שתף קטע נבחר

טעות של התביעה מנעה פסילת רישיון עקב גרימת מוות

צעיר מקלנסוואה הואשם כי גרם למותו של נהג אופנוע, שעה שנהג ברשלנות. שופטת פסקה כי רישיון נהיגתו לא ייפסל. הסיבה: טעויות של בוחני התנועה, שהגישו לביהמ"ש תרשים לא מדויק של הצומת בו אירעה התאונה הקטלנית

רשיון הנהיגה של נאשם בגרימת מוות ברשלנות של רוכב אופנוע ובפציעת אשתו, לא ייפסל עד לתום ההליכים נגדו. כך קבעה היום (ג') שופטת בית משפט השלום בפתח תקווה, לאור טעויות בעבודת המשטרה בחקירת תאונת הדרכים הקטלנית.

 

ב-17 במאי השנה אירעה תאונת דרכים קטלנית בכביש 5614, סמוך לקלנסוואה. בתאונה נהרג רוכב האופנוע שאול ברש. אשתו, אותה הרכיב ברש על אופנועו, נפצעה בהתנגשות ברכב פרטי שחסם את נתיב נסיעתם.

 

בכתב האישום שהוגש נגד נהג הרכב הפרטי, ראני קשקוש, בן 28 מקלנסוואה, נטען נגדו כי כשהגיע לצומת, לא עצר את רכבו לפני קו העצירה, פנה שמאלה, חצה את הצומת וחסם את נתיב נסיעתו של האופנוע. כך גרם לפגיעת החלק הקדמי של האופנוע בחזית הימנית של הרכב וכתוצאה מכך נפצע רוכב האופנוע אנושות, ויום לאחר מכן מכן נפטר. אשתו נפצעה באורח קשה. לקשקוש יוחסו בכתב האישום עבירות של גרימת מוות ברשלנות ונהיגה בקלות ראש שגרמה לחבלה באדם.

 

יחד עם כתב האישום הוגשה נגד קשקוש בקשה לפסול את רשיונו עד לתום ההליכים נגדו. בדיון בבקשה הייתה מחלוקת בין הפרקליטות לבין סניגורו של קשקוש, עו"ד בני כץ, בכל הקשור לנסיבות התאונה לפי חקירת הבוחנים ותרשים הזירה.

 

קשקוש טען, כי גלש לצומת בזהירות כיוון ששדה הראיה שלו הוגבל בגלל עצי דקל שנטועים על אי התנועה ואילו רוכב האופנוע נסע קרוב לאי התנועה. כדי לחזק את דבריו הביא הנאשם חוות דעת של מומחה. מהדיונים בבית משפט התברר, כי הבוחן טעה פעם אחת בתרשים הזירה ובמיקום הרכב, ופעם שניה בחישוב המהירות של האופנוע. טעויות אלו תוקנו בחוות הדעת שהגישו מפקדיו של הבוחן.

 

בהחלטה קבעה שופטת בית משפט השלום בפתח תקווה, ליה לבאון, כי אינה קובעת איזה מחוות הדעת תתקבל על ידי השופט בתיק העיקרי. השופטת הוסיפה: "כאשר לא ניתן לקבוע בוודאות את מיקום התאונה יחסית לצומת, לא את מהירות הנסיעה של המנוח ולא את מהירות נסיעתו של קשקוש, שחוזר וטען כי גלש לצומת כדי לשפר את שדה הראיה, אין הצדקה בשלב זה לשלול את זכותו של המשיב מלהמשיך לנהוג".

 

לפיכך החליטה השופטת לדחות את בקשת הפקליטות לפסול את רשיונו של קשקוש עד תום ההליכים נגדו, למרות שבעברו נרשמו חמש הרשעות בעבירות תנועה. היא קבעה כי אין בהרשעות אלה להעיד על מסוכנתו לציבור מהמשך נהיגתו.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תאונה קטלנית (ארכיון)
תאונה קטלנית (ארכיון)
צילום: צביקה טישלר
מומלצים