שתף קטע נבחר

הבחירות המוניציפאליות 2003: לא צפויים זעזועים

ביום שלישי ילכו רוב תושבי המדינה לקלפיות וינסו להשפיע על הדברים שמציקים להם באמת: איכות החיים, מערכת החינוך המקומית, מחירי הדירות וגובה הארנונה. מבט (מקומי) על הבחירות המוניציפאליות

קריית שמונה והסביבה הגליל המערבי הגליל התחתון והעמקים אום אל-פחם והמזגר הערבי 
השרון נתניה, חדרה והסביבה גוש דן תל אביב 
ראשל"צ והסביבה אשדוד, אשקלון ויבנה הנגב באר שבע ואילת 

ביום שלישי, ה-28 באוקטובר, ילכו רוב תושבי המדינה לקלפיות וינסו להשפיע על הדברים שמציקים להם באמת: על הניקיון ברחוב, רמת המורים בבית הספר, הארנונה הגבוהה, הכבישים שתמיד פקוקים והאוויר המחניק אחר הצהריים.

 

הבחירות המוניציפליות כוללות את רוב הערים והמועצות המקומיות והאזוריות בארץ, למעט יישובים מעבר לקו הירוק והערים ירושלים וחיפה, שם נערכו בחירות לפני מספר חדשים.

 

ברוב היישובים צפויים ראשי המועצות והערים המכהנים להמשיך ולהחזיק בתפקידם למשך קדנציה נוספת. הנה סקירה של היישובים הבולטים בהם ייערכו בחירות, רשימות המתמודדים על כסא ראש העיר או המועצה והסיפורים שמאחוריהם.

 

 

 

השתתפו בהכנת הכתבה אבי כהן, אטילה שומפלבי, רענן בן-צור, חנן גרינברג, אחיה ראב"ד, חגי עינב, שרון רופא-אופיר, אלי סניור, ארצי חלפון, אילן מרסיאנו, שמוליק חדד, טובה דדון ושיה אגוזי
קריית שמונה והסביבה

קריית שמונה

 

חמישה רצים לראשות עיריית קריית שמונה. ראש העירייה המכהן, חיים ברביבאי (ליכוד), סגנו לשעבר, הרב נסים מלכה (מפד"ל), שמעון קמרי בראש רשימת "קשת ישראל" בתמיכת העבודה וד"ר בוריס סדילוקבסקי, מטעם "ישראל בעלייה".

 

ההתמודדות שמעוררת הכי הרבה עניין היא של ראש העירייה המיתולוגי, פרוספר אזרן. אזרן עמד בראש העירייה משנת 1983 במשך 14 שנה, וצבר מוניטין רב כלוחם על זכויות תושבי קו העימות.

 

בשנת 97' התפטר ומאז ישב בבית, למד ציור ופסנתר וסירב להיענות לחיזורים פוליטיים. לפני כשמונה חודשים הודיע על שיבה לחיים הפוליטיים.

 

בתחילה התמודד בפריימריס של הליכוד מול ברביבאי. כשהפסיד הקים רשימה עצמאית מה שגרם – בפעם השנייה בחייו – להדחתו מהליכוד.

 

ראש העירייה הנבחר יידרש להתמודד עם דרישת משרד הפנים ליישם תוכנית הבראה בעירייה ולקצץ בכוח אדם ועם הגרעון הגדול.

 

חצור הגלילית

 

לראשות מועצת חצור מתמודדים ארבעה: שמעון אשרף, שכיהן בקדנציה החולפת כממלא מקום ראש העירייה, שאול כמיסה, אלוף משנה שפרש לפני כחצי שנה מצה"ל. אשר לוי, בן 36 בלבד, בעל אולם אירועים וחברת שיפוצים ושמעון סוויסה, איש חינוך ותיק ומנהל המתנ"ס לשעבר. 

 

בשבוע האחרון מנסים אשרף וסוויסה לאחד כוחות בניסיון לפגוע בסיכוייו של כמיסה. הסיבה לחששם היא העובדה שלקראת הבחירות חתם כמיסה על הסכם עם ראשי הקריה החרדית ביישוב, שיתמכו במועמדותו.

 

צפת

 

ברקע ההתמודדות בצפת - היריבות שפרצה בין ראש העירייה המכהן, עודד המאירי, לבין מי שכיהן כראש לשכתו, אילן שוחט.

 

שוחט התמודד מול המאירי בפריימריס של הליכוד. לאחר שנכשל הודיע כי יתמודד בראש רשימה עצמאית.

 

המתמודדים האחרים כולם ותיקים: משה חניא, שכבר כיהן קדנציה אחת כראש עירייה, וישי מימון, אופוזיציונר נצחי שמירר את חייהם של ראשי העירייה בצפת במשך שנים.

 

מתמודד נוסף, מימון אבוקרט, פרש בשבוע שעבר מהמרוץ אך יתמודד על מושבים במועצת העירייה.

 

קצרין

 

מאז הוקמה קצרין ברמת הגולן, לפני 26 שנה, עומד בראש הרשות המקומית סמי ברלב.

 

מולו עומדים הפעם שלושה: סגנו, אורי זכריה, יזם ותיירן, רמי בן דוד, סגן אלוף שהשתחרר לאחרונה משירות צבאי, וישראל זהבי, בעל בית דפוס מקומי.

 

שלושתם מבטיחים לשים דגש על איתור ויצירת מקורות תעסוקה, חינוך ותיירות, נקודות רגישות בקצרין, שרואה כיצד המשאבים הגדולים שמניבה התיירות העניפה בגולן חולפים מנגד.

 

מושבות הגליל העליון

 

ביסוד המעלה, מטולה וראש פינה לא תמצאו שלטי בחירות מאירי עיניים בכל פינה אך מתחת לפני השטח היצרים רוחשים.

 

במרכז העימותים: המאבק בין מועמדים שמייצגים את האינטרסים של החקלאים לעומת התושבים ה"רגילים". במטולה למשל, שם החקלאים דומיננטיים, דורשים התושבים הפרשת קרקעות לבנייה.

 

קובי כץ, ראש המועצה המכהן, ודובי אמיתי, שהצטרף למירוץ בדקה ה-90, מגיעים מקרב החקלאים. עו"ד עמיר מלצר מצטייר כמי שמייצג את הצד שכנגד.

 

בראש פינה שם המשחק הוא הוותק. מול ראש המועצה המכהן, אביהוד רסקי, בן לאחת המשפחות הוותיקות במושבה, עומד מוטי חטיאל (33), שעבר למושבה לפני כשש שנים ממושב אליפלט הסמוך. המתמודד השלישי הוא עוזי בלום, מורה דרך במקצועו וחבר אגד.

