אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

טיפול בהתעללות
ניתן יהיה לעכב את הקטין עוד 24 שעות צילום: סי די בנק
ניתן יהיה לעכב את הקטין עוד 24 שעות צילום: סי די בנק
 
 כתבות נוספות
נוה: הציניות המחרידה של האוצר פוגעת בחלשים ביותר
 


 

חידוש: בתיה"ח יחויבו בדיווח על ילדים נפגעי אלימות

לפי הוראה של שר הבריאות, בתי חולים יעדכנו זה את זה במידע על ילדים שיש חשד כי נפלו קורבן לאלימות במשפחה, כדי שניתן יהיה לגלות במהירות רבה יותר את ההתעללות. במקרה הצורך, בית החולים יוכל אף להאריך ב-24 שעות את שהות הקטין עד לתום הבירור

ורד לוביץ'
פורסם: 06.10.03, 23:59

בתי החולים במדינה יחויבו בקרוב להעביר ביניהם מידע לגבי ילדים נפגעי אלימות במשפחה. שר הבריאות, דני נוה, הורה על חלוקת מידע על אשפוזים של חסרי-ישע כדי שבתי החולים יוכלו לגלות מקרים של פגיעה בהם, התעללות פיזית, התעללות מינית או הזנחה.

 

במסגרת הנוהל אותו הפיץ משרד הבריאות, על הצוות הרפואי בבית החולים, ובמיוחד צוותי חדרי המיון, לבדוק היסטוריה של פניות למיון או לאשפוז

בבתי חולים אחרים באזור, בכל מקרה שבו מתעורר חשד כלשהו לאפשרות שמקור הפגיעה בקטין הוא אלימות במשפחה או התעללות מכל סוג שהיא.

 

מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר בועז לב, אמר כי "תופעת האלימות מאופיינת בהישנות ובהחמרה לאורך זמן, ובניסיון להסתיר אותה מהסביבה. במסגרת ניסיונות ההסתרה של הורים מכים או מתעללים, הם פונים לא פעם לבתי חולים שונים באזור מגוריהם, כדי שלא ניתן יהיה לגלות את ההיסטוריה הרפואית של הילד".

 

במשרד הבריאות אומרים כי מדובר בצעד ראשון בלבד, וכי בעתיד הקרוב תוקם רשת ממוחשבת בין בתי החולים, שתאפשר גישה מהירה וזמינה לתיקו הרפואי של כל קטין או חסר-ישע, שטופל בחדר מיון, או אושפז במחלקות בית חולים כלשהו.

 

השר נוה אמר כי "בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה קשה ההולכת ומתפשטת של אלימות כלפי ילדים. קשה להעלות על הדעת דבר נורא יותר מילד תמים הנפגע במקום בו הוא מצפה להיות מוגן ביותר, ביתו שלו. אסור לנו להסכים לקבל תופעות קשות של אלימות כלפי חסרי-ישע".

 

איך זה יעבוד?

 

במקרים בהם היו אשפוזים קודמים, ובמיוחד על רקע של טראומה או סיבת אשפוז אחרת הרלוונטית לביסוס החשד לאלימות, יהיה על בית החולים לערוך בדיקה יסודית של הנפגע - קלינית-רפואית ופסיכוסוציאלית ולשקול השהיית הנפגע בבית החולים למשך 24 שעות לצורך בירור.

 

על סמך ממצאי הבדיקה, העובד הסוציאלי של בית החולים, בשיתוף עם הצוות, יחליט בדבר המשך הטיפול והעברתו לרשויות החוק המוסמכות.

 

בנוגע לנשים מוכות, מאחר ומדובר בנשים בוגרות שאינן נחשבות לחסרות ישע, הוראת חוזר משרד הבריאות מאפשרת, אך לא מחייבת, פנייה לקבלת המידע. עם זאת, לפי ההוראה, על-פי שיקול הדעת המקצועי, ובמקרים בהם נדרשת הערכת רמת המסוכנות בה נתונה האשה, ניתן ומומלץ לפעול כפי שנעשה במקרים של ילדים.

 

 

שתף ב-שתף ב-שתף ב-
תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 



 
פעילויות גולשים
החברים שלי
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
אינדקס
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetart
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית.evrit
דירות חדשות

CISCOYIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"י
as22-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©