שתף קטע נבחר

זיכרון מתוק-מריר

מיכל אברמס, תושבת גבעת סביון ומהמשתתפים הפעילים והוותיקים בפורום אוכל - הלכה אתמול לעולמה. פורום אוכל ומערכת ynet מגישים מקבץ הודעות, רעיונות ומתכונים שפרסמה במסגרת הפורום, לזכרה

את ההומאז' הזה מיכל אברמס לא תקרא. הוא נוצר לזכרה, מתוך השורות הריקות שהשאירה בפורום אוכל. אחרי 4017 הודעות (בדיוק) שכתבה בפורום אוכל ב-16 החודשים האחרונים, נדמה המקלדת שלה, עת מצאה את מותה בביתה שבגבעת סביון.
מיכל היתה מהמשתתפים הפעילים בפורום, ומתוך ההודעות שלה למדנו המון עליה: שנונה, חריפה, רגישה, נדיבה, מוכנה לעזור בכל מצב, מדויקת. היא היתה אשת העולם הגדול, ונתנה לכולנו אפשרות להציץ לרגע לעולם של חלומות. האישיות שלה גלשה הרבה מעבר לאון-ליין, הרבה מעבר למחויבות הסתמית של מקלדת אחת למקלדת אחרת. לכל עניין ודבר נרתמה כל-כולה - בטוטאליות ובאסרטיביות המיוחדות לה - לסייע, לרכך, לפלס דרך, לתרום משהו מעצמה ולעזור לאחרים, גם אם הם זרים גמורים. כולם בפורום ידעו תמיד שאליה אפשר לפנות, ועליה אפשר לסמוך.
מבין ההודעות שלה עולה המאפיין המרכזי של אישיותה: אלגנטית, אבל גם שובבה. היא לא אהבה לאפות, אבל אהבה מאוד לאכול (בעיקר מנגו). היא היתה מארחת למופת, האריזה היתה חשובה לה לא פחות מהטעם: השקיעה המון בהגשה, בצורה, בעיצוב השולחן, בסטייל.
גם החיים שלה היו פתוחים ונגישים בפורום: היא אירחה את מפגש הפורום השני בביתה, שיתפה חברים בחוויות ההורות, התייעצה וייעצה. הגולשים הכירו אותה היטב, ולא מעטים מהם הפכו למעגל הקרוב של חבריה - אוף-ליין.
קיבצנו כמה מההודעות האופייניות למיכל, רעיונות, אתרים, מתכונים שאהבה ופרסמה בפורום, לזכרה.

****שורות מחץ****



תאריך: 05/07/03 09:29; מחבר/ת: Michal

"אני חייבת לומר משהו בזכות ימי העצמאות בארץ: לפני כמה שנים כשהייתי בשליחות בוושינגטון הבירה, הוזמנו לטקס לכבוד יום העצמאות האמריקאי. הטקס היה למרגלות הקפיטול בערב קייצי מושלם. התוכנית היתה מדהימה, הפילהרמונית של וושינגטון, זמרים מפורסמים (ווטני יוסטון וכאלה). בקיצור יופי של מופע (ולמי שיש ילדים "ומשקיע"- תאמינו לי עד גיל מסוים הם לצערי לא זוכרים שום דבר. אבל ממש! כי הבנות שלי לא זוכרות שום דבר!). כולם כמובן חיכו למופע הזיקוקים המוחץ. כשהחלו הזיקוקים אמרתי בליבי ש"ברת מזל אנוכי" שכן היכן שאני גרה אני רואה מופעים של 5 יישובים שונים בארץ ותאמינו לי - כנראה שיש משהו שאנו עושים יותר טוב מהאמריקאים".

תאריך: 21/05/02 11:20 מחבר/ת: Michal

"כמי שגרה בקנדה 7 שנים על תקן מארחת ואישתו של אני ממליצה לך בחום שלא להכנס למתכונים SO CALLED 'ים תיכוניים' שמזכירים מזון זמין במסעדות יווניות או לבנוניות שיש בקנדה לא מעט מהן. הדבר שמפיל את הקנדים (ותאמיני לי שהלוואי שהיה לנו שקל על כל ארוחה עם "אוכל ישראלי" שנאלצתי להכין... ) - זה דווקא קציצות עגולות עם אורז ושזיפים, ממולאים ושוב ממולאים (!) כל הסוגים והטעמים. התרחקי מכל דבר שהיום גם ברחוב הקנדי (שיפודים במקום נקניקיות) ניתן להשיג. אגב כי אני חושבת שזה משנה: האם את גרה במחוז בריטי או צרפתי? בהצלחה!"

תאריך : 28/06/03 15:27; מחבר/ת : Michal

"משקיף יקר - לא שזה עינייני, אבל מכיון שלשמחתנו אינך משקיף יותר אלא שותף פעיל ופורה בפורום, מדוע שלא תשנה את הניק שלך? ולמען הסר כ-ל ספק: זה נכתב בחיבה ולא בביקורת. אגב, היו לנו אחד או שניים שאני זוכרת ששינו את הניק בגין 'שינוי מעמדם' בפורום".