 

מערכת הבחירות ביסוד המעלה היא העתק של המערכת הקודמת. המתמודדים הם ראש המועצה המכהן, יהודה שביט, שרה זמירי, אשת חינוך ובעלת משתלה מצליחה, וגור מזרחי, בן לאחת המשפחות הידועות באזור, טייס ובעל בית ספר לטיסה.

 

השלושה משוכנעים כי בידיהם התשובה למצוקות הכלכליות שבהן שרויה גם המושבה, לקשיים החברתיים ולהמשך הפיתוח והקליטה במקום.

 

חזור למעלה
הגליל המערבי

נהריה

 

מערכת בחירות כה סוערת לא זכורה בנהריה. זה החל בכרוזים משמיצים, המשיך בצלבי קרס וכתובות בגנות ראש העירייה ז'קי סבג על היכל הספורט העירוני והגיע לשיא במודעת האבל המבשרת על מותו לכאורה של המועמד רון פרומר.

 

השבוע הגישו סבג ופרומר בתלונות הדדיות ודרשו לבדוק איש את רעהו במכונת אמת בחשד לעבירות על חוקי תעמולת הבחירות.

 

סבג מכהן בתפקידו ב-15 השנים האחרונות. הוא מזוהה עם הליכוד אך רץ בראש רשימה עצמאית. יריבו העיקש הוא רון פרומר, סא"ל במילואים ששירת בשייטת 13 עד לאחרונה ורץ עצמאית. המעומד השלישי, ראה החשבון איל אלי, זוכה בסקרים לתמיכה של כאחוז אחד.

 

עכו

 

ראש עיריית עכו, איש מפלגת העבודה ד"ר שמריהו בירן, הודיע לפני כחצי שנה על פרישתו מהחיים הפוליטיים. זה היה האות לפתיחתה הרשמית של מערכת הבחירות.

 

מנכ"ל העירייה, משה דוידוביץ', החליט להתמודד על התפקיד מטעם מפלגת העבודה. הוא נהנה מתמיכתן של מפלגות העולים והמפלגות הערביות שלא העמידו מועמד לראשות העירייה אלא רק למועצת העיר. מולו רצים ברשימות עצמאיות שמעון לנקרי ואהרון לחיאני.

 

עכו היא מהמעוזים האחרונים של העבודה בארץ. זוהי עיר של כ-50 אלף תושבים - תמהיל של עולים מחבר העמים ודרום אמריקה לצד אוכלוסייה ערבית וציבור יהודי ותיק, שחיים בהרמוניה זה לצד זה כבר עשרות שנים.

 

כל המתמודדים נגד דוידוביץ' מדגישים שרצונם לשים קץ ל-55 שנות שלטון העבודה בעיר וסימן שאלה מרחף מעל השאלה האם עכו תישאר אדומה.

 

אגב, בעבודה הביעו קורת רוח שמנכ"ל הליכוד אריק ברמי, תושב העיר, החליט לפרוש ממועצת העיר ולא להתמודד מטעם הליכוד לראשות העירייה.

 

כרמיאל

 

עדי אלדר, ראש העירייה ויו"ר המרכז לשלטון מקומי, אהוד על מרבית האוכלוסיות ביישובו ומתמודד על קדנציה רביעית. את כל מערכות הבחירות האחרונות הוא עבר בקלות יחסית.

 

נגדו מתמודדים שניים: סגן ראש העיר לשעבר חיים צ'שקין ויו"ר הליכוד בעיר רמי אלוש.

 

מעלות-תרשיחא

 

ראש העירייה שלמה בוחבוט נהנה מפופולאריות רבה, גם בשל היותו יו"ר פורום ראשי קו העימות בצפון. עמידתו האיתנה נגד ממשלות העבודה והליכוד נתנו לו קרדיט שרבים מראשי הרשויות בצפון לא זכו לקבל.

 

בוחבוט הרכיב רשימה עצמאית – מת"ש - שאליה חברו יחדיו מפלגת העבודה, הליכוד ועם אחד.

 

נגד בוחבוט מתמודדים שניים: איש הליכוד ליאור לסרי שרץ בראש רשימה עצמאית ומנכ"ל העירייה לשעבר דן צייזלר.

 

שלומי

 

העיירה שלומי זוכה להגיע לכותרות כאשר ירי הנ"מ של החיזבאללה גובה קורבנות או מוריד את התושבים למקלטים. המקרה האחרון היה ב-10 באוגוסט, אז קיפח את חייו הנער חביב דדון ז"ל, בן ה-16.

 

כ-4,200 מבין 6,000 התושבים צפויים להגיע ביום שלישי לשבע הקלפיות שיהיו פזורות בשכונות ובמרכז היישוב.

 

שישה מתמודדים על קולותיהם: ראש המועצה המכהן גבי נעמן, יו"ר האופוזיציה ואיש הליכוד ישראל אווקרט, ששימש כראש המועצה הקודם, נציג "עם אחד" ג'קי בן מוחא, נציג העולים מיכאל סלובודוב, איש המפד"ל נסים וקנין והמועמדת העצמאית מזל שוורצמן, אם חד הוריות המתחרה בשם רשימת "נצח".

 

רבים מעריכים כי לאור אחוזי ההצבעה הגבוהים בפעמים הקדומות צפוי ביישוב סיבוב שני.

 

חזור למעלה
הגליל התחתון והעמקים

נצרת עילית

 

26 שנה מכהן מנחם אריאב כראש עיריית נצרת עילית ועתה אומרים כי ישנם סיכויים טובים למהפך.

 

הקרב שמנהל אריאב מול מועמד הליכוד רונן פלוט החל בפער עצום לטובתו,כך הולך ומצטמצם בישורת האחרונה.

 

עם זאת אומרים תושבים ותיקים שעדיין מודם לקשור לפלוט כתרים, ואריאב, שניצח כבר פעמים רבות בעבר, ינצח גם הפעם.

 

בית שאן

 

בבית שאן מנבאים הפסד גודל לראש העיר המכהן, פיני קבלו, וניצחון מרשים למועמד הליכוד ג'קי לוי.

 

לוי, בנו של ח"כ דוד לוי, התמודד בעבר על התפקיד אך הפסיד לקבלו על חודו של קול.

 

מגדל העמק

 

ארבעת המתמודדים שבמגדל העמק עובדים סביב השעון. הסקרים מצביעים על ניצחון לראש העיר המכהן, אלי ברדה.

 

מועמד שינוי, גולן משעלי, מקווה עם זאת ששני המתמודדים האחרים - אליעזר סעדה (עבודה) ועמוס גלם (עם אחד) - יחליטו לפרוש. אז יתווסף לו יתרון משמעותי שיסגור אולי את הפער מול ברדה.

