שתף קטע נבחר

אתרי צלילה: לא רק ה'בלו הול'

רוב האתרים המופיעים להלן, מוכרים למועדוני הצלילה והם ישמחו לסייע בהכוונה ועצה טובה. המלצתנו: להשתמש בהם ולהדחיק את הנטייה הישראלית להאמין ש 'אנחנו יודעים. אנחנו גיבורים'

האואזיס הדרומי: אתר צלילה קלאסי וותיק המוכר שנים רבות ונזכר ב`מדריך הים האדום`. אתר צלילה זה נמצא מול קבוצת עצים הנראית בבירור מהחלק הדרומי של דהב. למרות פרסומו של האתר, הצלילה אליו מעטה יחסית וזאת עקב הגישה הלא כל-כך סימפטית. הריף עשיר מאוד ושווה להגיע אליו.

 

 

 

האח הגדול:  לפני שאתם קופצים למים תתבוננו היטב סביבכם. סביר להניח שתראו במים עשרות כרישי פטיש חגים להנאתם, ממש לידכם. זה המקום לראות שפע של דגי ים פתוח וממש לא כדאי להיכנס לספינות הטבועות, אשר נחות על השונית, בזווית בלתי אפשרית לצלילה.

 

 

אתר המניפות הגדול: צפונית לשלושת הקניונים נמצא אתר צלילה לא פחות מעניין ומושך. מדובר בריף המשתרע לאורך 200 מטר ובשטחו מרוכזת כמות גדולה מאוד של מניפות ענק (גורגוניות). גודל הממוצע של המניפות הוא כגודל קומת אדם ויש אף גדולות מזה. ביניהן אפשר למצוא דגי לוקוס ים סוף ענקיים ודגי שונית אחרים. האתר בתולי ומאוד עשיר בחי הימי המתקיים בו. 

 

 

הבלו הול: אתר צלילה זה ידוע עד כדי כך שחבל על כל מילה נוספת. הצלילה לתוך הפיר מסוכנת מאוד. מי שיורד לחור הכחול צריך לקחת בחשבון כי קל מאוד לטעות ולתעות במקום. טעות אחת קטנה עלולה להיות גם הטעות האחרונה שלכם.

 

לאלה שרוצים לחזור הביתה בשלום, מומלץ לצלול בקיר החיצוני.בכל מקרה, יפה ואף מומלץ, לצאת מהבלו הול עצמו, לכיוון הים בעומק שישה מטרים, ירידה לעומק 20 מטר, פנייה ימינה, או שמאלה וחזרה בעומק רדוד יותר.

 

 

הבלו הול הקטן: בשורה לחובבי הבלו הול: קצת צפונית לאתר המניפות קיים בלו הול נוסף. או, בפי הבדואים, הבלו הול הקטן. מדובר בפיר תת - מימי הדומה לאחיו הגדול בצורתו, אך קטן ממנו בהיקף ובעומק. החור הכחול הזה יורד לעומק שלושים מטרים ובניגוד לאחיו הגדול הוא רווי בחי ימי. לפיר אין יציאה לים הפתוח והצלילה בו מתבצעת בירידה לעומק שלושים מטר אל הקרקעית ועלייה מעגלית לאורך הקירות אל פני המים, תוך כדי הקפת הפיר. כך מקבלים סקירה אופטימלית של האתר כולו. 

 

 

 

ג`אבר אל בינת: האתר נמצא כעשרה ק``מ דרומית למלון 'הלק' דהב. הגעה לאתר היא בנסיעה של 45 דקות בג`יפ בדרך משובשת, ולאחר מכן ברכיבה על גמלים במשך כשעה עד שעה וחצי.

 

 

האתר עצמו מתחלק לשני חלקים: בחלק דרומי, קיר אלמוגים יפהפה, כאשר הצלילה מתבצעת בירידה לעומק 30 מטר ועלייה לעומק 10 מטר, בחזרה לנקודה המוצא. האתר עשיר מאוד באלמוגים, דגי שונית שונים ולהקות של דגי מים פתוחים. לאחר שיוצאים מהמים, אנו פונים לאוהל הבדואי לארוחת צהרים טעימה שהכינו שוכני המדבר.

