זינוק של 6.9% בצריכה הפרטית בארה"ב
זו הצמיחה הגבוהה ביותר בצריכה הפרטית זה 17 שנה. צריכת מוצרים בני קיימא עלתה ב-28% בשיעור שנתי, עליית התמ"ג : 8.2% בקצב שנתי
הצמיחה בתוצר המקומי הגולמי בארה"ב ברבעון השלישי הסתכמה בשיעור של 8.2% בקצב שנתי. כך עולה מנתונים סופיים ומעודכנים שפירסם היום (ג') משרד משרד המסחר. בארבעת הרבעונים האחרונים עלה התמ"ג בשיעור 3.6% - הצמיחה השנתית המהירה ביותר מאז מחצית שנת 2000.
הצריכה הפרטית תרמה באופן משמעותי לצמיחה ברבעון השלישי - עם עלייה של 6.9% בשיעור שנתי. זו הצמיחה הגבוהה ביותר בצריכה הפרטית זה 17 שנה. צריכת מוצרים בני קיימא עלתה ב-28% בשיעור שנתי. המכירות של מוצרים מקומיים עלו ברבעון השלישי בשיעור של 8.3% - הצמיחה הגבוהה ביותר זה 25 שנים.
במקביל, חלה התאוששות גם בהשקעות של החברות. רווחי החברות קפצו אף הם ברבעון השלישי ב-2003, בעוד האינפלציה במשק האמריקני נותרה בשיעור נמוך ביותר.
בוש. הכלכלה במגמת עלייה
צילום: רויטרס
מומלצים