 

עפולה

 

בעפולה צופים שראש העיר המכהן, יצחק מרון, ישאר בלשכתו. מולו מתמודדים שניים: דוד דואב שרץ בראש רשימה עצמאית "למען אחי", וגינדי קיפניס (שינוי). 

 

מועמד הליכוד, שלמה מליחי, הודיע לפני שבוע כי הוא פורש מהמרוץ.

 

טבריה

 

בטבריה הודיע ראש העירייה, בני קרייתי, כי אינו מתכוון להתמודד על קדנציה נוספת.

 

מטעם הליכוד יתמודד על ראשות העיר יוסי בן דוד (34), שכיהן בעבר כיו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת חיפה.

 

מולו מתמודד בראש רשימה עצמאית איש עסקים מקומי בשם זוהר עובד, והסקרים מנבאים לו ניצחון.

 

מלבדם מתמודדים שלושה מועמדים נוספים ולפיכך יש המעריכים שיהיה סיבוב שני.

 

חזור למעלה
אום אל-פחם והמזגר הערבי

אום אל-פחם

 

באום אל-פחם מתכוננים לניצחון רביעי ברציפות של התנועה האיסלאמית בבחירות. גם מעצרם של השייח ראאד סלאח וראשי התנועה לא הצליח להפחית ולו במעט את הפופולריות של התנועה בעיר. התושבים לא מאמינים שיש לתנועה קשר לטרור.

 

מעצרם של השייח וכן ראש העיר המכהן ד"ר סולימאן אגבריה, העלו בתחילה ספק בנוגע להמשך הדרך. כבר היו כאלה שהחלו להספיד את התנועה. אבל ביקור בעיר, שבוע לפני ההליכה לקלפי מלמד כי סיסמת הבחירות "כולנו התנועה האיסלאמית" חיה ובועטת.

 

השייח האשם עבד אל רחמן, דובר התנועה שכיהן בקדנציה הקודמת כממלא מקום ראש העיר, הוצב בראש הרשימה. לצידו ניצבת רשימה ארוכה של פעילים המבקשים להתמנות לחברי מועצה.

 

ההצלחה הזו של התנועה, למרות מעצר ראשיה, הביאה את שאר המפלגות הערביות להתאחד ולהתמודד כגוף אחד נגדה. ברשימה המאוחדת הנקראת "תחאלוף" חברים תנועת בני הכפר, חד"ש, בל"ד והאשם מחמיד, שכיהן לפני 15 שנה כראש העיר.

 

מזכיר בל"ד באום אל פאחם, מחמוד אדיב, הסביר: "הגענו למסקנה שאם נרוץ לבד לא נצליח לעשות את השינוי המיוחל. אולי ביחד כן נצליח"

 

המגזר הערבי בגליל המערבי

 

איחוד הרשויות עליו הוחלט במסגרת תוכנית האוצר התקבל בגליל המערבי ברגשות מעורבים. בעוד שבכפרים בענה, מג'דל כרום ודיר אל אסד שליד כרמיאל קיבלו את האיחוד בברכה, הרי שבכפרים אבו סנאן, ג'ת יאנוח, ירכא וג'וליס קיים ויכוח ציבורי סוער בסוגייה.

 

בג'וליס וג'ת יאנוח אף הכריזו על החרמת הבחירות והחרמת מועמדים שיחליטו להתמודד לראשות המועצה המאוחדת.

 

בחירות יערכו בשלוש ערים: שפרעם, טמרה וסכנין, שבכל אחת מהן מתגוררים בין 25 ל-30 אלף נפש. בנוסף יערכו בחירות ב-24 מועצות מקומיות.

 

חזור למעלה
השרון

 

הרצליה

 

שישה מועמדים רוצים לרשת את כסאה של ראש העיר המכהנת יעל גרמן, שרצה לכהונה נוספת בראש רשימה על-מפלגתית. עוזי לבצור מהליכוד, אורית רשפי בראש רשימה עצמאית שנתמכת על ידי העבודה ויוסי גבעתי, דני פלטי יהודה אוריאלי והראל ניסנוב - כל אחד מהם ברשימה עצמאית.

 

לגרמן הסיכויים הטובים ביותר לנצח בהתמודדות. בכל מקרה, מי שישב בלשכת ראש העיר יידרש להתמודד עם הנושאים הבוערים שעל הפרק בהרצליה: בעיית הדיור לזוגות צעירים, בריחת עסקים מאזור התעשיה בשל הארנונה הגבוהה ובעיית הרחוב המרכזי של העיר, רחוב סוקלוב.

 

כפר סבא

 

גם בכפר סבא יש ריבוי של מתמודדים על ראשות העיר. עד לאחרונה היו תשעה אך כשבוע לפני מועד הבחירות הסיר מועמד שינוי, סיימון גולדמן, את מועמדותו. לפיכך נותרו במירוץ בני כברה (מפד"ל), עמוס גבריאלי (עבודה), קובי אוחיון (ליכוד), אבינועם גרנות, דני אלדר ויהודה בן חמו, כל אחד ברשימה עצמאית וגם שתי נשים - שירלי רוקי ברשימה עצמאית ורינה פז ממרצ.

 

ראש העיר, יצחק ולד, מכהן בתפקידו מזה 23 שנים וכעת החליט לפרוש ולא להתמודד על כהונה נוספת. 

 

הסקרים השונים מורים כי לגבריאלי, אוחיון ובן חמו הסיכויים הטובים ביותר, למרות שאיש מהם לא זוכה ביותר מ-40 אחוז ולכן ככל הנראה צפוי סיבוב שני. חיוכו של מנצח יימחק כשיתחיל להתמודד עם גרעון של מליוני שקלים בתקציב ותוכניות הבראה שיאלצו אותו לקצץ ולפטר עשרות עובדים.

 

רעננה

 

ברעננה מתמודדים שלושה: ראש העיר המכהן זאב בילסקי, שרץ בראש רשימה עצמאית, העתונאי חיים ברוידא בראש רשימה עצמאית ועו"ד דורון ניב מהעבודה.

 

לבילסקי, שתחת אמתחתו שלוש קדנציות ו-15 שנים בתפקיד, הסיכויים הטובים ביותר לנצח. סגנו, פעיל הליכוד עוזי כהן, מתמודד על כסא במועצת העיר וקורא לתומכיו להצביע לבילסקי.

 

ראש העירייה שייבחר יאלץ להתמודד עם בעיות תחבורה קשות בכניסות לעיר, לקדם תוכניות ארוכות טווח לסלילת כבישי עוקפים, למנוע בריחת זוגות צעירים מהעיר בגלל מחירי הדירות הגבוהים, ולסייע לסוחרי רחוב אחוזה בהתמודדות מול הקניונים.

