שתף קטע נבחר

אמנה מונא הורשעה בגרימת מותו של אופיר רחום

הצעירה הפלסטינית (24) הכירה את הנער הישראלי בן ה-16 בצ'טים באינטרנט ופיתתה אותו להגיע לירושלים, משם הוסע לרמאללה ונרצח. עבירת גרימת מוות בכוונה בחוק הצבאי, מקבילה בחומרתה לעבירת רצח בחוק העונשין

בית המשפט הצבאי במחנה עופר הרשיע היום (ג') את הצעירה הפלסטינית אמנה מונא (24) בגרימת מוות בכוונה, בפרשת חטיפתו ורציחתו של הנער אופיר רחום (16). גזר דינה יינתן במועד אחר. 

 

מהתביעה הצבאית נמסר ל-ynet כי העבירה שבה הורשעה מונא מקבילה בחומרתה לעבירת רצח בחוק העונשין הפלילי הנהוג בשטחי ישראל, אך משום שמדובר בעבירה שנעברה בשטחי יהודה ושומרון, נגזר עונשה לפי הוראות ביטחון (1970). השופט הסכים עם דברי התובע שאמר: "ניתן לראות בנאשמת כמבצעת עיקרית לגרימת מותו בכוונה של אופיר רחום ז"ל".

 

אופיר רחום ז"ל, בן 16, תושב אשקלון, נרצח ב-17 בינואר 2001 לאחר שקבע עם מונא בת ה-24, בתחנה המרכזית בירושלים. השניים היו בקשר באמצעות צ'טים באינטרנט. מונא הציגה את עצמה בפני רחום בשם "סאלי", ואמרה כי היא הגיעה ממרוקו ועדיין לא שולטת בעברית.

 

לאחר שרכשה את אמונו, שכנעה מונא את רחום להגיע לירושלים לפגוש אותה. כשהגיע למקום הסיעה מונא את רחום למבואות רמאללה, שם המתינו להם שני שותפיה, פעילי הפתח חסן אל-קאדי ועבד אל-פתח דולה, שניסו להוציא אותו מהמכונית. רחום סירב ואחד מהם ירה בו למוות.

 

לאחר הרצח לקחו הפלסטינים את גופתו של רחום ונמלטו לתוך שטח הרשות הפלסטינית ברמאללה, שם קברו את גופתו. לאחר כיממה נתגלתה הגופה על ידי מקומיים. הגופה הועברה לבית החולים בעיר ומשם לישראל.

 

מונא נעצרה ימים אחדים לאחר הרצח על ידי השב"כ. תחילה סירבה לשתף פעולה עם חוקריה, אולם לבסוף הודתה ברצח הנער יחד עם שני שותפיה.

 

מחקירתה התברר כי היא יצרה קשר באמצעות האינטרנט עם מספר ישראלים, אשר הביעו בפניה תרעומת על התנהגות הפלסטינים ועל רקע זה החליטה לחטוף ישראלי, "כדי לזעזע את דעת הקהל הישראלית ולהעביר מסר לעולם ולישראל נגד הרג ילדים ונערים באינתיפאדה", לדבריה.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיתתה את הנער. אמנה מונא
צילום רפרודוקציה
הגיע לרמאללה. אופיר רחום ז"ל
צילום רפרודוקציה
מומלצים