

שבלולי בצק עלים

 

להיט מטורף משנות השבעים שנשאר לנצח. לי יש בפריזר באופן קבוע שניים-שלושה גלילים קפואים כאלה שיכולים להפוך בחמש דקות לחטיף-מסיבות או נשנוש חפוז מול הטלוויזיה.

 

נזדקק ל:

 

1 חבילת בצק עלים או בצק פילאס (15.50 ₪)

1 גביע קוטג' (4.70 ₪)

1 ביצה

1 כוס גבינה צהובה מגוררת - לפי השאריות שיש במקרר ואפשר בהחלט גם כמה סוגים (בערך 5 ₪)

 

תוספות ותיבול לפי בחירה:

 

זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול קצוצים, דגי אנשובי קצוצים וכד'. במקור המתכון הזה מכיל גם כף אבקת מרק פטריות / בצל - אבל אני ממש ממליצה להשתדל ולהימנע - רק אם חייבים.

שאריות של גבינה בולגרית / מלוחה / צפתית יתקבלו גם הן בברכה.

 

וכך עושים:

 

1. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.

2. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני ודק. מורחים רבע מכמות המלית על כל עלה ומגלגלים לגליל (רולדה) ארוך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר.

3. לפני ההגשה מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס), מוציאים את הגלילים מהמקפיא ונותנים להם לשבת על השיש 5-10 דקות (הם לא צריכים להפשיר רק קצת להתרכך). חותכים כל גליל לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומסדרים על תבנית אפיה עם ה"פנים" כלפי מעלה. אופים כ-10 דקות, עד שהשבלולים מזהיבים ומגישים מהר לפני שמתקרר.

 

סה"כ: 25.20 ₪

 

 

 

פשטידת פסטה וגבינות

 

נזדקק ל:

 

1 חבילת פסטה (500 גרם) – פנה או קרניים, מבושלת לפי הוראות היצרן (5.50 ₪)

1 גביע קוטג' (4.70 ₪)

2 ביצים

חופן גבינה צהובה (מכל סוג שיש בבית) (3 ₪)

1/2 גליל גבינת "פרמעז" או 100 גרם גבינת מוצרלה, או 100 גרם גבינת "חמד" (בערך - 6 ₪)

מלח ופלפל

 

וכך עושים:

 

1. בקערה גדולה מערבבים פסטה, קוטג', ביצים וגבינה צהובה.

2. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומסדרים למעלה את הגבינות הנותרות.

3. אופים כ-20 דקות בחום בינוני (180 מעלות) עד שהמאפה מזהיב.

 

אופציות לגיוון:

 

- בצל מטוגן אחד ילך טוב במיוחד אם יש לכם שאריות של גבינות בעם בצל מעושן .

- לגבינות עם עשבי תיבול אפשר להוסיף עוד עשבים טריים.

- עגבניות מיובשות, זיתים, אנשובי וצלפים הולכים יופי עם המאפה הזה - כולם ביחד וכל אחד לחוד.

 

סה"כ: 19.20 ₪

 

 

 

לחמניות גבינה עשירות (בואיקוס)

 

שוב, הולכים על כל מה שיש במקרר ואפשר להוסיף תיבולים לפי ההעדפה האישית.

 

נזדקק ל:

 

1 חבילה קטנה (350 גרם) קמח תופח (3.25 ₪)

1 גביע גבינה לבנה (4.50 ₪)

1 ביצה

200 גרם חמאה מומסת (5 ₪)

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת (5 ₪)

200 גרם גבינה צהובה מגוררת (8 ₪)

מעט שומשום לציפוי

 

וכך עושים:

 

1. מערבבים את כל החומרים (מלבד השומשום) בקערה, עד שמתקבל בצק אחיד. מניחים במקרר לחצי שעה של התגבשות והחלפת חווית.

2. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).

3. יוצרים מהבצק לחמניות (20-30), מפזרים למעלה שומשום ואופים כ-20 דקות, עד שהן מזהיבות.

 

אופציה לגיוון:

 

- אפשר להכין לחמניות קטנטנות ולהטמין באמצע כל אחת מהן זית או קוביית גבינה נוספת (למשל מוצרלה מעושנת)

 

סה"כ: 25.75 ₪

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיצה עם חצילים וגבינה מלוחה.  16 ₪
פיצה עם חצילים וגבינה מלוחה. 16 ₪
צילום: איילת בר יוסף
פשטידת פסטה וגבינות. 19.20 ₪
פשטידת פסטה וגבינות. 19.20 ₪
צילום: איילת בר יוסף
מומלצים