תאריך: 19/06/03 08:03; מחבר/ת: Michal

"בתגובה לליזה: 'מבקשת רעיון לטיול סו"פ שבוע בצפון באוהל בכנרת, איפה כדאי?' לדעתי במזג האוויר הזה, אלא אם אתם מאוהבים בטירוף ובגיל 18 ומטה - לישון באוהל 3 ימים בחום, ללא אפשרות סבירה להתקלח ובכלל, לא נראית לי מציאותית. אגב הייתי מנסה דיל על צימר ואוכלת אוכל זול פעם בשוק של עכו, ופעם במקום אחר. אני לנושא בטחונכם האישי לא נכנסת, כי לדעתי ביום שנפחד לישון מתחת לכיפת השמיים בארץ - אפשר לארוז ולנסוע. אבל בעניין חוסר הנוחיות אני רצינית. אולי אם נוסעים בחברותא עם ילדים ועוד זוגות, ממנגלים, זה יכול להצליח. אבל כמובן, זו דעתי. שיהיה לכם סופשבוע נעים בכל מקרה".

תאריך: 06/02/03 12:35 מחבר/ת: Michal

"חטאי אכן רבים מספור..... אך יש לי אבא צבר ואמא צרפתייה (שנולדה בברלין). ובכל זאת אני אוהבת אוכל רומני. איני שואלת מאיזו תפוצה את......?! מספיק לי שאת פרנקופילית מושבעת.זה אומר הכל (וזו מחמאה)".

תאריך: 24/12/02 15:03 מחבר/ת: Michal

"איזה פדיחה: נתתי את הרעיון לקינוח ויצאתי עד עכשיו מהמחשב. ומי אם לא שלי שלנו באה לעזרתנו. Nיכל: חלק חשוב ביותר (אני רצינית) של הטרייפל הוא המראה המופלא שלו מכלי הזכוכית. אם תירצי: אשמח להשאיל לך אותו. למעט אנשים יש כלי כזה. רק תאמרי ואשמח להשאיל".

תאריך: 22/03/03 12:54 מחבר/ת: Michal

"מצחיק כמה אנחנו מתבאסים מדברים שהורינו עשו - ובסוף עושים אותו דבר...."

****רעיונות לאירוח****



תאריך: 05/07/03 15:40 מחבר/ת: Michal. בתגובה ל: "אולי מישהו יכול לייעץ לי"

"המדריך לבשלנית ומארחת בפעם הראשונה - אני מניחה שאת אכן בשלנית מתחילה ולא מישהו שמתבדח. על כן: יש לי כמה שאלות שאבקש שתעני עליהן ואשמח לעזור לך בהכנת הארוחה:
1) האם יש מישהו/י שתוכלי להעזר בנסיונם? (נאמר: אמא, חבר, אחות בעלת נסיון?)
2) האם הכנת איזה שהם תבשילים אי פעם ולמשל: מה?
3)האם יש ענין תקציב? כשרות?
אוקיי עכשיו אני: דפדפי במנוע הפורום, חישבי מה את מכינה הכי בקלות וללא לחץ, שאלי חברים / חברות, אם יש לך ספרי בישול זה הזמן לעלעל. הפורום הזה ישמח ללכת איתך יד ביד ולהנחות אותך בצעדייך.
הכיני קניות יומיים לפני הארוחה אולם קחי בחשבון את העובדה שאינך רוצה להיות לחוצה (ובכלל ) ועל כן תחליטי שאת בשליטה. כלומר: קיבעי את הארוחה ביום שיש לך לפחות יום אחד שאינך הולכת בו לעבודה. אם הארוחה מאוד חשובה מסיבות כאלו או אחרות (וזה רק את יודעת) קחי יום חופש.
הכיני רשימת מצרכים. הדפיסי את המתכונים. הכיני מנה ראשונה ועוד משהו קטן. מנה שנייה + סלט ותוספת (תפו"א וכדומה) רצוי 2-3 לפחות אבל את יכולה להתחיל עם אחת. זה בסדר גמור.
אם את מסוגלת לאפות. יופי. אם לא, תקבלי כתובת למקום שמוכר עוגות לא יקרות וטעימות. אין בושה במי שלא אופה דגולה. עכשיו העונה לפירות ניפלאים ונעזור לך להכין מבעוד מועד מוס קפוא וטעים וקל להכנה לקינוח. הכי חשוב, היי רגועה כשמגיעים האורחים אין דבר מרגיז יותר ממארחת עצבנית.
אם אין לך כלים תואמים לא נורא. קני במקום זה מפיות תואמות וחישבי איך את יכולה "לקשר"בין כל הכלים.
לענין החימום שווה להשקיע אם אין לך בשני כלים מפיירקס שגם ניתן לאפות בהם, גם לחמם וגם להגיש. אני מקישה שאין לך מיקרו?!
לעניין החימום: תלוי מה את מכינה ויש מתכונים שאת יכולה להכין 4 שעות לפני שמגיעים האורחים ולפני כן לשאול בפורום ולקבל את התשובה שלה את זקוקה.
חוץ מזה כולנו פה שמחים תמיד לעזור. רק שווה שלא להמתין לרגע האחרון."

