אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

נמל חיפה

נמל חיפה. משכורות עתק תמורת בטלה. צילום: גיל נחושתן צילום: גיל נחושתן
נמל חיפה. משכורות עתק תמורת בטלה. צילום: גיל נחושתן צילום: גיל נחושתן
 
 כתבות נוספות
בכירים בנמלים משתכרים כ-40 אלף שקל בחודש
התפקיד: מנהל נמל שלא קיים
נתניהו לעובדי הנמלים: צאו מהיגואר וחיזרו לעבוד
 
 


אפליקציות כלכלה לנייד שלך
 

מה קורה מאחורי שערי הברזל בנמל חיפה

איך מתקבלים לעבודה בנמל חיפה, איך מקבלים משכורת בלי לעבוד, איך הפוליטיקאים דואגים לאנשיהם ואיך מטייחת הנהלת נמל חיפה חשדות נגד עובדים בכירים ורודפת דווקא את חושפי השחיתויות. תחקיר "7 ימים"

שחר גינוסר
פורסם: 10.10.03, 08:48

הסידור הזה נמשך שנים. מדי יום מגיעים לשערי נמל חיפה 30-20 עובדים שפשוט אין צורך בהם. כל העמדות כבר מאוישות, והם נשלחים הביתה. בתשלום מלא. יושבים בבית רגל על רגל, ומקבלים משכורת חודשית בעלות של 25 אלף שקל ויותר. הסידור הזה כל-כך מקובל שם, כל-כך גלוי, עד שבתלושי השכר ובכל
המסמכים הרשמיים של הנמל מופיע הסעיף הזה בלי בושה: "בטלה", זה מוגדר שם. בטלה בתשלום.

 

האמת היא שמי שנשלח לבטלה, הוא לא הצ'ופריסט האמיתי של הנמל. הצ'ופריסטים האמיתיים הם אלה שכן משובצים לעבודה במשמרות היוקרתיות. אלה יכולים להגיע לכמה שעות, לדווח על הרבה יותר ולחזור הביתה עם משכורת גבוהה בהרבה. אבל בשביל זה כדאי מאוד שתהיה חבר של מנהל המשמרת, חבר של ראש הוועד או סתם חבר ליכוד.

 

תחקיר  '7 ימים' חושף איך באמת מתנהלים הדברים בשער הכניסה הגדול ביותר למדינת ישראל, אחת מנקודות הגבול הרגישות במדינה. זה סיפור על זיוף, מרמה, איומים, טובות הנאה, קידום מקורבים, טיוח, רדיפה ושחיתות, שמגיעה עד צמרת ההנהלה. אבל יש בו גם אלימות פיזית ממש ורשלנות פושעת, שהסתיימה עד כה במותם של לפחות מארבעה בני-אדם. חיי אדם זולים בנמל חיפה, מסתבר - רק המשמרות יקרות מאוד.

 

בני משפחה וחברי מפלגה

 

כמה נתוני פתיחה: נתוני משרד האוצר מלמדים, כאמור, שעלות השכר הממוצע לעובד בנמל היא 25 אלף שקל בחודש. 155 עובדים מקבלים שכר גבוה מ-35 אלף שקל, ובראש הפירמידה עשרות מנהלי עבודה ונתבים. עלות העסקתו של אחד ממנהלי העבודה מגיעה, למשל, ל-73 אלף שקל בחודש.

 

תנאים אלה הופכים את הנמל למקום עבודה נחשק. כשמתקבלים עובדים חדשים, לא מתפרסמת אף מודעת דרושים, ואין כל פנייה פומבית לציבור. השמועה עוברת מפה לאוזן בין קרובי המשפחה של העובדים ובסניפי הליכוד. "קשה לנו לענות להרבה מדי פונים", טוען מנכ"ל רשות הנמלים, עמוס רון, "ובסבב האחרון לא היו יותר מ-15 קרובי משפחה. על חברי מפלגה לא ידוע בכלל. פשוט אין דבר כזה".

 

רון תמים או מיתמם. בניגוד לכל מקום עבודה רגיל, הנהלת הנמל אפילו לא מתיימרת לבחור בעצמה את העובדים החדשים. בצוות שבוחר אותם יושב חבר מרכז הליכוד יגאל כהן כאיש הסתדרות, ולצדו שני אנשי הנהלה. בדיקה אקראית שנערכה השבוע על 23 עובדים חדשים, העלתה ש-11 מהם היו חברי ליכוד.

 

"טוב מאוד שיש הרבה חברי מפלגה", אומר יגאל כהן, "לפני חמישים שנה היה צריך פנקס אדום, עכשיו התקדמנו. אבל אני לא שואל מי חבר ליכוד. ברור שאם מישהו מבקש לעזור לבן, אז אני נותן את כל ההכוונה הראשונה שיכול להיכנס לנמל. אני נותן את הפקס. אני עושה את זה, ואני לא מכחיש. כל מי שבמקצוע שלנו עוזר לאנשים למצוא עבודה".

 

"הכניסו אנשים שלא יודעים לכתוב את שמם"

 

מלבד כהן, יש מכבש לחצים קבוע של פוליטיקאים ושרי ממשלה. "כל פוליטיקאי קטן מביא לנו אתו ערימה של מינויים פוליטיים וחבילה של מקורבים", אומר יצחק רוזלס, ראש ענף תפעול, הנחשב בעיני רבים 'המנהל האמיתי' של הנמל (עלות שכרו כ-65 אלף שקל לחודש). "אז קודם השרים דוחפים לנמל את כל הערימה שלהם בגלל השכר הגבוה, ואחר-כך הם טוענים שהנמלים מושחתים בגלל השכר".

 

"הם הכניסו אנשים שלא יודעים לכתוב את השם שלהם, שתוך יום מקבלים משכורת של עשרות אלפים, כאילו יש להם 40 שנה ותק. אתה רואה מי נמצא היום בשלטון. בעבר רק זרקו לנו מדי פעם איזה חנטריש, אבל היום עברנו את כל הגבולות. הכול בגלל הוועדים המטומטמים, שנתנו לפוליטיקאים להחליט מי העובדים החדשים שייכנסו".

 

 


התחקיר המלא מופיע היום במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ידיעות, כתבות ופרשנויות בנושאי כספים, כלכלה בארץ. דגש על כתבות בנושאי שוק ההון והבורסה, היי-טק, נדל"ן, בנקאות, מדיניות כלכלית, יחסי עבודה, צרכנות פיננסית.
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as28-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©