 

הוד השרון

 

עזרא בנימיני, ראש העיר המכהן, לא מתמודד הפעם והשאיר את הזירה לשלושה מתמודדים: אלוף משנה במילואים חי אדיב, שניסה פעם לקרוא תיגר על בנימני, הפסיד אך צבר קהל תומכים גדול, ניצב בדימוס יהודה בכר, לשעבר מפקד מחוז מרכז במשטרה ורפי אסרף. עיקר המאבק הוא בין אדיב לבכר.

 

המנצח יאלץ להתמודד עם בעיית פשיעה גוברת והולכת ועם תוכניות בנייה רוויות.

 

חזור למעלה
נתניה, חדרה והסביבה

חדרה

 

מערכת בחירות סוערת עוברת על חדרה. המקרה הבולט ביותר היה שריפת סניף הליכוד בעיר, שעשה כותרות בכלי התקשורת הארציים, אבל גם סניפי שינוי וסניף רשימה עצמאית אחרת הוצתו. שלטים של ראש העיר המכהן, ישראל סדן, הושחתו וזפת הושלכה בכניסה למטה הבחירות שלו.

 

סדן מתמודד על כהונה נוספת בראש רשימה עצמאית. הליכוד, שתמך בו בבחירות הקודמות, העביר את תמיכתו לחיים אביטן. במירוץ גם גיורא שחר, המתמודד בראש רשימה עצמאית.

 

ראש הממשלה שרון, שרת החינוך לבנת, השר לביטחון פנים הנגבי והשר נתן שרנסקי הגיעו השבוע לסייע לאביטן בכנס תומכים שאירגן. בכנס הבטיח שרון לעזור לאביטן ולחדרה גם לאחר שיבחר, והציע שלא להתייחס לסקרים לפיהם סדן מוביל.

 

נתניה

 

למרים פיירברג, ראש העירייה המכהנת, רוב הסיכויים להישאר בתפקיד לכהונה נוספת. מולה מתמודדים שחקן הכדורגל לשעבר ויקטור סרוסי בראש רשימת עם אחד ופרים בולמש מטעם מפלגת העבודה.

 

השבוע התכוונה פיירברג לערוך טקס להנחת אבן פינה לאצטיון כדורגל בעיר, חלומם של האוהדים בעיר מזה שנים רבות. באירוע אמורים היו להשתתף חברי כנסת ושרים אבל סרוסי מיהר להגיש עתירה לוועדת הבחירות בטענה שהסמיכות למועד הבחירות צובעת את הטקס בצבעים פוליטיים לא הוגנים. בהוראת הוועדה בוטל הטקס.

 

בראש רשימת המטלות של ראש העיר הנבחר יהיו שני נושאים בולטים: המצוקה הכלכלית הקשה של התושבים ובעיות הפשיעה, שלא מורידים את נתניה מהכותרות.

 

פרדס חנה

 

פרדס חנה נמצאת במצב כלכלי קשה ולמועצת אף מונה חשב מלווה בהוראת משרד הפנים. גם כאן יש ריבוי מתמודדים - שבעה במספר. 

 

חיים געש, שהתפטר מתפקידו כראש המועצה לפני כשנתיים, חזר למירוץ ומתמודד בראש רשימה עצמאית בתמיכת העבודה. לאחר התפטרותו של געש נכנס לתפקיד ראש המועצה הנוכחי, אורי מנג'ם, שמתמודד לקדנציה נוספת בראש רשימה עצמאית.

 

מטעם הליכוד מתמודד יואב קעטבי, מטעם עם אחד מתמודד ישראל וזן ושאר המתמודדים רצים בראש רשימות עצמאיות: עמוס הירשברג, עמנואל מתליח ואור לביא.

 

הבחירות מתקיימות על רקע ההפגנות של עובדי המועצה שכבר ארבעה חודשים לא קיבלו משכורות. בנוסף יידרש ראש המועצה הנבחר להקדיש תשומת ליבו לחובות המועצה ולעובדה ש-30 אחוז מהתושבים מוגדרים מטופלי רווחה.

 

קדימה-צורן

 

השנה יתקיימו בפעם הראשונה בחירות בקדימה וצורן, שאוחדו לישוב אחד על פי החלטת משרד הפנים. על ראשות המועצה המאוחדת מתמודדים משה ימין מטעם הליכוד, איציק גולברי ברשימה עצמאית וראש מועצת צורן יוסי מלכה המתמודד בראש רשימה עצמאית.

 

את עיקר עבודתו יידרש ראש המועצה הנבחר להקדיש לבעיות שנוצרו עם איחוד שני היישובים.

 

חזור למעלה
גוש דן

רמת גן

 

אם יש מקום שבו ההתנהלות קברניטי הליכוד בבחירות המוניציפאליות מעלה תהיות ממשיות, הרי שמדובר ברמת גן. במקום לתמוך, כבעבר, במועמד הטבעי, ראש העיר הוותיק והפופולרי צבי בר, בחרו בליכוד להתכופף תחת הלחץ האטומי שהפעילו אנשי הסניף בעיר, ולהעביר את תמיכת המפלגה לישראל זינגר.

 

אבל בר, שרץ כבר שנים ברשימה עצמאית, לא ממש צריך את הליכוד. סקרים שונים מוכיחים זאת והוא כנראה לא יידרש לפנות את לשכתו.

 

זה לא שבליכוד לא השקיעו מאמצים בקמפיין. הם אפילו גייסו לרשימתם שחקני חיזוק מרשימים דוגמת דורון ג'מצי וזאב רווח. אבל זה כנראה יהיה לשווא. תושבי העיר מעדיפים את הישן והמוכר על פני החדשים, שכל קשר ביניהם ובין פוליטיקה מקרי בהחלט.

 

ברמת גן ובמקומות נוספים התגלתה החולשה הגדולה של ראש הממשלה ויו"ר הליכוד, אריאל שרון, אל מול חברי המרכז הכוחניים. ברמת גן הוכיחו חברי הסניף בראשות שלומי עוז כי ל-101 חברי מרכז רשומים שוקלים יותר מכל היגיון בריא.

 

גבעתיים

 

אם לא יהיו תקלות חריגות, יקום אפי שטנצלר ב-29 באוקטובר ייכנס לאוטו ויסע, כהרגלו בעשר השנים האחרונות, ללשכתו בעיריית גבעתיים.

 

על אף הניסיונות הרבים שעשה השנה סניף הליכוד בעיר, בראשות טלי ארגמן, לכבוש את הלשכה, נראה כי במפלגת העבודה יוכלו לנשום לרווחה: שטנצלר, מהבודדים בארץ שעוד רץ בראש רשימת מפלגתו ולא בראש רשימה עצמאית, יישאר בתפקידו.

