טלוויזיות ותסכולים בהפרדה גבוהה
הלהיט התורן בתחום תרבות הפנאי האמריקנית הוא, ללא ספק, הטלוויזיות בהפרדה הגבוהה. הטכנולוגיות אמנם יקרות, התכנים אמנם בלתי-מספקים ודלים, אבל למי בכלל אכפת? לחיי הטרנד שבדרך
אני לא יודע אם אצלכם כבר התחילה "בהלת הקניות", אבל אצלנו בארה"ב כולם ממלמלים HDTV. אחרי עשרים שנה של מאבקי כוח, הבטחות ללא כיסוי וסתם גרירת רגליים, הטלוויזיה בהפרדה גבוהה יוצאת לדרך. אין עוד הרבה תחנות שמשדרות HDTV ומה שהן משדרות אינו בהכרח הסרטים שאנו הכי רוצים לראות (אולפני הוליווד מנסים לשמור על האינטרסים שלהם. סרט חדש מתחיל באולמות הקולנוע, ממשיך במכירת DVD, ממשיך להשכרת DVD ורק אחר כך מגיע לשידור, בדרך כלל בערוצים היקרים של הכבלים, לפני שהוא גומר את הקריירה ב"הצגה שניה"), אבל גם מה שכן זמין גורם לאנשים רגועים לאבד שליטה לרגע ולקנות אימפולסיבית מכשיר שלכל הדעות עולה יותר מדי.
אני מצליח להתאפק רק משום שעוד לא החלטתי באיזו טכנולוגיה לבחור (מקרן רגיל, מקרן אחורי, פלסמה או LCD) ועוד לא מצאתי מקום לטלוויזיה הישנה, שפתאום נראית מיושנת כמו מקלט שחור-לבן. לפי הסטטיסטיקות הרשמיות, טלוויזיות הפרדה גבוהה כבר נמצאות ב-5 אחוז מבתי-האב ואחת מכל עשר חדשות היא כזאת. לא רע יחסית לדלות התכנים, אך מרבית הקונים בוחרים ב-HDTV כדי לראות סרטים מתקליטורי DVD. ניק סטאם, המנהל הטכני של מעבדות PC, הוא פחות סבלני ממני והוא לקח את פנקס השיקים ויצא לשדות הציד הנצחיים של הקונה האמריקאי, בואכה ניו-ג'רסי, מעבר לנהר הגדול הדסון.
סטאם, בחור שמבין בחומרה ובצרכנות, נמצא עכשיו בבית מפקח על ההחלפה החמישית של המכשיר. כאן במערכת כולנו חיכינו לו, בתור "שפן ניסיונות", לפני שאנו נצא לשבור תוכנית חסכון על טלוויזיה HDTV. אנחנו מחכים כבר חודש וניק נעשה רק יותר עצבני וקודר בכל מה שנוגע להמלצות מומחה. במקום להסביר שוב ושוב מה כל-כך מסובך בקניית מכשיר טלוויזיה, זה באמת מרגיז אותו, הוא סיכם את החוויה בשני סיפורים מהחיים: HDTV Quest - The Road To Insanity (בעברית "הדרך לטירוף") ו-HDTV Quest - The Sequel ("ההמשך").
אני משאיר לניק לספר את המסע המתסכל בלשונו הוא, באתר www.extremetech.com בקובץ /hdtv. תלמדו בין השאר מדוע לא לסמוך על טכנאי חברת הכבלים, מי ריסק את ארון הטלוויזיה החדש ומדוע אני חושב שלינדה, אשתו, היא היצור הסבלני ביותר בעולם. כמו כן תקבלו הסבר מוסמך מדוע מקלט HDTV מציג תמונות טלוויזיה אנלוגית גרועות יותר מהמכשיר הישן, מה המשמעות של כל ראשי התיבות החדשים ואיך לוודא שקיבלתם את האיכות עבורה שילמתם כל-כך הרבה. מתברר שבטכנולוגיה חדשה אין התחלות קלות והסיפורים של ניק על התקנת הטלוויזיה אינם שונים כל כך ממה שאני זוכר על תלאות ההתקנה החלוצית של פס רחב אצלי בבית.
המדריך להאקר הטוב
ובמעבר חד לנושא השני שלי להחודש: מה חדש על מדף הספרים.
מי עוד זוכר את המשמעות המקורית של Hacker? זו שקדמה לרגע בו עיתונאים חושפי שערוריות התחילו להשתמש במילה האקר כנרדף לפורץ דיגיטלי? ההאקר המקורי היה חובב תוכנה, שרצה לרדת לעומק דרכי הפעולה של יישומים ולגלות איך אפשר להוציא מהם יותר במובן החיובי של המושג. יש עוד אנשים כאלה והם מהווים את השאור שבעיסת "הקוד הפתוח". עבורם ועבור מאות מיליוני המשתמשים האחרים במנוע החיפוש Google יצא ספר מרתק בשם Google Hacker, שמבטיח - ומספק - "100 טיפים וכלים חזקים לעבודה" עם מנוע החיפוש הפופולרי.
בין השאר תמצאו בו טריקים חכמים לשימוש בשירותי Google כחלק מיישום ורטיקלי, קיצורי-דרך ומידע פנימי בנוגע לדרך פעולת המנוע. שום דבר לא חוקי או הרסני, ההפך. הספר, בהוצאת O`Reilly & Ass., נבחן וקיבל את ברכתה של Google שאנשיה היו מעורבים בכתיבת התכנים.
אתם בטח יודעים ש-Google מסוגל למצוא שם וכתובת לפי מספר טלפון (אמריקאי בלבד) ובלחיצת כפתור תקבלו גם מפת האזור בו הוא מותקן. אך האם ידעתם שהוספת סימן קריאה למילת השאלה מעלה אוטומטית את העמוד הראשון של I'm Feeling Lucky? ומי יודע של-Google יש ממשק פיתוח יישומים (API) גלוי, אליו אפשר להתחבר מתסריטי Perl, ג'אווה או XML? כדי לקבל גישה עליכם להירשם כמפתחים ולהסכים להגבלות מסוימות, אבל האפשרויות שגישה כזאת נותנת הרי לא יסולאו בפז. בקלי קלות אתם הופכים את יכולת החיפוש של Google לתכונה פנימית של היישום שלכם, שפועלת כמו "שירות Web". גם משתמשים פחות מקצועיים יכולים למצוא בספר עשרות טיפים שיכולים לשפר דרמטית את יכולת החיפוש ולהפוך אותם מגולשים סתם ל"אלילי ה-Google" בסביבתם הקרובה. מומלץ.