שתף קטע נבחר

חוקרים: הזהות המינית היא גנטית

במחקר חדש בעכברים זוהתה קבוצת גנים המופיעה ברמות שונות במוחם של זכרים ונקבות. לדעת החוקרים, הגנים קובעים את ההעדפה המינית עוד לפני הלידה, ומסבירים מדוע טרנסג'נדרים חשים שנולדו לתוך גוף זר

מספר גנים אחראיים על קביעת הזהות המינית עוד לפני הלידה, כך טוענים השבוע חוקרים מאוניברסיטת UCLA בקליפורניה. במחקרם שנערך על עכברים, מצאו המדענים קבוצה של 54 גנים המסבירים לדעתם, את מבנה המוח השונה אצל הגבר והאישה, ושקובעים את ההעדפה המינית.

 

מאז שנות ה-70 האמינו מדענים כי רמות ההורמונים אסטרוגן וטסטוסטרון הם האחראים הבלעדיים לארגון ההעדפה המינית במוח. עם זאת, על פי מחקרים שנעשו בשנים האחרונות, לא ניתן לקשר בין רמות ההורמונים לבין ההבדלים המיניים בין גברים ונשים, הבדלים הקשורים גם להעדפות מיניות.

 

במחקר האחרון שפורסם בכתב העת Journal of Molecular Brain Research השתמשו החוקרים בשיטות מעבדה גנטיות, והשוו בין מערך הגנים של עוברי עכברים, לפני התפתחות איברי המין ולאחריהם. החוקרים מצאו 54 גנים המיוצרים בכמויות שונות בזכרים ובנקבות, עוד לפני ההשפעה ההורמונלית.

 

מתוך אלו, 18 גנים יוצרו ברמות גבוהות יותר במוח העכברים הזכרים בעוד ש-36 מתוך הגנים יוצרו ברמות גבוהות יותר במוח הנקבות. לדעת החוקרים, הבדלים אלו ברמות הגנים הם הקובעים גם את ההבדלים במבנה המוח בין נשים וגברים.

 

כך למשל, שני חצאי המוח אצל הנקבות נראים סימטריים יותר, מאשר אצל הגברים. החוקרים טוענים כי סימטריות כזו מסייעת לתקשורת טובה בין שני חצאי המוח, ומובילה ליכולת התבטאות טובה יותר אצל הנשים. "ייתכן שהבדל זה גורם לנשים להביע רגשות מילולית, טוב ביותר מאצל הגברים".

 

"הממצאים עשויים להסביר מדוע אנחנו מרגישים גברים או נשים, מעבר למבנה הגופני", אומר ראש צוות החוקרים, פרופ' אריק ויליין, "גילוי הגנים מוביל אותנו להבנה שטרנסג'נדרים הרוצים לשנות את מינם, עושים זאת בגלל ההתרחשויות במוח".

 

"מאז ומתמיד אנשים חיפשו את הסיבה להומוסקסואליות", אומר ל-ynet ד"ר דניאל דריי, סקסולוג ופסיכותרפיסט, "ולחיפוש הזה היתה תמיכה מצד ההומוסקסואלים שביקשו להוכיח שהמדובר בתוצאה של הטבע, אולם מעולם לא פורסם מחקר ברור שראה הבדל ממשי בין הומואים לסטרייטים".

 

האם מחקרים גנטיים נוספים עשויים לשפוך אור על יכולת המדע לשנות נטייה מינית? "זו לא המטרה", קובע דריי, "הומוסקסואליות איננה מצב פתולוגי, זו לא מחלה, וחשוב למצוא את דרך ההנחיה שתדריך את ההומוסקסואל או הלסבית לחיות בצורה מאושרת, אם זה בדרך של יציאה מהארון, או אף בהמשך ההסתרה של העדפה המינית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איור: Gettyimages Imagebank
54 גנים אחראים על ההעדפה המינית
איור: Gettyimages Imagebank
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים