שתף קטע נבחר

ארה"ב: לא די ב'הודנה', יש לפרק את החמאס

נשיא ארה"ב הגיב לדיווחים על הפסקת אש המתגבשת ברשות הפלסטינית: "אני אאמין לזה כשאראה זאת במו עיניי". בוש אמר שהמבחן האמיתי יהיה בפירוק ארגוני טרור, כמו החמאס. גם גורמים מדיניים בירושלים מביעים ספקות ביחס להפסקת האש ומבהירים שהפעולות נגד "פצצות מתקתקות" תימשך

הממשל האמריקני 'מיישר קו' עם ישראל וקובע שלא די בהפסקת אש, אלא נדרשת פעילות אינטנסיבית נגד תשתיות הטרור ונגד מימון ארגוני טרור, ובראשם החמאס. נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, וגורמים בירושלים הביעו אמש (יום ד') ספקות באשר לנכונות כוונותיהם של הארגונים הפלסטינים לקבל על עצמם הפסקת אש, כפי שדווח מוקדם יותר.
חבר המועצה המחוקקת הפלסטינית, פארס קאדורה, שנועד בדמשק עם בכירי החמאס והג'יהאד האיסלאמי, אמר אמש שהארגונים הפלסטינים הסכימו להפסקת אש בת שלושה חודשים. מאוחר יותר אמר קאדורה שעדיין אין הסכם: "הסכם ההודנה, אם ייחתם, יתבסס על זכותו של העם הפלסטיני להיאבק בכיבוש ועל שחרור עצירים פלסטנים, על הסרת המצור מעל ערפאת והקלות לקראת נסיגה ישראלית".
הנשיא האמריקני אמר בפגישה עם נציגי נשיאות האיחוד האירופי בהתייחסו להפסקת האש המתגבשת: "אני אאמין לזה כשאראה זאת במו עיניי, לאור היכרותי עם ההיסטוריה של הטרור במזרח התיכון". בוש ציין שהמבחן האמיתי הוא ב"פירוק מוחלט של רשתות הטרור": "להגיע להסכם מילולי זה דבר אחד, אבל כדי שישרור שלום במזרח התיכון, עלינו לראות ארגונים כמו החמאס מפורקים".

בוש לאירופה: הפסיקו את המימון לחמאס

הנשיא בוש דרש מראשי האיחוד לכלול את החמאס ברשימת ארגוני הטרור ולקטוע את נתיבי המימון לארגון זה ולארגוני טרור נוספים: "אנחנו עובדים יחד להשיג את הפתרון לשתי מדינות ששני הצדדים אימצו. כמעט בכל רגע של תקווה באזור, כמעט כל סימן להתקדמות לכיוון השלום, מלווים על ידי עוד רוצחים ואלו שמתנגדים לשלום, שעושים כל מאמץ כדי להרוס את התקוות והשאיפות של אלה שרוצים לחיות בשלום. אני מפציר במנהיגים באירופה ובעולם לנקוט פעולות נחרצות נגד ארגוני טרור כמו החמאס. לקטוע את מימונם והתמיכה בהם כפי שעשתה ארה"ב".
דובר הבית הלבן, ארי פליישר, אמר מוקדם יותר: "הנשיא סבור שזה חשוב מאוד שהאומות האירופיות ייענו לקריאה להילחם בטרור, וזה כולל עצירת המימון לחמאס". בוש דרש מנציגי האיחוד לאתר את מקורות המימון של החמאס, בין אם מדובר בארגוני צדקה או במקורות אחרים.
בפגישה בבית הלבן השתתפו מלבד בוש סגן הנשיא דיק צ'ייני, היועצת לביטחון לאומי קונדוליסה רייס, מזכיר המדינה קולין פאוול ונציגי ממשל נוספים. את האיחוד האירופי ייצגו ראש ממשלת יוון (הנשיאה התורנית של האיחוד) קוסטאס סימיטיס, נשיא נציבות האיחוד רומנו פרודי והאחראי על מדיניות החוץ והביטחון, חוויאר סולאנה.

ישראל: 'הודנה' תתנפץ לרשות בפנים

מקורות בוושינגטון אמרו: "לממשל לא יהיו אף פעם אשליות לגבי החמאס, ובנושא זה בוש לא הציג אף פעם עמדה פשרנית. הממשל יתן לאבו מאזן זמן לפעול, אבל האמריקנים מצפים לפעולה תוך שבועות ולא יותר". גורמים מדיניים מעריכים שהיועצת לביטחון לאומי, שתגיע לישראל בסוף השבוע תמשיך להציג את הקו הזה.
גורמים מדיניים בירושלים הביעו ספקות באשר לנכונות הפלסטינים להילחם בטרור, והבהירו שפעולות ישראל נגד "פצצות מתקתקות" יימשכו. הגורמים אמרו ל-ynet: "אם הרשות הפלסטינית תמתין לשלושה חודשי הודנה, זה יהיה אבוד. אם הפלסטינים יחככו ידיים בהנאה, מתוך ציפיה שההודנה תעשה עבורם את העבודה, זה יתנפץ להם בפנים. אם היכולת של ארגוני הטרור תישמר, הם יתחילו בפיגועים קטנים וינסו להעמיד את ישראל בדילמה".

בהכנת הידיעה השתתפה סוכנות אי.פי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
בוש. "חשוב להילחם בטרור"
צילום: איי פי
צילום: איי פי
השתתפה בפגישה. רייס
צילום: איי פי
צילום: איי פי
מצפים לפעולה תוך שבועות. אבו מאזן
צילום: איי פי
צילום: איי פי
האם יפסיק את האש? השייח יאסין
צילום: איי פי
מומלצים