 

 

לאחר מנוחת צהרים פונים לצלול באתר הצפוני. כאן מדובר בצלילות סחף, כאשר עומק הצלילה הממוצע הינו 20 מטר והזרם סוחף את הצוללים לאורך הריף. במהלך הצלילה עוברים על פני מניפות ענק הפרוסות לאורך השונית, סוגים שונים של דגי שונית ולהקות גדולות של דגי מים פתוחים. בסוף הצלילה התמזל מזלנו וזכינו בביקור של צב-ים ודג מפרש אחד. בקיצור, שווה.

 

 

 

גורדון ריף: אם תגיעו בבוקר מוקדם, אולי תראו כרישי שונית ישנים להנאתם בשקע חולי, בעומק 14 מטר . בכל מקרה, כאשר אתם צוללים לצד השונית, אל תשכחו להביט לכיוון הים הפתוח: מנטות כרישים למיניהם וברקודות עוברים לעתים קרובות.

 

גן הצלופחים: אתר זה ידוע מאוד אך הצלילה בו תלויה במצב הגאות והשפל. בעיה נוספת היא המיקום. את הצלופחים, בגללם מפורסם המקום, קשה למצוא ללא עזרת מדריך מקומי, הצלילה עצמה מעניינת ביותר.

 

 

דנרייבן: ספינת המשא הבריטית, שעל שמה קרוי האתר, אולם השונית ועולם החי שסביבה, הדקרים והגרזינונים בבטן הספינה, מספקים חוויות מדהימות. תמיד תרצו לחזור לכאן.

 

טיסלגורם: כמעט 60 שנה עברו מאז טבעה כאן הספינה הבריטית, אולם המטען היקר שנשאה בעבור חיילי הוד מלכותו בצפון אפריקה עדיין כאן. שני קטרים, סוגי תחמושת שונים, משאיות, ג'יפים ועשרות אופנועים מחכים לכם למטה.

 

הפעמונים: הפעמונים מהווים חלק מריף ה'בלו הול' ונמצאים בחלקו הצפוני של הריף. גם אתר ייחודי זה ידוע מאוד ומהווה אטרקציה לצוללים רבים. הירידה אל הפעמונים מתבצעת מהריף עצמו, כאשר פתח הפעמון נראה בבירור כמעין מפרץ קטן הנמצא בריף. יורדים אל המים בנקודה זו ולאחר מכן ממשיכים לאורך ריף הבלו הול, בחזרה אל הבלו הול עצמו ויוצאים ממנו בעומק של שישה מטרים.  

 

 

קרנאטיק: הטרגדיה של נוסעי ספינת הקיטור בשנת 1869, אחראית להיווצרותו של אחד מאתרי הצלילה היפים ביותר בשאאב אבו נוחאס. מומלץ לא להתגרות בנפטון.

 

 

קניון דהב ורקס ריף: הקניון בדהב הוא אחד מאתרי הצלילה היפים בסיני. הוא שופע אלמוגים, דגי שונית רבים ויש בו כמובן אווירה קסומה הנובעת מתנאי התאורה המיוחדים. לפני שמתכננים צלילה במקום כדאי לזכור ולשמור על כללי הבטיחות היו כמה וכמה צוללים שקיפחו בקניון את חייהם.

 

 

ביציאה מהלגונה המובילה את הקניון דווקא לכיוון הדרומי, ההפוך, מחכה לכם הפתעה. זהו ה'רקס ריף'. זוהי צלילת קיר בעומק 30 מטרים, כאשר הצולל עושה דרכו מצפון לדרום בעומק זה והחזרה הפוך, בעומק רדוד של עד 10 מטרים. בריף זה שכיח מאוד לפגוש דגי מים פתוחים, צבי ים ודגי אבנון בגודל מרשים.

 

 

ראס אבו גאלום: זהו אחד החופים היפים ביותר לאורך החוף המזרחי של סיני. במקום מפרצון חולי מוגן מרוחות חזקות ומתאים ללינת שטח בעיקר בשל היותו מבודד. צלילת הדמדומים כאן יפה במיוחד. הכניסה למים דרך המפרצון החולי. צוללים שמאלה אל קיר האלמוגים העמוק, ובעומק 15 עד 25 מטר רואים ראשי אלמוגים גדולים ויפים.

 

 

ראס אום סיד הקטן: עוד קצת צפונה מאתר המערות קיים אתר נוסף המוכר בשם רס-אום-סיד הקטן (עד לרגע זה, לא מובן לי למה). האתר הזה דומה מאוד לאתר הלייט-האוס המוכר לכל (וממוקם בחלקו הצפוני של מפרץ דהב) אך רדוד ממנו. האטרקציה שהמקום מציע היא ריכוז גדול של `שולחנות` אלמוגים.

