שתף קטע נבחר

היועץ המשפטי ממליץ להדיח את ניצב משה מזרחי

לפי החשד הורה מזרחי, כיום ראש אגף החקירות של המשטרה, לצותת לשיחותיו של אביגדור ליברמן באופן שחרג מצו בית המשפט. המלצת היועמ"ש: להעביר את מזרחי מתפקידו בכפוף לשימוע אצל שר לביטחון פנים והמפכ"ל. עם זאת, לא יוגש כתב אישום

פרשת האזנות הסתר: היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, ממליץ להעביר את ראש אגף החקירות במשטרה, ניצב משה מזרחי, מתפקידו - זאת בכפוף לשימוע שיערכו לו השר לביטחון פנים, צחי הנגבי, ומפכ"ל המשטרה, רב-ניצב שלמה אהרונישקי. עם זאת, רובינשטיין לא ממליץ להגיש כתב אישום נגד מזרחי.     

 

במהלך סוף השבוע העביר היועץ המשפטי לשר לביטחון פנים ולמפכ"ל המשטרה את החלטתו בעניין ניצב מזרחי. הדו"ח שהגיש מונה למעלה מ-60 עמודים.

 

בדו"ח מתאר רובינשטיין את דרך ההתנהלות של מזרחי ושל היאחב"ל, בכל הקשור לטיפול בהאזנות לבכירים במערכת הציבורית, תוך חריגות לכאורה מצווי בית המשפט ומנהלי המשטרה. בדו"ח גם מפורטת עמדתה של פרקליטת המדינה עדנה ארבל, המשנה לפרקליטת המדינה, עו"ד נאווה בן אור, ופרקליטת מחוז דרום, עו"ד יסקה ליבוביץ', אשר בחנו את התיק וקבעו כי אין מקום להגשת כתבי אישום נגד ניצב מזרחי, הן בהיבט המשמעתי והן בפלילי.

 

חריגה מצו השופט

 

ראשיתה של הפרשה בנובמבר 2000. בשנים 98'-99' ניהלה היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות (יאחב"ל) של המשטרה בפיקודו של תת-ניצב דאז, משה מזרחי, חקירה נגד אביגדור ליברמן, כיום שר התחבורה ובעבר מנכ"ל משרד רה"מ, בחשד שעסק בסחר בינלאומי ושקיים קשרים עם העולם התחתון.

 

במסגרת החקירה הוגשה בסוף שנת 98' בקשה על-ידי המשטרה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב להתיר האזנת סתר לשיחותיו של ליברמן. סגן נשיא בית המשפט קיבל את בקשת המשטרה, אולם הצו שהוציא התיר לצותת רק לשיחות הנוגעות לחשדות ספציפיים שהיו בידי המשטרה.

 

הצו ניתן למשך שלושה חודשים, ולבקשת המשטרה, תוקפו הוארך בשלושה חודשים נוספים. אולם, על-פי החשד, מזרחי הורה לתמלל האזנות סתר אחרות, שאינן קשורות לחקירה נגד ליברמן, ובניגוד למה שהתיר בית המשפט. מדובר בין היתר בשיחות שניהל ליברמן עם בנימין נתניהו, ראש הממשלה דאז, השר נתן שרנסקי ואיש העסקים דוד אפל.

 

על-פי החשד, אחד החוקרים, סטניסלב יאזמסקי, הודיע שהוא פורש מהיאחב"ל, בטענה כי הוא אינו מוכן לבצע האזנות בלתי-חוקיות. לאחר פרישתו נסע החוקר לקנדה, שם נפגש עם העיתונאי יואב יצחק מ"מעריב" והעביר לו תצהיר חתום על הפרשה, וכן תמלילים של השיחות. כך התגלתה הפרשה.

 

בעקבות חשיפת הפרשה הורה היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, לפתוח בחקירה נגד ניצב מזרחי, וזאת בניגוד לעמדתה של פרקליטת המדינה, עדנה ארבל.

 

"בניגוד לדעת כל הגורמים המקצועיים"

 

ח"כ אופיר פינס (עבודה) מותח ביקרות חריפה על רובינשטיין: "היועץ קיבל החלטה המנוגדת לדעת כל הגורמים המקצועיים, הפרקליטות והמשטרה. אין ספק כי ההחלטה מחלישה את אגף החקירות שנמצא בימים אלה בלב חקירת פרשיות רגישות, כולל פרשת אריאל שרון ובניו". ח"כ פינס הביע תקווה שההחלטה "אינה תולדה של לחצים פוליטיים בכירים ביותר".

 

בתגובה להחלטת רובינשטיין, אומר ח"כ יוסי שריד (מרצ) כי "מלחמתו של רובינשטיין בניצב מזרחי היא עוד הוכחה שהיועץ איננו בדיוק הלורד שומר חותם החוק. היועץ מאשים את ניצב מזרחי ב'להיטות יתר' במילוי תפקידו, והגנאי הזה הוא בעצם שבח: מול כל הגורמים העצלים והרופסים, שאמורים לאכוף את החוק בישראל לרבות היועץ בעצמו, טוב שיש גם מישהו שלהוט לעשות זאת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום גלי תיבון
מזרחי. האזנות
צילום גלי תיבון
צילום: גלי תיבון
ליברמן. המשטרה האזינה
צילום: גלי תיבון
מומלצים