 

ניסיון כיבוש נוסף של מעוז העבודה נרשם מכיוונו של יוסי ז'רז'בסקי, העומד בראש רשימת "יהיה טוב". גם מועצת העיר קוסמת לכולם ועל המקומות בה מתמודדים השנה אנשי מרצ, הליכוד, העבודה, שינוי, אנשי "יהיה טוב", המפד"ל וגם אנשי רשימת "צעירי גבעתיים", שבראשם עומד הפעיל הוותיק אלי סמוחה.

 

בת ים

 

שלומי לחיאני, ראש הרשימה העצמאית "בת-ים בראש מורם", הוא המועמד המוביל במירוץ על תפקיד ראש העיר. לחיאני התמודד גם בבחירות הקודמות מול יהושע שגיא, והפסיד בהפרש זעום. הפעם, כך מנבאים הסקרים, הוא לא יפספס.

 

מתמודד בולט נוסף הוא אלי יריב, יו"ר הרשימה העצמאית "בת-ים 1 - שינוי". מלבדם יש עוד שלושה מתמודדים: ששון אליהו (ליכוד) רפאל ברנס (ש"ס) וריקי נאור (מרצ).

 

כל המתמודדים ניסו למשוך את קהל המצביעים הרוסי. לא פחות מ-20 עיתונים שונים ברוסית יצאו במהלך מערכת הבחירות.

 

חולון

 

בחולון יש קרב בין שני המפלגות הגדולות: מצד אחד ראש העירייה מוטי ששון(עבודה) ומנגד יואל ישורון (ליכוד). הסקרים מנבאים ניצחון לששון וקדנציה שלישית ברציפות.

 

ישורון כיהן במועצת העיר מטעם רשימה עצמאית בשם "אלטרנטיבה" אך לקראת הבחירות הנוכחיות חזר לליכוד, זכה בבחירות בסניף וקרא תיגר על ששון. 

 

בני ברק

 

הבחירות בבני ברק שקטות בדרך כלל. הרבנים הם שבוחרים מי יכנס ללשכה, וחוסכים למצביעים את ההתלבטות.

 

מועמד יהדות התורה, הרב יששכר פרנקנטל, יהיה קרוב לוודאי ראש העיר הבא.

מועמדתו התאפשרה בעקבות הסכם פנים מפלגתי שנחתם לפני שש שנים, לפיו ראשות העיר תעבור פעם לחסידים (אגודת ישראל) ופעם לליטאים (דגל התורה).

 

אולם בשבועות האחרונים מפציר "יתד נאמן", העיתון הרשמי של יהדות התורה

בציבור הבוחרים שלא להיכנס לשאננות. בידיעה נרחבת פורסם מאמר לפיו

"מועצת גדולי התורה ובראשם הרב שלום אלישיב, קוראים בקריאת קודש לכל תושבי עיר התורה בני ברק לפעול ולהצביע לנציג הרשימה הרב יששכר פרנקנטל". החשש מאדישות המצביעים נובע מביקורת קשה שנמתחה על הסכם הרוטציה מצד התושבים.

 

ראש העיר היוצא, יצחק קרליץ, היה אהוד ומקובל, בעיקר משום שהצליח לאזן את הגירעון העצום בתקציב העירייה.

 

פתח תקווה

 

בפתח תקווה יש ארבעה מתמודדים על ראשות העיר. ראש העירייה המכהן יצחק אוחיון מתמודד בראש רשימה עצמאית, שרה אורן מתמודדת מטעם מרצ, יעקב פלדהיימר מתמודד בראש רשימה עצמאית ורפי דהן מתמודד מטעם הליכוד.

 

אוחיון יזכה, ככל הנראה, לחזור על ההישג של הבחירות הקודמות.

 

ראש העיר הנכנס יידרש להתמודד עם בעיות התחבורה הקשות בעיר, העדר שטחים ירוקים והעדר מקומות בילוי.

 

חזור למעלה
תל אביב

חמישה מועמדים מעוניינים להחליף את ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, בתפקידו: פאר ויסנר מהירוקים, ישראל גודוביץ', מהנדס העיר לשעבר שהקים את רשימת גודוביץ' - טוב לתל אביב, ארנון גלעדי מהליכוד, גילה הרץ מרשימת זכות הציבור ונפתלי לוברט מרשימת חזית דתית מאוחדת.

 

אם לא יהיו תקלות חריגות, ידלג חולדאי בקלילות לכהונה נוספת בתפקיד. כנראה שגם בליכוד הבינו שאין להם מה להתאמץ ולכן השאירו את ארנון גלעדי, מועמד אלמוני למדי, בראש הרשימה מטעמם ולא טרחו להביא מועמד בעל שם.

 

המועמד היחיד שהרים את ראשו במערכת הבחירות היה ויסנר, שבקדנציה האחרונה תיפקד כאופוזיציונר לוחם נגד חולדאי, וגם במערכת הבחירות הצליח להתבלט באופן יחסי על פני המועמדים האחרים. ברשימותו נכללים ח"כ לשעבר מרדכי וירשובסקי והדס שכנאי, וגם אטרקציה - השחקנית אורנה בנאי, "לימור" הטלוויזיונית, שעונה באופן מובהק לפרופיל של הירוקים: צמחונית ופעילה נחושה למען בעלי חיים.

 

מערכת הבחירות הייתה שקטה כמעט לחלוטין. התלונה היחידה שהוגשה במשטרה הייתה של פרופ' זוהר שביט, שמתמודדת בראש רשימת שינוי למועצת העיר. היא התלוננה על הודעה מסיתה שהושארה במשיבון שלה. "מצביעי שינוי הם בהמות שחיות על תאווה", אמר המטלפן האלמוני. יצויין ששביט סיפרה למשטרה שציוד השיחה המזוהה שבידה הצליח לקלוט את מספר הטלפון של המתקשר והתברר לה שמדובר במשרדי בית הדין הרבני בתל אביב. המשטרה פתחה בחקירה.

 

על הכרטיס ההומו-לסבי מנצחת ח"כ לשעבר יעל דיין, שעומדת בראש רשימת מרצ למועצת העיר. דיין מבטיחה לקדם גם את נושא החינוך ומצהירה שתהיה "שרת החינוך של תל אביב". 

 

371,398 תושבי העיר כוללים גם כ-4,000 בני ובנות 17, שיצביעו בבחירות לראשונה. בבחירות הקודמות, ב-98', עמד אחוז ההצבעה על 43.2 אחוז. לאור מערכת הבחירות המשעממת, שיעור הצבעה של 40 אחוז יחשב הפעם גבוה.

