שתף קטע נבחר

לראשונה בשוויץ: פלסטינים הגישו תלונה נגד ישראלים

בשתי תלונות שהוגשו לפרקליט הצבאי בברן, דורשים הפלסטינים לחקור את שר הביטחון, שאול מופז, ראש השב"כ אבי דיכטר והאלוף דורון אלמוג בגין הריסת בתים ועינויים של פלסטינים. החוק בשוויץ מאפשר לאתר בעלי תפקידים שנתנו פקודות הסותרות את החוק הבינלאומי

בית משפט שווייצרי ידון בקרוב בתביעות שהגישו פלסטינים נגד רשויות ואישים ישראלים. כך נודע הערב (יום ב') ל-ynet. 

 

ב-5.9 הגישו עורך הדין השוויצרי, מרסל בוסונה, וראג'י סוראני, מנהל המרכז הפלסטיני לזכויות אדם בעזה, שתי תלונות לפרקליט הצבאי השוויצרי בעיר ברן בשמם של קורבנות פלסטינים.

 

תלונה אחת הוגשה בשמם של פלסטינים שבתיהם הוחרבו על ידי צה"ל. לדברי עורך הדין, ישראל גרמה נזקים שנאמדים ב-1.5 מיליון דולר כשהרסה כ-60 בתים ברפיח בתחילת 2002. התלונה השנייה הוגשה בשמם של פלסטינים שעונו על ידי כוחות הביטחון הישראלים.

 

בתלונות דורשים לפתוח בחקירה נגד מי שכיהן כשר הביטחון הישראלי, בנימין בן אליעזר, נגד הרמטכ"ל לשעבר, רא"ל שאול מופז, נגד ראש השב"כ אבי דיכטר, ונגד אלוף פיקוד דרום לשעבר, האלוף דורון אלמוג. הפרקליט הצבאי השוויצרי קיבל את בקשת התובעים והבטיח להפעיל את האמצעים החוקיים הדרושים בעניין.

 

החוק השוויצרי מאפשר לחפש אחר בעלי תפקידים שאחראים לנתינת הוראות ופקודות שסותרות באופן מהותי את החוק ההומניטרי הבינלאומי ולהעמידם לדין. חקיקה זו מבוססת על המחויבויות הקבועות בסעיף 146 של אמנת ז'נבה הרביעית הנוגעת להגנה על אזרחים בזמן מלחמה. הסמכות לחקור מעשים מסוג זה נתונה בשוויץ לפרקליט הצבאי הכללי. בנוסף, לשווייץ יש מעמד מיוחד מתוקף היותה האפטרופוס של אמנות ז'נבה השונות.

 

במסיבת עיתונאים שנערכה לאחר שהוגשו התלונות מסרו סוראני ובוסונה מידע הנוגע לשתי התלונות כמו גם מידע כללי באשר לפשעי מלחמה והפרות נוספות של זכויות אדם ושל החוק ההומניטארי הבינלאומי בשטחים.

 

לדברי סוראני, יוזמות לגאליות מסוג זה נגד הכיבוש הישראלי הן הכרחיות. הוא הביע דאגה עמוקה לנוכח כישלונה של הקהילה הבינלאומית להתערב בנעשה בשטחים, על מנת למנוע הפרות חוזרות ונשנות של החוק הבינלאומי על ידי ישראל.

 

סוראני גם קרא לצדדים החתומים על אמנת ז'נבה הרביעית למלא אחר מחויבותם החוקית ולנקוט בעשייה קונקרטית מיידית באשר לסוגיית הגנתה של האוכלוסייה הפלסטינית האזרחית והבטחת עשיית צדק לקורבנות הפלסטינים.

 

כלי התקשורת המקומיים בשוויץ דיווחו, כי חקירתם של האישים נגדם הוגשו התלונות יכולה להתחיל רק אם אלה ישהו בשווייץ מספר ימים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
עו"ד מרסל בוסונה וראג'י סוראני במסיבת העיתונאים
צילום: איי פי
צילום איי פי
הרס הבתים ברפיח, 2002. הנזק מוערך ב-1.5 מיליון דולר
צילום איי פי
מומלצים