שתף קטע נבחר

ועדת החוקה אישרה: חקירות ילדים - לא במשטרה

הוועדה אישרה את התיקון לחוק, הקובע כי ילדים בני פחות מ-14 שהיו מעורבים בעבירות מין או התעללות, ייחקרו על ידי חוקר ילדים מקצועי ממשרד הרווחה. ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת משרד האוצר. ח"כ גבריאלי שפעלה ליישום התיקון לחוק טענה כי האוצר מסר לוועדה הערכה כספית מוגזמת לגבי עלות יישומו

חקירות ילדים ייעשו מחוץ למסגרת משטרתית, על ידי עובדים סוציאליים. כך החליטה היום (ג') ועדת החוקה של הכנסת, שמפעילה בהוראת השעה, החל מהחודש הבא למשך חצי שנה, את התיקון לדיני הראיות.

 

החלטת הוועדה התקבלה בניגוד לעמדת משרד האוצר, שביקש לדחות את יישום התיקון לחוק, זו הפעם השלישית, לינואר 2006. ח"כ ענבל גבריאלי (ליכוד) שפעלה ליישום התיקון לחוק אמרה כי משרד האוצר מסר לוועדה הערכה כספית מוגזמת לגבי עלות יישומו. לדבריה יישום התיקון לחוק ימזער את הפגיעה הנגרמת לילדים הנפגעים. על פי החלטת הוועדה, משרד האוצר יממן שני תקנים לחוקרי ילדים.

 

התיקון לדיני הראיות קובע כי חקירת ילדים בני פחות מ-14, שהיו מעורבים בעבירות מין או בעבירות התעללות, תיעשה על ידי חוקר ילדים ממשרד הרווחה, בין שהם נחקרים כחשודים ובין שהם נחקרים כקורבנות או כעדים. כך גם לגבי חקירת ילדים בני פחות מ-12, שהיו עדים או קורבנות לעבירות חמורות כגון רצח או ניסיון לרצח.

 

בבקשת משרד האוצר, במסגרת חוק ההסדרים לשנת התקציב 2004, לדחיית החוק, הובאה הערכה כי יישומו כרוך ב"עלות תקציבית ניכרת" מאחר שתחייב את חוקרי הילדים במשרד הרווחה לחקור אלפי ילדים נוספים בכל שנה.

 

אלא שהערכה עצמאית שביצע מרכז המחקר והמידע בכנסת, לבקשת ח"כ גבריאלי, ובהסתמך על נתוני המשטרה על מספר הילדים הנחקרים, הגיעה למסקנה שעלות הפעלת התיקון לחוק תגיע ל-2.3 מיליון שקל בשנה.

 

לדברי ח"כ גבריאלי, משרד האוצר טען כי יישומו של התיקון לחוק יעלה כעשרה מיליון שקל בשנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
הילדים ייחקרו מחוץ למסגרת המשטרתית
צילום: שאול גולן
צילום: אתר הכנסת
למזער את הפגיעה. ח"כ גבריאלי
צילום: אתר הכנסת
מומלצים