****מתכונים של מיכל****



תאריך: 09/03/02 18:51 מחבר/ת: Michal
"מתכון לשלום בית

מצרכים:

1 כוס חלב
4 ביצים מופרדות לחלמונים / חלבונים
10 גרם ג'לטין
3/4 כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 מקל וניל חצוי לאורך
1 שמנת מתוקה
תותים ש"טופלו" בפוד פרוססר
רוטב פטל מוכן של פיטנגו
ניתן להוסיף מעט אלכוהול. לא חייבים.
לקישוט: עלי מנטה

הכנה:

1. מקציפים בסיר קטן חלמונים וחצי מהסוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה מעט.
2. שמים בסיר קטן חלב,וניל,קליפת לימון מרתיחים.מבשלים כ-5 דקות. מוציאים מקל וניל ומגרדים ממנו גרגרים שחורים לתוך החלב.
3. ממיסים ג'לטין במעט מים חמים.
4. מוסיפים אל תערובת החלמונים את החלב החם ומיץ לימון.מערבבים ומבשלים על אש קטנה תוך בחישה עד שהתערובת תסמיך מבלי להרתיח.
5. מוסיפים ג'לטין, מערבבים, מסירים מהאש. מערבבים כמה דקות. מצננים מעט. מוסיפים מעיסת התותים.
6. בנתיים מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר לקצב יציב. מקציפים שמנת לקצפת יציבה. מקפלים קצף לתערובת. מקפלים גם קצפת לתערובת. מצננים בפריזר כמו לגלידה.
אני מגישה כף של ה"תוצאה", מסביב רוטב פטל', חתי תות ועלה מנטה. בישקוטים איטלקים דקים עם אגוזים שטוחים יתאימו. מקווה ששלום הבית ישוב על כנו......"

תאריך: 17/04/02 10:34 מחבר/ת: Michal

"מתכון מעולה (ופשוט) לקונפי אווז

חומרים:

שוקי אווז
רוטב פלפלים חריפים של "פיטנגו"

הכנה:

בסיר גדול שמים את שוקי האווז ומבשלים תוך כדי ביעבוע איטי. הופכים מדי פעם את השוקיים. הבישול נמשך כמעט 4 שעות. החומר השקוף שילך ויצטבר לך בסיר הוא הוא הקונפי. את זה ניתן להכין ימים מראש. אפילו רצוי.
לפני ההגשה אתה יכול להחליט אם אתה פורס אותו ומגיש קר או פשוט מוסיף לפי העיין מהרוטב המוכן (שהוא מצוין).
להגיש עם אורז בר ולקצור מחמאות"

תאריך: 07/03/03 06:36 מחבר/ת: Michal

"בוקר טוב. מתכון מנצח לרוטב בולוניז! אין שבוע שאני לא מכינה:
שמן זית לטיגון
500 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול חתוך לקובית קטנות
2 גבעולי סלרי (ללא עלים) חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום מעוכות
כ-100 גרם בייקון חתוך קטן קטן (לא חובה - לא כשר)
כפית אורגנו (אני שמה וטועמת)
מלח ופלפל
מעט מעט אגוז מוסקט
כף יין לבן יבש (לא חובה)
אבקת מרק בשר - 3 קוביות OXO (אני מודה שהבנות שלי מעדיפות תיבול סויה, כ-3 כפות)
1/2 צנצנת רוטב (לא רסק) ספגטי מוכן של אוסם, בצנצנת זכוכית
כף מייפל סירופ, או סוכר

הכנה:

במחבת עמוקה לטגן בצל עד שישקיף. להוסיף סלרי, גזר ובייקון. להוסיף אט אט בשר טחון. לערבב ולהקפיד שלא יווצרו גושים. להפוך ולהמשיך לטגן. לתבל במלח, פלפל מוסקט ואורגנו. להנמיך מעט את האש להוסיף קביות אבקת מרק בשר (או סויה), מייפל סירופ (או סוכר), להקפיד לבחוש. להוסיף רוטב עגבניות מוכן לערבב. להביא לרתיחה ולהנמיך לאש נמוכה לטעום ולתבל לפי הצורך ולכסות.
לבשל כחצי שעה על נמוכה אבל לבדוק שיש בסיר רתיחה איטית. לבחוש מדי פעם.
כשמוכן, לבשל בסיר נפרד ספגטי, לשים בצלחת ,לשפוך מעל רוטב בולוניז. להגיש עם גבינת פרמזן מגוררת.
אני מבשלת יותר מ-25 שנה. זה מתכון שאין פעם שלא זכה להצלחה והנאה צרופה של הסועדים. ניתן לשמור רוטב בכלי בנפרד במקרר כ-5 ימים (לא שזה יקרה...) ולהגיש לפי הצורך. בתיאבון!"

יהי זכרה ברוך

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שנונה, חריפה, רגישה, נדיבה, מוכנה לעזור בכל מצב, מדויקת. מיכל אברמס ז"ל
להמשך השיחה בפורום אוכל - לחצו על התמונה
מומלצים