שתף קטע נבחר

רשימת האסירים שישוחררו תתפרסם באינטרנט

ישראל תפרסם את פרטי האסירים הפלסטינים המיועדים לשחרור, כולל פרטי העבירות בהן הורשעו, 48 שעות לפני שחרורם. כך עולה מתשובת הפרקליטות לעתירה שהגיש לבג"ץ מטה מותקפי הטרור. אם שכולה: "אל תסתפקו במספרים היבשים, פרסמו גם את שמות הקורבנות"

ישראל מתחייבת לפרסם את רשימת האסירים המיועדים לשחרור 48 שעות לפני שחרורם. הפרסום יכלול לגבי כל אסיר ואסיר את שמו, גזר הדין שנקבע נגדו, סעיף העבירה המרכזית בגינה נשפט, מספר התיק בבית המשפט בו נערך משפטו והמועד בו היה אמור להשתחרר, אלמלא ההקלה בעונש.
התחייבות המדינה נמסרה היום (ה') במסגרת תגובה מקדמית מטעם ראש הממשלה, שר הביטחון והיועץ המשפטי לממשלה לעתירה שהגיש לבג"ץ מטה מותקפי הטרור, באמצעות עורכי הדין דוד קירשנבאום וזאב דסברג.
העותרים דרשו תחילה לפרסם מבעוד מועד את רשימת כל המועמדים לשחרור. בתשובה לעתירה, שהגישה עורכת הדין דינה זילבר, קוראת המדינה לדחות את העתירה, וטוענת כי מספר המשוחררים המדויק ייקבע בוועדת השרים המיוחדת שהוקמה לצורך העניין.
סוגיית שחרור האסירים עומדת במוקד בדיונים בין ישראל לרשות הפלסטינית. היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, קרא לאחרונה לראש הממשלה לפרסם מבעוד מועד את רשימת המועמדים המועמדים לשחרור - כדי לאפשר להגיש עתירות נגד שחרורים ספציפיים.

"לפרסם גם את שמות הקורבנות"

במטה מותקפי הטרור "רואים בחיוב" את החלטת המדינה, אך מציינים כי אין בה די. "48 שעות אינם זמן מספיק לצורך הגשת בקשה ועיון בתיקי בית המשפט", טוענים במטה.
יהודית דסברג, שבתה וחתנה נרצחו בפיגוע סמוך לצומת מסמיה לפני שבע שנים, מביעה ספקנות ביחס להחלטה: "אם המדינה תרצה לשחרר רוצחים, היא כבר תמצא את הדרך לעושת זאת. 48 שעות זה ממש לא מספיק וזה נעשה כדי לצאת מידי חובה". לדברי דסברג, "מגיע לכל אזרח שנפגע לדעת מה קורה אם האיש שפגע בו, ומגיעה לנו הזכות לערער".
בשיחה עם ynet אמרה דסברג, כי היא מקווה שהרשימות שיפורסמו יכילו לא רק את "המספרים היבשים", אלא גם את שמות ההרוגים בפיגועים: "חשוב שכולם ידעו את מי המדינה מתכוונת לשחרר. שידעו מיהם הנרצחים".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אסירים משוחררים (ארכיון)
צילום: רויטרס
צילום: גלי תיבון
רובינשטיין. קרא לפרסם מראש
צילום: גלי תיבון
צילום: מיכאל קרמר
השר הפלסטיני לענייני אסירים, הישאם עבד אל-ראזק
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים