קטיף עצמי: אכול ככל יכולתך
ממש עכשיו, ולמשך שבועות ספורים, אפשר לקטוף ולזלול פטל, תות יער ודומדמניות וגם פירות כמו ליצ'י, פאו-פאו ולונגן. איפה ומתי עושים את זה וכמה זה עולה - המדריך המלא
לדובדבנים, לפטל, לאוכמניות ולשאר פירות היער עונת יבול קצרה וחיי מדף קצרים, נדירים ויקרים. רבים בוחרים שלא להמתין עד שיגיעו למרכול הקרוב (אם בכלל) אלא לצאת לקטוף את הפרי בעצמם. יותר ויותר מקומות בארץ מציעים חוויה תיירותית המוכרת בעולם זה שנים: קטיף עצמי. יש המציעים קטיף ליצ'י או תפוחים, אך את עיקר העניין תופסים הגודגדנים, תות העץ והפיטנגו, הדומדמניות ושאר האדומים שהוזכרו לעיל.
הרעיון הוא פשוט: מגיעים, משלמים, ויוצאים למטע לקטוף ולאכול. במרבית המקרים דמי הכניסה הם עבור הזכות לאכול כפי יכולתכם מהפרי במטעים. אם תרצו לקחת אתכם פירות הביתה – יגבו מכם תשלום נוסף. חלק גדול מהמקומות מציע למכירה גם פירות שנקטפו מבעוד מועד.
רוב האתרים העלו מאז העונה שעברה את מחירי הכניסה והפרי. הביקוש הרב יוצר לא פעם גם מחסור בפירות ותורי ענק, וכבר עם פתיחת העונה נשמעו תלונות אחדות על כך מפי מבקרים. העובדה שלאחר שלושת ימי חופשת השבועות לא נותר פרי בשל באתר זה או אחר, אינה מעידה על מה שיקרה בו בעוד שבוע או שבועיים. ובכל זאת: אם ניתן, כדאי להגיע באמצע השבוע ולא בסופו ומומלץ מאוד לוודא - לפני שאתם יוצאים לדרך - שנשאר פרי על העצים.