שתף קטע נבחר

מסרים מידיים בקוד פתוח

האוניברסיטאות בארה"ב לוקחות ברצינות את האיומים של ה-RIAA, תוכנת מסרים מידיים בקוד פתוח, חברי להקת סוניק יות' מדברים על שיתוף קבצים ועוד ("שומרי המסך")

1. ה-RIAA לא מפסיק

 

האיגוד האמריקני של יצרני התקליטים (RIAA) ממשיך במלחמתו במורידי הקבצים. האיגוד מתכוון להגיש מאות תביעות נוספות בקרוב, וחלקן כבר בדרך. למשל, בשבוע האחרון דווח כי תלמיד בן 14 נתבע על 2.5 מיליון דולר כי הוריד, על פי החשד, 156 שירים.

 

האוניברסיטאות בארה"ב, אכסניה לא קטנה למשתפי קבצים המורידים שירים וקטעי וידאו, מתייחסות במלוא הרצינות לאיום החדש.

למשל, כתנאי מוקדם להרשמה ללימודים ב"ייל", הסטודנטים נדרשים להאזין להרצאה של 30 דקות בנושא החוקיות או אי החוקיות שבהורדת קבצים.

 

סטודנטים באוניברסיטת ברקלי שרוצים ליהנות מחיבור חינם לרשת באמצעות האוניברסיטה צריכים להאזין להרצאה בנושא החלפת קבצים ברשת. שאלת היום היא אם הם באמת מאזינים בהרצאה או מורידים את מטריקס רילודד בחיבור אלחוטי מהיר.

 

2. פיירוול נגד שיתוף קבצים

 

אם אתם עדיין משתפים קבצים, שימו לב לפיירוול חדש של קווין רוז שמגן מה-RIAA.

 

"אנחנו חושדים כי ה-RIAA משיגים את כתובות ה-IP של משתפי הקבצים באמצעות ניתוח הנתונים בזמן הורדת הקובץ", אומר רוז, "הם מתחברים למשתמשים מסוימים, מורידים מהם קבצים ומתעדים אותם. זו הסיבה לכך שהם מחפשים את משתפי הקבצים ולא את מורידי הקבצים: קל יותר למצוא משתפי קבצים".

 

הפיירוול שפיתח רוז קרוי "פיר גרדיאן". עם כל בקשה של משתמש בתוכנת שיתוף קבצים להוריד קובץ מהמחשב האישי שלכם, התוכנה מתחברת למאגר נתונים ומשווה את כתובת ה-IP שלו מול מאגר כתובות הכולל כתובות שחברות התקליטים הגדולות, ה-FBI וזרועות אכיפת החוק בארה"ב משתמשים בהם. אם מתברר כי מדובר באחת מכתובות אלה, הפיירוול מונע את הגישה למחשב המרוחק.

 

הפיירוול החינמי מתעדכן כל הזמן בעזרת מאות משתמשיו, שמוסיפים כתובות IP לבסיס הנתונים. ההגנה הזו אינה מושלמת. כל חוקר שעובד עם ה-RIAA יכול לפתוח חשבון חדש ב-AOL או אצל כל ספק אינטרנט אחר ולהמשיך לעקוב אחר משתפי קבצים. מעניין לציין, כי מדובר בפיירוול דו כיווני. אם תשתמשו בו ותנסו לגלוש לאתר ה-RIAA, התוכנה תחסום גם אתכם.

  

3. מסרים מידיים בקוד פתוח

 

כולם אוהבים מסרים מידיים. יותר ויותר אנשים משתמשים בתוכנות מסרים מידיים כמו AOL מסנג'ר, יאהו! מסנג'ר, MSN מסנג'ר, ICQ ועוד. אך תוכנות אלה אינן מדברות אלה עם אלה.

תוכנת קוד פתוח שצוברת פופולריות מאפשרת למשתמשים בה לשלוח הודעות לכל תוכנת מסרים מידיים. מדובר בתוכנה הפופולרית ביותר ב-sourceforge.net, האתר הגדול בעולם לפיתוח תוכנות קוד פתוח, עם קרוב ל-68 אלף פרויקטים, מציין פטריק מקגברן, מנהל אתר.

 

שם התוכנה הוא "גיים" (Gaim) ובדומה ל"טריליאן", גם תוכנת מסרים מידיים חינמית זו היא מרובת פלטפורמות וזמינה בגירסה ללינוקס, חלונות, מקינטוש ויוניקס. אין צורך להתקין תוכנת מסרים מידיים אחרת: "גיים" מרכזת את כולן. התוכנה תומכת ביאהו! מסנג'ר, MSN מסנג'ר, ג'אבר, ICQ, IRC ועוד. עם זאת, אין בה אפשרויות מתקדמות יותר כמו צ'ט עם וידאו.

 

ראוי לציין, כי מיקרוסופט הכריזה לאחרונה כי החל מאוקטובר תחסום תוכנות נוספות שינסו לגשת לרשת המסרים המידיים שלה משיקולי "אבטחת מידע". המפתחים של "גיים" ושל טריליאן מנסים למצוא פתרון לבעיה ביחד עם מיקרוסופט.

 

4. סוניק יות' מדברים על שיתוף קבצים

 

לפני כמה חודשים להקת הרוק סוניק יות' הונצחה בהוליווד במדרכה היחידה שמוקדשת לאמנים שתרמו להתפתחות הרוקנ'רול. שאלנו אותם לדעתם על שיתוף קבצים.

 

"כל מה שנותן לצרכנים יותר כוח, כל מה שמחזק אותם, הוא טוב", אומרים לנו הזמר, תרסטון מור והגיטריסט, לי רנלדו, "לדעתנו, מי שבאמת אוהב מוזיקה ומחפש את החומרים האלה, מי שאוהב את המוזיקה, יקנה את הדיסק בחנות. אבל מי רוצה לשלם היום 19 או 20 דולר על דיסק? זה נראה יקר מדי. הבעיה היא שלא רוצים לפתור את הבעיות ולשנות את המערכת. לעשות בחינה מחודשת של ההתנהלות בעסקי המוזיקה. אנחנו פירסמנו כמעט את כל הקטלוג המוזיקלי שלנו ברשת ואפשר להוריד אותו מהאתר שלנו". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוניק יות'. בעד שיתוף קבצים
מומלצים