שתף קטע נבחר

הגולאגים של צפון קוריאה

בדו"ח שפורסם השבוע בארה"ב נחשף: צפון קוריאה מפעילה מחנות מעצר חשאיים ונידחים, שם מוחזקים אלפי מתנגדי שלטון. מאות אלפי בני אדם כבר מתו במחנות אלו, ואלפים אחרים נפלו קורבן למעשי אונס ולהפלות בכפייה

שמה של צפון קוריאה עולה בדרך כלל לכותרות בהקשר של התעקשותה להמשיך ולפתח נשק גרעיני, על אף מחאות הקהילה הבינלאומית ואיומים בסנקציות מצד ארה"ב והאו"ם.

 

אלא שחברי ועדת המשנה ליחסי חוץ של הסנאט האמריקני נחשפו השבוע לפן אחר, קודר לא פחות, של שלטון האימים במדינה הקומוניסטית. במשך כשעתיים הם שמעו עדויות על עינויים, הוצאות פומביות להורג, הרעבה וסחר בבני אדם במחנות המעצר החבויים באזורים הנידחים של צפון קוריאה.

 

במוקד הדיון היה דו"ח שראה אור לפני ימים אחדים מטעם ארגון הפועל למען זכויות האדם בצפון קוריאה. הדו"ח חושף עדויות של עצירים שברחו ממחנות מעצר חשאיים ונידחים, שם לדבריהם מוחזקים רבבות מתנגדי השלטון שהואשמו בהסתה או בעבירות פליליות או מנהליות שונות.

 

התחקירן שחיבר את הדו"ח, דייויד הוק, סיפר שהעצירים מוחזקים במחנות בתנאי עבדות, ללא קשר עם העולם החיצון, ושמעשי אונס, הוצאה להורג והפלות בכפייה הם דבר שבשגרה. על פי הדו"ח, מאות אלפי בני אדם כבר מתו מרעב ועינויים במחנות המעצר החשאיים, בעוד רבים אחרים דועכים לאיטם באין מפריע.

 

סיבת המעצר- שיר פופ דרום קוריאני

 

הוק סיפר לחברי הוועדה שהעצירים מוחזקים במחנות בגין עבירות מגוחכות ומבלי שזכו להליך משפטי כלשהו. חלקם "הואשמו" בחציית הגבול לסין כדי למצוא מזון או באחד המקרים, אישה שמוחזקת במעצר בגלל- ששרה שיר פופ דרום קוריאני.

 

"רוב המוחזקים במחנות לא פשעו כלל, אפילו לא במושגים צפון קוריאנים", אמר הוק. "הם מוחזקים שם בגלל שהם קרובי משפחה של מתנגדי השלטון. לפעמים עוצרים השלטונות את המשפחה כולה, אפילו עד שלושה דורות אחורה, ודנים את כולם למאסר עולם במחנות עבודה".

 

חבר הוועדה, הסנאטור הרפובליקני מקנזס סאם ברונבק, אמר שהסיפורים ששמע מדגימים כיצד נראו בוודאי הגולאגים במזרח אירופה בעידן הסובייטי.

 

נציג של ארגון אמנסטי אמר בדיון שעל פי נתוני האו"ם, למעלה משני מיליון בני אדם הורעבו למוות במחנות המעצר של צפון קוריאה, ושכ-50 אחוז מהאוכלוסיה סובלת מתת-תזונה.

 

דובר אחר בדיון, נציג של ארגון פליטים בינלאומי, סיפר על נשים צפון קוריאניות שחוצות בחשאי את הגבול לסין ומחפשות בעלים כדי להימלט מגורל של רעב ומחלות. לדבריו, ברוב המקרים נחטפות נשים אלה, נמכרות לזנות או נישאות בעל כורחן למרבה במחיר. הוא סיפר שיש בסין "שוק משגשג" לנשים הצפון קוריאניות, בגלל מדיניות הילד היחיד שחלה על אזרחי סין.

 

בתום הדיון שררה הסכמה כי ארה"ב לא יכולה להשלים עם המצב המחפיר של זכויות האדם בצפון קוריאה, אך הנוכחים היו חלוקים בשאלת הפיתרון הרצוי. הסנאטור ברונבק אמר כי הפיתרון אינו צבאי אלא דיפלומטי, והאפיק היחיד הוא פעולות לעידוד הדמוקרטיה במדינה. הוא אמר שיפעל להעביר חקיקה בסנאט שתרתום את משאבי הממשל האמריקני לנושא ותאפשר גיוס כספים למטרה זו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג איל
מחנות המעצר- "הגולאגים" של צפון קוריאה
מפת המחנות המוסתרים באיזורים נידחים במדינה
מומלצים