 

 

ראס אום סיד: קל מאוד להגיע לראס אום סיד, גם מהיבשה וגם מהים. זו הסיבה שמומלץ להגיע מוקדם בבוקר, כאשר אין צוללים רבים. אז מובטחת לכם אחת מחוויות הצלילה המרשימות בסיני. המקום מומלץ גם לצלילות לילה.

 

 

ראס מלאח: כ-30 ק"מ דרומית לנואיבה. הגישה קשה יחסית ולכן הוא שמור ומיוחד. הכניסה למים היא דרומית לאנטנה בהליכה או שחיה על הגב, לעבר המים הרדודים של הלגונה. בלגונה ניתן למצוא דגי חול, דגי אבו-נפחא ועקרבנונים. בזמן גאות נכנסים בזהירות מצפון להר וצוללים לאורך קיר אלמוגים עמוק עד ללגונה מצדו של ההר.

 

 

ריף אבו הילל: במרחק של 500 מטרים דרומית לקניון המפורסם, שוכן לו בעומק 20 מטרים, ריף בצורת חצי סהר. הריף עשיר מאוד בחי ימי ובדגה. אחד הדברים המוזרים הוא שכמעט אף אחד אינו צולל שם, וחבל. המקום מומלץ מאוד למי שנקעה נפשו מהקניון. 

 

 

ריף דהב - ריף נפוליאון: ריף יפהפה זה ממוקם מזרחית למפרץ מלון נובוטל. האטרקציה באתר הינה משפחה של דגי נפוליאון השוכנת באתר. המקום עצמו מומלץ מאוד על ידי המועדונים בדהב דווקא לצלילות לילה, כאשר, להזכירכם, צלילה זו מוגבלת לעומק של 10 מטרים.

 

 

ריף יולנדה: ספינה קפריסאית שטבעה כאן בשנת 1980 השאירה עשרות אסלות וכלים סניטרים שתורמים לנוף הסוריאליסטי באחד האתרים היפים בסיני. היזהרו מהזרם החזק שבא ממולכם.

 

 

ריף שארק: אין עוד מקום יפה כזה בסיני, שבו רואים כל-כך הרבה סוגי דגים: קטנים שניזונים מהשונית, וגדולים שבאים מהים הפתוח לאכול אותם.

 

 

שאאב אבו נוחאס: שונית אחת במצרי גובאל היא אחת מגדולי הקברנים של ספינות. מאז פתיחתה של תעלת סואץ בשנת 1860, טבעו כאן לא מעט כלי שייט ארבעה מהם נראים היטב על הקרקעית.

 

שלושת הקניונים: צפונית לאתר הקודם, ולא רחוק ממנו, נמצא האתר הנהדר הזה. מדובר בשלושה קניונים הנמצאים בעומק ממוצע של 30 מטר והתקרה שלהם פתוחה לחלוטין. הרעיון המרכזי בצלילה הוא לרחף מעל הקניונים ולראות את המתרחש בתוכם מבחוץ. עקב העומק של הקניונים האלה הצלילה מתאפשרת בתוכם אך ורק לצוללי Diver Range Extended. 

 

SHAG ROCK: לא רבים מגיעים לשונית האליפטית שבקצה שאאב עלי. לבד מהביקור בשרידי ספינה טרופה ופוטוגנית יש לכם סיכוי סביר לפגוש להקות גדולות של דולפינים. שמרו מרחק מהכרישים האפורים. 

 

 

SMALL CRACK:  צלילה ב-"SMALL CRACK" עשויה להיות אחת החוויות היותר מרשימות בהפלגה. כאן, בניגוד לראס מוחמד או לטיסלגרום, לא תפגשו יותר מדי צוללים מהסוג האנושי. דגים, לעומת זאת, יש כאן בשפע ואף במידות גדולות. 

 


פורסם לראשונה 27/06/2003 08:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתר הבית של פורטל Idive
צילום: דוד פילוסוף, idive
שמרו על כללי הבטיחות
צילום: דוד פילוסוף, idive
צילום: דוד פילוסוף
אל תתגרו בנפטון
צילום: דוד פילוסוף
צילום: דוד פילוסוף
ותהנו מכל רגע
צילום: דוד פילוסוף
מומלצים