שתף קטע נבחר

תל אביב: דרישה להנציח את שיח' מוניס

חברי עמותת "זוכרות" הגישו להנהלת אוניברסיטת תל אביב מכתב החתום על ידי אנשי סגל בכירים, ובו דרישה להנציח את הכפר הערבי שעל אדמותיו נבנה הקמפוס

בקשה יוצאת דופן שהופנתה השבוע אל נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' איתמר רבינוביץ', להנציח ברחבי הקמפוס את העובדה שהוא נבנה ברובו על אדמות הכפר הפלסטיני שיח' מוניס, מעוררת סערה בקרב חברי האקדמיה. במכתב הבקשה, שהפנתה בתחילת השבוע עמותת "זוכרות", עמותה ישראלית שמטרתה על פי ראשיה "להביא להכרה בחוב המוסרי על העוול שגרמו המדינה ומוסדותיה לעם הפלסטיני", דורשת העמותה מראשי האוניברסיטה תוספת אזכור מפורש של העבר הפלסטיני של אדמות האוניברסיטה בלוחית הנצחה.

 

אל המכתב צירפו חתימתם למעלה מ-50 אנשי סגל, ביניהם הכלכלן פרופ' אוריאל רייכמן; הפילוסוף פרופ' עדי אופיר; המשפטן פרופ' רונן שמיר ופרופ' יעקב זוננשיין מהחוג לפיזיקה. כמו כן הוספו חתימות עובדים וסטודנטים באוניברסיטה וצאצאי משפחות פלסטיניות שהתגוררו בכפר שיח' מוניס עד 1948.

 

"אנו פונים אליך בבקשה מעט בלתי שגרתית", נכתב במכתב שהופנה אל נשיא האוניברסיטה. "כפי שוודאי ידוע לך, קמפוס אוניברסיטת תל אביב הוקם על אדמות הכפר שיח' מוניס. עם התפתחות הבנייה בקמפוס כמעט שלא נותר כל זכר לכפר. בקשתנו היא כי האוניברסיטה תציין באופן צנוע את העבר המחוק הזה".

 

לטענת אנשי עמותת זוכרות, מטשטש השלט התלוי על הבית הירוק אשר הפך למועדון האוניברסיטה את עבר האדמה, ומציין כי בשנת 1924 נמכרו חלק מאדמות הכפר. ציון זה, לטענת הכותבים, מטשטש אמת היסטורית. "אף מילה", נכתב בבקשה, "לא נאמרת על מה שאירע לתושבי הכפר הפלסטינים, ולמעשה אפילו קיומם אינו מוזכר מפורשות".

 

ראש העמותה, איתן ברונשטיין, אינו רואה סיבה לדחיית הבקשה. "נראה לי שהנושא אפשרי", אומר ברונשטיין, "על המכתב חתמו אנשים רבים, לא רק מהשמאל הפעיל. איני רואה סיבה להתנגדות עקרונית. מטרתנו להיכנס לדיאלוג עם דיקן האוניברסיטה ולקדם את הרעיון".

מאוניברסיטת תל אביב נמסר: "בימים אלה מחובר פרויקט ההיסטוריה של האוניברסיטה, ותהיה בו גם התייחסות לשיח' מוניס. בסיומו נתייחס לבקשה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
רבינוביץ': בקשה יוצאת דופן
צילום: צביקה טישלר
מומלצים