שתף קטע נבחר

אושרה העברת קוקה-קולה לאשקלון

מרכז ההשקעות אישר לקוקה-קולה, בשנית, מענק בסכום של 65 מיליון שקל, לצורך העתקת מפעלה מבני-ברק לאשקלון; זאת למרות התנגדות האוצר, ולמרות שמשרד המשפטים פנה היום לתמ"ת ודרש את התערבות הממונה על ההגבלים; המפעל הקיים בבני-ברק יהפוך למרכז לוגיסטי

מינהלת מרכז השקעות במשרד התעשייה והמסחר אישרה היום את בקשת חברת קוקה קולה להעתקת מפעלה מבני ברק לאשקלון. לצורך ההעברה, תקבל החברה מענקי סיוע של 65 מיליון שקל במסלול מענקים. החברה מתכננת להשקיע בהעברה כ-160 מיליון דולר. החברה התחייבה בפני המדינה להעסיק באשקלון לפחות כ-650 עובדים וסה"כ תוספת נטו של לפחות 500 עובדים בקבוצה.

 

האישור התקבל לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, דרש מהתמ"ת לבדוק שוב את הבקשה, לאור התנגדות חריפה של פקידי משרד האוצר. פקידי האוצר טענו שמתן המענק אינו משתלם למדינה ואינו עומד, לכאורה, בקריטריונים של חוק ההשקעות. לאור המלצתו של רובינשטיין, ביצע התמ"ת, בעזרת הבנק לפיתוח התעשייה, סקר חדש ששב ואישר את כדאיות ההעברה של המפעל לאשקלון.

 

ממשרד התמ"ת נמסר כי: "מדובר בחברה יציבה אשר תתרום לתעסוקה ישירה במפעל בהיקף של מאות עובדים, בנוסף למפעלים אשר יתנו שירותים ישירים ועקיפים למפעל זה באזור".

 

יצויין, שעורך הדין טארק בשיר, מלשכתו של היועץ המשפטי לממשלה, שלח הבוקר ליועץ המשפטי של התמ"ת, עו"ד תומר מוסקוביץ', מכתב חריף שבו פירט שוב את מגרעות התוכנית, ודרש במכתב להעביר את הנושא לטיפולו של הממונה על ההגבלים העסקיים, לפני ההחלטה הסופית.

 

במכתב, מציין בשיר שהתוכנית לא מביאה לגידול בייצוא, מחזקת את מעמדה המונופוליסטי של קוקה-קולה, ו"עלולה להביא את הפרוייקט לסף הכדאיות למשק".

 

מ"מ ראש הממשלה ושר התמ"ת והתקשורת, אהוד אולמרט, אמר היום: "זוהי תרומה אסטרטגית לעיר אשקלון. לדעת משרד התמ"ת יש צורך לתת סיוע מהותי לבעיית התעסוקה באשקלון. מפעל קוקה-קולה הוא מפעל יציב, מצליח, המשלם שכר מעל לממוצע. העברתו לאשקלון תיצור לפחות 650 מקומות עבודה".

 

החברה מתכננת להפוך את מפעלה בבני-ברק למרכז לוגיסטי.  

 

משרד התמ"ת פרסם היום נתונים קשים לגבי מצב התעסוקה באשקלון, כראיה לנחיצות העברת המפעל. על פי הנתונים, גבוה שיעור העסקים שנסגרו בשנה האחרונה בכ-20% מהשיעור המקביל באזור המרכז, ושיעור המועסקים בהם גדול בכ- 50% מבמרכז הארץ. שיעור ההשתתפות בכח העבודה בנפת אשקלון עמד בשנת 2002 על כ-53% בלבד, בהשוואה לכ-58% במרכז הארץ. כ- 30% מתושבי העיר עובדים מדי יום מחוץ לנפת אשקלון; שכירים העובדים בנפת אשקלון משתכרים 25% פחות מעמיתיהם במרכז.  

 שיעור האבטלה בעיר אשקלון עומד כיום על- 17%, בעוד שבשנת 1996 הוא עמד על 13.8% בשנת 1996 בלבד ובתחילת שנות התשעים הוא עמד על כ-12.1%.

 


פורסם לראשונה 22/12/2003 14:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
קוקה-קולה: יעבור, סופית, עד להודעה חדשה
צילום: צביקה טישלר
מומלצים