 

 

חזור למעלה
ראשל"צ והסביבה

ראשון לציון

 

אחרי 20 שנה בתפקיד נראה שראש העירייה מאיר ניצן עושה את דרכו לקדנציה חמישית רצופה. אך דרכו הפעם לא הייתה קלה כבעבר.

 

בפעם הראשונה הוא מתמודד בראש רשימה עצמאית "ראשונים עם ניצן", זאת לאחר שמפלגת העבודה "זרקה" אותו לאור הביקורת שמתח עליה בבחירות הארציות. 

 

מול ניצן מתמודד יריבו הניצחי, דב צור, שראש רשימה עצמאית בתמיכת שינוי. צור הקים קמפיין מוצלח, בעזרתו של מוטי מורל, שעסק בעיקר בגובה המסים בעיר.

 

מתמודד שלישי הוא עו"ד דוד ביטן מהליכוד, שנחשב לאחד מקבלני הקולות הגדולים במרכז המפלגה. על אף שההערכה היא שביטן לא יגרוף יותר מכמה אחוזים בודדים, הוא סירב להסיר את מועמדותו.

 

גימיק הבחירות: השר לשעבר, ח"כ בנימין בן אליעזר, תושב העיר, מוקם במקום ה-23 ברשימת "אמת".

 

לוד

 

מערכת הבחירות בלוד היא הסוערת ביותר באזור. לפני למעלה משנה נערכו בחירות לראשות העיר ולמועצה, ומקסים לוי ז"ל נבחר לראשות העיר.

 

לאחר מותו מילא את מקומו בני רגב. כעת יערכו הבחירות אך ורק לראשות העיר כאשר מועצת העיר תשאר בהרכבה הנוכחי.

 

בשבוע שעבר נפסל המתמודד עמוס חג'ג' לאחר שחוקרים פרטיים גילו כי הוא מתגורר ברעות ורק שוכר דירה בלוד. כעת נותרה הזירה פנויה למאבק בין שניים: רגב וגבי אסרף, שהפסיד למקסים לוי ז"ל.

 

נס ציונה

 

אפשר שבנס ציונה הבחירות הוכרעו טרם שהתחילו.

 

ראש העירייה, יוסי שבו, שרץ בראש הרשימה העצמאית "נס ציונה נטו" זוכה לתמיכה גדולה. בבחירות הקודמות גרף 82 אחוז מהקולות ונראה שגם בבחירות הקרובות הוא יזכה להישג דומה. בין השאר הוא זוכה לתמיכת סניף הליכוד המקומי.

 

מולו רץ רמי יהב (עבודה). יהב השתחרר לפני כמה חודשים מהמשטרה שם שימש כקצין בכיר ביחידה המרכזית של מחוז מרכז.

 

רחובות

 

גם ברחובות צפוי ראש העירייה המכהן שוקי פורר לנצח בבחירות, בראש הרשימה העצמאית "חץ". בשבועות האחרונים נחקרו מקורבים לפורר ביחידה לחקירות הונאה בנוגע לאי סדרים כספיים בעירייה.

 

מולו מתמודדים שלושה: הבולטת היא רות ברודי מ"קול הרחובותיים". אלא שלברודי קרתה תקלה לא צפויה. נגד בעלה הוגש השבוע כתב אישום לאחר שאיים על פורר בטלפון ובמכתבים.

 

מתמודד נוסף הוא חננייה ויינברגר, שנחשב לאופוזיציונר המיתולוגי ברחובות. המתמודד הרביעי, שמואל פישר, הוא קצין משטרה לשעבר שהשתחרר לפני מספר שבועות בדרגת סגן ניצב.

 

רמלה

 

ראש העירייה יואל לביא (ליכוד) צפוי לנצח ולהמשיך לקדנציה שלישית רצופה.

 

מולו מתמודד יריב אחד בלבד, שבוודאי שבר את שיא גינס במספר ההתמודדיות. שלמה אזולאי מתמודד מטעם מפלגת העבודה, וזו לו ההתמודדות השישית במספר

על התפקיד.

 

הגימיק של הבחירות הוא ללא ספק זמר הבית של ש"ס, בני אלבז, שהיה בקדנציה האחרונה חבר מטעם סיעת ש"ס במועצת העיר ומתמודד פעם נוספת.

 

מודיעין

 

לא פחות משבעה מתמודדים על ראשות עיריית מודיעין: משה שכטר, משה ספקטור, יוסי בר דוד, אמנון מרחב, חיים ביבס, ירון רן וירמיהו יוסה.

 

בבחירות הפעם ישתתפו גם תושבי מכבים רעות בבחירות, לאחר שאוחדו עם מודיעין לרשות אחת. המוביל בסקרים הוא דווקא משה ספקטור, שהיה עד היום ראש מועצת מכבים רעות. המתמודד הבולט השני הוא סגן ראש העיר, עוד אמנון מרחב.

 

שאר המתמודדים נעים בסקרים סביב תשעה עד עשרה אחוזים ולכן צפוי סיבוב שני. 

 

חזור למעלה
אשדוד, אשקלון ויבנה
אשדוד

 

הקרב על ראשות עיריית אשדוד הוכרע לדעת רבים כבר מזמן. ראש העירייה המכהן צבי צילקר (71) דוהר בבטחה לעבר קדנציה שביעית. הפעם הראשונה שלו הייתה ב-1969 ולמעט הפסקה של קדנציה אחת משמש בתפקיד ברציפות מ-1989.

 

מי שהיה אמור להיות יריבו, ממלא מקומו שמעון כצנלסון, מונה לפני כחצי שנה על ידי ראש הממשלה ליו"ר דירקטוריון מפעל הפיס.

 

לפיכך נותרה הזירה פתוחה רק ליריבים אטרקטיביים פחות. ביניהם ניתן למנות את יו"ר האופוזיציה אריה ללוש (שבחר בין היתר להשתמש בסיסמא "רק אריה יכול לנצח צבי") וחבר המועצה אייל בן שמחון, איש רשימת "אשדוד in ". 

 

מספר 2 של בן שמחון הוא מחזיק תיק הספורט בעירייה והאיש החזק בקבוצת הכדורגל מ.ס. אשדוד, ג'קי בן זקן. יחד הם מנסים לשכנע את קהל הבוחרים שניתן לשנות את העיר לאחר 30 שנות שלטון צילקר.

 

הם התחייבו שאם יזכו בחמישה מנדטים (מתוך 25 במועצת העיר) יפעלו להקמת בית חולים ואוניברסיטה באשדוד. אם לא יעמדו בהבטחה התחייב בן שמחון להתפטר ולתרום מאה אלף שקל מכיסו הפרטי לארגון צדקה.

 

מתמודדים נוספים על התפקיד הם אלי לחמני (אשדוד אחרת), בוריס גיטרמן (קהילת אשדוד) ויצחק גבאי (אשדוד בתנופה).

