שתף קטע נבחר

הממשלה תומכת בהצעת החוק להגבלת זכות השביתה

בהצבעה בממשלה תמכו 13 שרים ו-3 התנגדו בהצעת החוק הפרטית של ח"כ רוחמה אברהם, המחייבת כל ארגון עובדים להביא להצבעת כל העובדים את היציאה לשביתה; ההסתדרות בתגובה: "להעמיד גם את חוקי הממשלה למשאל עם"

הממשלה תומכת בהצעת חוק המחייבת הצבעת עובדים לפני הכרזה על שביתה. בישיבתה הבוקר אישרה הממשלה, ברוב של 13 נגד שלושה, את ההחלטה לתמוך בהצעת החוק של חברת הכנסת רוחמה אברהם, המחייבת הצבעה בקרב עובדים לפני הכרזה על שביתה במשק.

 

ועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים, יוסף לפיד, אישרה כבר בראשית חודש יוני את הצעת-החוק של ח"כ רוחמה אברהם (ליכוד), הדורשת שהחלטה על השבתה באירגון עובדים בשירות הציבורי תתקבל רק לאחר עריכת הצבעה חשאית בקרב העובדים. על פי הצעת החוק, צריכה ההחלטה על יציאה לשביתה להתקבל ברוב קולות העובדים הרשומים (המאוגדים). בהצעת החוק כלולה גם סעיף האוסר על שביתה 30 יום לפני הבחירות הכלליות.

 

היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, טען בוועדת השרים שדנה בחוק כבר ביוני, כי יש לדון בתשומת לב מיוחדת בהצעת חוק כה מרחיקת לכת, שכן יש לה השלכות משמעותיות על יחסי העבודה ועל זכות השביתה בישראל.

 

על פי החלטת הממשלה מהבוקר, ח"כ אברהם לא תקדם את החקיקה עד שתוגש הצעת חוק ממשלתית בנושא, שתגובש על ידי הגורמים המקצועיים הרלוונטיים.

 

בין שלושת המתנגדים להצעת החוק היו שני שרי המפד"ל, אפי איתם וזבולון אורלב.

 

יו"ר ועדת השרים לחקיקה, שר המשפטים, טומי לפיד, הביע הבוקר תמיכה בישיבת הממשלה בהצעת החוק המגבילה את חופש השביתה במשק. "אם למישהו היה ספק בצורך בחוק הזה, הגיעה הפגנת השרירים של ההסתדרות, שהוכיחה שיש בו צורך".

  

"פתיחת משרדי ממשלה על ידי אדוני ההסתדרות לכמה שעות בודדות היא התעללות סאדיסטית שהיא לבדה מצדיקה חקיקה כזאת. אלפי אזרחים מסכנים נדחקים, נלחצים ונלחמים על התור להנאת ראשי ההסתדרות", אמר לפיד בישיבת הממשלה.

 

ההסתדרות: להעמיד גם את הפגיעה בפנסיה למשאל עם

 

 

מההסתדרות נמסר בתגובה: "הממשלה מנסה לחוקק חוק אנטי דמוקרטי המנסה לעקוף את בית הדין לעבודה ולמנוע את יכולתם של העובדים בישראל להיאבק על זכויותיהם הבסיסיות ביותר. הממשלה עושה הכל כדי להימנע מהידברות עם מנהיגי העובדים או מהתעמתות אתם בבית הדין לעבודה, כפי שמחייב החוק. מנהיגי העובדים נבחרו באופן דמוקרטי על ידי עובדיהם בדיוק כפי שהממשלה נבחרה באופן דמוקרטי על ידי אזרחי המדינה, לכן ההסתדרות תסכים להעמיד את החלטות מנהיגי העובדים להצבעה רק אם גם הממשלה תעמיד למשאל עם החלטות כלכליות שמשנות את פני החברה בישראל כמו ההחלטות לביטול מדינת הרווחה, לביטול הפנסיה ולצמצום קצבאות".

 

 


פורסם לראשונה 21/12/2003 12:03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך אתר הכנסת
בעלת ההצעה המקורית, ח"כ רוחמה אברהם
צילום: מתוך אתר הכנסת
מומלצים