שתף קטע נבחר

אישה תפוצה ב-40 א' ש' בגלל שלא קיבלו אותה לעבודה

בית הדין לעבודה פסק: חברת מודיעין אזרחי תשלם 40 אלף שקל לאישה שלא התקבלה לעבודה כמאבטחת במוזיאון ישראל רק בגלל שהיא אישה

חברת מודיעין אזרחי תפצה אישה שלא התקבלה לעבודה כמאבטחת בחברה רק משום היותה אישה בסכום של 40 אלף שקל. כך קבע בית הדין האזרוי לעבודה בירושלים בפסק דין שניתן לפני כשבועיים.

 

התובעת, כרמי חן, טענה כי בראיון עבודה שנערך לה על ידי אליהו שרביט בענין שיבוצה בעבודה מטעם מודיעין אזרחי במוזיאון ישראל, אמר לה שרביט כי באופן עקרוני הוא לא מקבל נשים לעבודה. לדבריה, הוא לה כי למרות שנשים עובדות יפה יותר מגבר, הוא למד מנסיון העבר כי נוכחותן של נשים מפריעה לסדר העבודה, מביאה לפלירטוטים והתנהגות ילדותית ובגין כך הוא נאלץ לפטר אותן.

 

חן טענה כי שרביט אמר לה שהוא החליט לסתום פירצה ולא לאפשר לנשים לעבוד במקום. לטענת התובעת, במהלך אותו ראיון, היא לא נשאלה לגבי כישוריה, הכשרתה, ושירות הקבע הצבאי שלה או לגבי נתון אחר כלשהו שלה. כך יצא שבקשתה להתקבל לעבודה במוזיאון, כעובדת החברה, נדחתה על הסף על ידי שרביט, רק בגלל היותה אשה.

 

בעקבות זאת הגישה חן תביעה כנגד החברה ושרביט, שדחו מצידן את כל הטענות. הן טענו, כי התביעה איננה אלא עלילה ומסכת עובדתית שקרית, וכי התובעת לא התקבלה לעבודה מהטעם שלא עמדה בתנאי הסף לקבלה לעבודה כמאבטחת במוזיאון, מאחר שלא ענתה לדרישה בדבר נסיון קרבי.

 

אלא שלחן, שעבדה קודם לכן כמאבטחת מטעם החברה במשרדי מס הכנסה,  היו תמלילי הקלטה משיחתה עם שירביט, מהן עלה כי הוא אכן אמר את הדברים שהיא ייחסה לו. שירביט עצמו התקשה בבית המשפט לתת גרסה ברורה לתמלילים שהוצגו בבית הדין.

 

בעקבות זאת קבעה השופטת רוזנפלד, כי גרסת התובעת מהימנה עליה. "שרביט לא נתן כל הסבר מתקבל על הדעת לדברים כפי שהוקלטו. ועדותו איננה מהימנה עלינו". 

 

בסיכום כתבה השופטת, כי "בשל חומרת האירוע מושא פסק הדין, והמגמה לעקור אירועים ותופעות מסוג זה מהשורש, ובשל העובדה שהתובעת עצמה הועסקה על ידי החברה אך בסמוך לאותו אירוע, אנו פוסקים לתובעת פיצוי כספי בשיעור של 40 אלף שקל, בתוספת הוצאות בסכום של 5,000 שקל בתוספת מע"מ כחוק".

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אשה. אפליה בעבודה
אשה. אפליה בעבודה
מומלצים