 

בין 24 הרשימות המתמודדות למועצת העיר ניתן למצוא שלוש רשימות על טהרת העולים מחבר העמים, רשימת עולים וותיקים מגרוזיה ורשימת עולים מאתיופיה.

 

אשקלון

 

מערכת הבחירות באשקלון היא מהסוערות שנראו בעיר מזה שנים. לפני שנה פרש במפתיע ראש העירייה בני ועקנין, לטובת תפקיד יו"ר פלאפון. במקומו מונה ממלא מקומו שבתאי צור. 15 מועמדים החליטו להתמודד על התפקיד מתוך הנחה שהבחירות יתקיימו תוך שלושה חודשים כמו בחיפה וירושלים. אלא ששר הפנים החליט שלא להקדים את הבחירות.

 

כיום נותרו ארבעה במירוץ: צור, ראש העירייה והח"כ לשעבר אלי דיין, רוני מהצרי ואבי עייש.

 

סקרים מצביעים על כך שאיש לא יזכה ליותר מ-40 אחוז ויהיה כנראה סיבוב שני.

 

צור רץ ברשימה עצמאית מטעם הליכוד ונחשב למקורב לראש הממשלה אריאל שרון. בחודשים האחרונים הוגשו עשרות תלונות למשטרה על רקע הבחירות ובאחד המקרים טען אחד הפעילים כי פעיל אחר ניסה לדרוס אותו.

 

במועצת העירייה מתמודדות 22 רשימות. אחת מהן, שרצה בראש רשימת שינוי היא לאה מלול, שגדלה במאה שערים למשפחה שמקורה בשושלת חסידות ידועה, דור 14 בארץ.

 

יבנה

 

ביבנה מתמודדים שלושה לראשות העיר אך הניצחון הוודאי כמעט טמון בידו של ראש העירייה המכהן, צבי גוב ארי. הוא הרץ בראש רשימה עצמאית "יבנה שלנו" ומולו מתמודדת רונית ארפרוינד-כהן מטעם שינוי. המתמודד השלישי הוא שמעון עשור, יו"ר רשימה עצמאית בשם "עתיד ליבנה".

 

בימים האחרונים סוערות הרוחות בעיר יבנה, בשל גימיק בחירות חדש שהפיצה סיעת שינוי בעיר: בקבוק יין עם הכשר הבד"ץ שעליו מתנוססת תמונתה של ארפרוינד-כהן. בדרך כלל נוהגת דווקא ש"ס להפיץ קמע בקרב בוחריה הפוטנציאליים. אנשי שינוי תקפו בעבר את הרעיון שעומד מאחורי העניין, אך נראה כי דווקא ביבנה בחרו אנשי המפלגה לפעול בדרך דומה.

 

"החלטנו לחלק בקבוק מיץ ענבים קטן שעליו מדבקה לקראת החגים", אמרה ארפרוינד-כהן. "לא מדובר בקמעות. רוב המפלגות חילקו דבש, ואנחנו החלטנו להיות מקוריים", אמרה.

 

חזור למעלה
הנגב

ערד

 

שליטתה ההיסטורית של מפלגת בעבודה בערד עומדת להגיע ככל הנראה לקיצה. עתידו של המעוז האדום האחרון בנגב יפול ככל הנראה לידי הליכוד. ראש העיר ב-15 השנים האחרונות היה איש מפלגת העבודה, בצלאל טביב. לפניו כיהן כראש העיריה, ולימים כשר האוצר, אברהם (בייגה) שוחט.

 

העבודה אף לא העמידה מועמד מטעמה, והעדיפה לתת את תמיכתה למועמד העצמאי, סגן ראש העירייה, איציק בנישתי. אבל בעל הסיכויים הטובים ביותר כיום לרשת את מקומו של טביב הוא מועמד הליכוד משה אדרי.

 

כ-40 אחוז מתושבי ערד הם עולים חדשים מחבר העמים. לא ניתן לאפיין במדויק את הקול הרוסי, אך סגן ראש העיר, הלל שכנוביץ, שייצג את דוברי הרוסית בעיר, הסיר לפני מספר שבועות את מועמדותו והעביר את תמיכת לאדרי. 

 

אדרי נהנה גם מתמיכתה של רשימת "ערד שלנו", המורכבת מבני הדור הצעיר בערד ומחזיקה כיום בשלושה מושבים במועצת העיר.

 

מלבדם יש ארבעה מתמודדים נוספים: מוטי בריל, ד"ר להנדסה גרעינית העובד בכור בדימונה, סגן ראש העיר אברהם קמינר, שזוכה לתמיכת הרשימה הדתית חרדית, ברגי ביחובסקי, סמנכ"ל שינוי הארצי ואיראידה גרנדה, נציגת דוברי הרוסית.

 

שדרות

 

בשדרות המאבק על ראשות העירייה צמוד, למרות שלראש העירייה המכהן אלי מויאל יש יתרון. הסקרים מנבאים סיבוב שני.

 

מלבד מויאל מתמודדים עוד חמישה: ראש העירייה לשעבר דוד בוסקילה, חיים קוזניץ, הרצל שאובי, שי בן יעיש ומוטי אלבז.

 

הנושא הבוער על הפרק בשדרות הוא רקטות הקסאם שמשוגרות מרצועת עזה. הדבר הכביד מאוד על התושבים אך רובם מרוצים מאופן התנהלותו של מויאל בנושא.

 

הוא רץ בראש רשימה עצמאית שמזוהה עם הליכוד אך לא היסס להתעמת עם שרי הליכוד, ובמיוחד עם שר האוצר בנימין נתניהו, בנוגע להבטחות הכלכליות שהובטחו לעיר ולתושביה.

 

קריית גת

 

שישה מועמדים רוצים להיות ראש העירייה: אלברט ארז, ראש העירייה המכהן, מיכה גבאי, תקווה עברון, אבירם דהרי, שלום שינגלר וקוקו פחימה. ככל הנראה יהיה סיבוב שני. 

 

לפני כחודשיים הוגש כתב אישום נגד מועמד הליכוד מיכה גבאי בגין סחיטה ואיומים. גבאי, עורך דין במקצועו, הואשם כי איים וניסה לסחוט איש עסקים שביקש שייצג אותו במכרז.

 

לפני שלושה שבועות הוגשה עתירה לבג"ץ נגד אלברט ארז. התנועה לאיכות השלטון טענה שהוא נמנע מגביית חובות ארנונה מתושבים שהוא חפץ ביקרם.

 

שתי פרשיות אלו מעיבות על הסיכוי של שני המתמודדים אך נראה שלתושבים נטייה לכעוס יותר על ראש העירייה, שכן עניינו הנוגע לכלל הציבור.

