שתף קטע נבחר

שני מחוסרי דיור קפאו למוות בתל-אביב

גופה נמצאה בגן-העצמאות ואחרת ברחוב נווה שאנן, באזור התחנה המרכזית הישנה. כ-950 חסרי בית חיים בתל-אביב, רבים מהם מכורים לסמים ולאלכוהול

קורבנות ראשונים של החורף: שני חסרי בית נמצאו ללא רוח חיים בסוף השבוע בתל-אביב. במקרה אחד מדובר במוות כתוצאה מקור, ובמקרה השני טרם נקבעה סופית סיבת המוות, אך מעריכים שגם במקרה זה המוות נגרם מקור.

 

אתמול בשעות הבוקר התקבלה הודעה במוקד המשטרה מאזרחים שהבחינו בגופה בגן העצמאות בתל-אביב. בבדיקה ראשונית התברר שאין סימני אלימות על הגופה, ומדובר בחסר בית, שככל הנראה, מת מקור.

 

הבוקר התקבלה הודעה מאזרחים באזור התחנה המרכזית הישנה בתל-אביב על גופה שנמצאה ברחוב נווה שאנן בעיר. שוטרים שהגיעו למקום קבעו שלא מדובר במוות על רקע פלילי והגופה הועברה לנתיחה במכון לרפואה משפטית, כדי לקבוע את נסיבות המוות. ככל הנראה, גם במקרה הזה מדובר במוות שנגרם מקור.

 

התופעה של מוות כתוצאה מקור ידועה בקרב חסרי בית, ומדי שנה נמנים מקרים רבים של חסרי בית שמתים מקור, בעיקר באזור תל-אביב. גורמי הצלה מציינים שהשילוב של הקור ושתיית האלכוהול הוא קטלני עבור חסרי הבית.

 

רבים מחסרי הבית באזור תל-אביב זוכים למחסה ולמזון במעון ברחוב 280 ביפו. ביום חמישי בערב אירעה קטטה בין שני חסרי בית שמתגוררים במעון, לאחר ויכוח על בחירת ערוץ הטלוויזיה. במהלך הקטטה דקר חסר בית בן 23, אדם אחר בן 35, שנפצע ברגלו. הדוקר נעצר לחקירה.  

 

כ-950 חסרי בית חיים בתל-אביב

 

ד"ר בני אברהמי, המנהל את תחום ההתמכרויות, דיירי רחוב ושיקום האסיר בשירותים החברתיים בעיריית תל-אביב סיפר ל-ynet שבעיר חיים כ-950 חסרי בית: "אנחנו מטפלים בשנה בכ-650 דיירי רחוב כרוניים, שהם אנשים שדרים ברחוב תקופה ארוכה, וכ-70% מהם מכורים לסמים ו/או אלכוהול. יש עוד כ-300 דיירי רחוב ארעיים, שעם קצת תמיכה וסיוע שלנו הם יוצאים מזה".

 

לדברי ד"ר אברהמי, "תל-אביב היא כמו אבן שואבת לכל דיירי הרחוב מכל הארץ. מדברים היום על כך שיותר מ-60% מדיירי הרחוב בארץ נמצאים בתל-אביב. אנחנו יכולים לעזור רק למי שמעוניין בסיוע. אנחנו כל הזמן נמצאים ברחוב, גם ביום וגם בסיורי לילה ומדובבים אותם".

 

"בתל-אביב יש שני גגונים (בתי מחסה לדיירי רחוב), בהם יש כ-100 מיטות, מקלחות, מזון וביגוד. הגגונים פועלים בסיוע העירייה ובניהול עמותת גגון, ובראשה עו"ד גלעד חריש. בנוסף מפעילה העירייה יחידה לטיפול בדיירי רחוב שיושבת ברחוב יפת ביפו, שבה מסייעים לחסרי הבית ביצירת קשר עם עובדים סוציאליים, משרד השיכון וקופות החולים".

 

ד"ר אברהמי הסביר: "כל דיירי הרחוב בתל-אביב מכירים את הגגונים, אך ישנם כאלה שלא מעוניינים להגיע לשם ולהסתייע בשירותינו :שיכורים, מכורים לסמים, בעלי הפרעות אישיות וכו'. לא ניתן לחייב אותם ולעיתים לא ניתן למצוא אותם".

 

דובר עיריית תל-אביב, הלל פרטוק, אמר: "בתקופה הקרובה, שנה וחצי לערך, אמורים להיפתח עוד שני גגונים, האחד לנשים והאחר לגברים. לא רק אנשי עסקים ובליינים מגיעים לתל-אביב. העיר מושכת גם הומלסים רבים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
ולמי אכפת? (ארכיון)
צילום: לע"מ
מומלצים