 

אלברט ארז התמנה לתפקיד כשרץ בראשות רשימת "מפנה". היה זה לאחר שעזב בטריקת דלת את מפלגת העבודה. לאחרונה הוא התפקד לליכוד ונמנה על חברי המרכז אך הוא החליט לרוץ לכהונה נוספת בראש "מפנה".

 

קוקו פחימה, המתמודד זו הפעם השלישית לתפקיד ראש העירייה, צבר כוח רב בקרב העולים בעירף המהווים 38 אחוז מבעלי זכות הבחירה. אך למרות שזכה לתמיכתו המשמעותית של יו"ר האיחוד הלאומי, השר אביגדור ליברמן, סיכוייו להעפיל לסיבוב השני נמוכים. עם זאת הוא יחוזר על ידי המתמודדים המובילים.

 

קרית מלאכי

 

בקריית מלאכי חמישה מתמודדים לראשות העיר: ליאור קצב, ראש העירייה הנוכחי, מוטי מלכה, יוסי סולימאני, רן וייצמן ובבר אזולאי. ההערכות שהבחירות בעיר, מעוז של הליכוד, יוכרעו כבר בסיבוב הראשון למרות ריבוי המועמדים.

 

קצב, שנבחר בפעם הקודמת מטעם הליכוד, החליט הפעם להתמודד בראש סיעה עצמאית בשיתוף המפד"ל. ההערכות הן שהוא נמנע מהתמודדות בסניף המקומי של הליכוד שכן כוחו שם לא היה רב ורוב הסיכויים שהיה מפסיד.

 

אחיו של נשיא המדינה, מפנה אם כן עורף לתנועת האם. בתמיכת המפלגה זכה מוטי מלכה. הוא השכיל לצרף אליו עוד לפני הבחירות את חב"ד, הבוכרים, ש"ס וסיעות עצמאיות אחרות ונראה כי סיכוייו להיבחר גבוהים.

 

חזור למעלה
באר שבע ואילת
באר שבע

 

ראש העירייה המכהן, יעקב טרנר, צפוי להישאר בתפקידו לאחר שאף מתמודד בעל שיעור קומה ניצב מולו. לפני שבועיים החליטה פרקליטת מחוז דרום לסגור את תיק החקירה נגדו בגין חשדות לשוחד בחירות בקדנציה הקודמת, והפרשה שהטרידה את הציבור (ואת טרנר) במשך שנתיים, הגיעה אל קיצה.

 

מול טרנר, טייס מפורסם ותת-אלוף במילואים, מתמודד תת-אלוף שאך השתחרר מצה"ל, ראש מטה פיקוד דרום לשעבר צביקה פוגל. הכניסה המאוחרת שלו למירוץ ועובדת היותו אנונימי למדי היא בעוכריו, אך התושבים מסמנים אותו כיורש של טרנר, אם לא הפעם אז בעתיד.

 

מתמודד נוסף הוא סגן ראש העיר, ומועמד הליכוד אנדרי אוזן, שאוחז ביתרון על פוגל בדמות ניסיון פוליטי בן חצי יובל. אבל אפילו כנס התמיכה של אוזן, שראש הממשלה אריאל שרון כיבד אותו בנוכחותו, לא יסייע לבן דודו של שר החוץ סילבן שלום להגשים את החלום.

 

טרנר זוכה לתמיכת מצביעים העבודה והליכוד גם יחד. במהלך השנים האחרונות הוא פירק את סניף הליכוד בבאר שבע, הגדול יותר בארץ, תוך שהוא גורף את תמיכת ראשי הסניף. השנה אף חבר אליו כמספר שניים קודמו בתפקיד, ראש העיריה לשעבר (ואיש הליכוד) דוד בונפלד.

 

גם מפלגת העבודה, ויושב ראש ההסתדרת בנגב, מאיר בביוף, תומכים בטרנר. כך גם רוב דוברי הרוסית בעיר.

 

מתמודדים נוספים הם סגן ראש העיריה ונציג דוברי הרוסית, משה בורכוב, חברי המועצה יוסי שכטמן וזכריה אוהב שלום, ומתמודדת חדשה בנוף הפוליטי בעיר, יעל מגן.

 

אילת

 

ארבעה גברים ואישה אחת הציגו את מועמדותם לראשות העיר: גבי קדוש, ראש העיר המכהן כבר שתי קדנציות, רפי הוכמן, קודמו בתפקיד, מאיר יצחק הלוי, רוני בן-שושן וסימה נמיר. על פי רוב ההערכות צפוי בעיר סיבוב בחירות שני, ככל הנראה בין הוכמן להלוי.

 

קדוש ניהל קמפיין שקט וצנוע והשקיע את מרבית מרצו בקידום תוכנית "אילת סיטי" הזוכה לעידוד ראש הממשלה וכוללת קזינו, רכבת והפיכת אילת למרכז עסקים בינלאומי.

 

18 סיעות מתמודדות על מקום במועצה, ביניהן סיעות סקטוריאליות מובהקות כגון סיעת נהגי המוניות א.מ.א שצפויה לזכות ב–2 מנדטים. באילת יש כ-700 נהגי מוניות, המספר הגבוה ביותר בארץ ביחס למספר התושבים.

 

אילת ידועה באחוז ההצבעה הנמוך שלה, שעומד על כ–40 אחוז בלבד. הסיבה היא שרוב הצעירים מגיעים לעיר לעבוד בענף המלונאות, ומגלים התעניינות מועטה בנעשה בעיר.

 

סוגיה בוערת באילת היא כלוב הדגים. בכנס שנערך בשבוע שעבר מטעם עמותת "צלול" ענו המתמודדים על שאלות בנושאי איכות הסביבה. התברר כי רק קדוש בעד הוצאה מיידית של כלובי הדגים מהים, בעוד שארבעת המועמדים האחרים אמרו כי לדעתם יש להמתין להחלטה עד לתום תוכנית הניטור שמבצעים משרדי הממשלה.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארכיון ידיעות
דוהר בבטחה לעבר קדנציה שביעית באשדוד. צילקר
ארכיון ידיעות
צילום: צביקה טישלר
ינצח ברמת גן גם בלי הליכוד. בר
צילום: צביקה טישלר
מערכת בחירות סוערת במיוחד בנהריה
דייגו מיטלברג
תמיכה מכל הכיוונים בבאר שבע. טרנר
דייגו מיטלברג
צילום: גבי מנשה
מתמודדת מול שישה בהרצליה, וכנראה תנצח. גרמן
צילום: גבי מנשה
קמיעות, ועוד של שינוי, ביבנה
צילום: אלי סניור
צילום: ארכיון
הפנה עורף לליכוד בקריית מלאכי. קצב
צילום: ארכיון
מומלצים