שתף קטע נבחר

אולמרט בכנס פעילים ראשון: "תבחרו, דרכי או דרך ביילין"

יותר מ-1,500 אנשי ליכוד הגיעו לגני התערוכה בת"א, כדי לשמוע את משנתו של שר התמ"ת וממלא מקום רה"מ. "הוויכוח הוא בין דרכי לדרך ביילין", הוא אמר להם, "אתם הרי לא רוצים כאן רוב ערבי"

שר התמ"ת וממלא מקום ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ערך הערב (יום ג') בגני התערוכה בתל-אביב את אחד ממפגני הכוח הפוליטיים הגדולים שנראו בתקופה האחרונה בליכוד. יותר מ-1,500 פעילים מכל רחבי הארץ זרמו לאירוע, אך על-פי תגובות הקהל לנאום שנשא השר, ספק אם רוב הנוכחים תומכים במשנתו המדינית מרחיקת הלכת, כפי שהוצגה בראיון לכתב "ידיעות אחרונות" נחום ברנע.  

 

"חשבתי שזו ההזדמנות שאולי נחליף כמה דברים בינינו, ושתהיה לי אפשרות לומר כמה דברים המעסיקים אותי לגבי מדינת ישראל, ביטחונה ועתידה", אמר אולמרט לקהל, במה שנראה כירייה נוספת לקראת "קרב הירושה" בליכוד. "חשבתי שאין מקום טוב יותר מאשר עם ראשי הליכוד לעשות זאת. לא עולה על דעתו של אף אחד, לא של ראש הממשלה ולא שלי, שאפשר לקבוע את עתיד מדינת ישראל מבלי לשמוע את קולם של אלה ששלחו אותנו לייצג אותם".

 

"אני יודע ומאמין שאתם יודעים להעריך את הכנות והישירות, כי אני מדבר ישירות", אמר אולמרט. "כולם יודעים שבישראל מסתמנות מגמות שאין מסוכנות מהן לעתידנו. זה לא מה שקיווינו, חלמנו והתפללנו לראות, אבל רואים שזה מתרחש לנגד עינינו. מנסים למשוך אותנו לא רק לכיוון של נסיגה לקווי 67', לוויתור על כל המקומות החיוניים לקיומנו, אלא גם למקומות שהם הבסיס לעם היהודי, מאז ומעולם".

 

כצפוי, מקומה של יוזמת ז'נווה לא נפקד גם הפעם מדבריו של השר אולמרט: "רק לאחרונה ראינו את חבורת ביילין נוסעת לז'נווה ומציעה לחלק את ירושלים ולחזור לקווי 67' ... אבל כולנו יודעים היטב שהוויכוח הוא בין גישת ביילין לבין מה שחרטנו פעם על דגלנו - שכל ארץ ישראל צריכה להיות בריבונותנו. אנו בכל ליבנו מאמינים בארץ ישראל כולה, אבל הוויכוח האמיתי שמתנהל ושנצטרך להכריע בו הוא הוויכוח בין הגישה של ביילין לבין מה שאני אומר".

 

שר התמ"ת קרא לחבריו "לשמור על מה שאפשר - ירושלים מאוחדת, גושי ההתיישבות בריבונותנו", ומקביל, להתפנות מ"המקומות שבהם השהות שלנו כרוכה בעימות עם האוכלוסייה הפלסטינית". 

 

"הבה ניאבק על מה שאפשר", ביקש אולמרט, "כדי לא להפסיד את כל מה שבנינו בארץ ישראל. אני יודע שזה לא ויכוח קל, ואני יודע שקשה להשלים עם הדברים האלה. אבל האמת היא שהכרענו בוויכוח הזה ביושר ובאומץ כבר ב-96'. אני זוכר שהתלבטנו האם להודיע שנקבל את הסכמי אוסלו הנוראיים. אבל בנימין נתניהו, כדי לזכות בבחירות, החליט לקבל את אוסלו. לא הייתי אז שר בממשלה ההיא, אבל כל הכבוד לה. זו הייתה החלטה בלתי-נמנעת".

 

"לא רוצים רוב פלסטיני"

 

"מאז אוסלו", טען אולמרט, "הליכוד הכריע בין הסיסמה ובין המציאות, בין ההכרזה ובין העובדות. בין הירדן לים חיים חמישה מיליון פלסטינים, והם עלולים להיות רוב. אנחנו לא רוצים לחיות במדינה שיש בה רוב פלסטיני. אנחנו רוצים רוב יהודי במדינה דמוקרטית. האם יש כאן אדם אחד שמאמין או רוצה מחר בבוקר לשלוט בשכם או בג'נין?

 

"לפני שש שנים נאלצנו לקבל החלטה קשה לכולנו, וכשראש הממשלה ושריו החליטו לוותר על השליטה שלנו בחברון, ביבי צדק - לא הייתה ברירה. כל שרי הליכוד קיבלו את עמדת ביבי, ולא את עמדתו של בני בגין, משום שידעו שבמציאות שלנו אין לנו ברירה אלא לוותר, ולעתים על דברים כואבים".

 

בעניין הנסיגה החד-צדדית, שאל אולמרט: "האם באמת תהיו מוכנים לשלם כל מחיר של הסדר אם יהיה? אנחנו לא יודעים שזה יהיה הסדר של חזרה ל-67'? מה שאני מציע מאפשר לנו לשמור על חלק מהדברים הכי חשובים, מאפשר לשמור על ירושלים שלמה ולהתנתק מהאוכלוסייה הערבית שלא רוצים לראות אותה כל יום".

 

בנימה מבודחת, עקץ אולמרט את מי שרומז על כוונותיו הפוליטיות, ואמר: "לכל מי שחושב אחרת, אין יום שאני לא נהנה מהעובדה שאני ממלא מקום ראש הממשלה, ואני רוצה להיות עוד הרבה שנים ממלא מקום ולהמשיך לעבוד עם אריק שרון כראש ממשלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פייר תורג'מן
"ביבי צדק כשאימץ את אוסלו". אולמרט
צילום: פייר תורג'מן
צילום: איי פי
"גאה להיות ממלא מקום". שרון
צילום: איי פי
מומלצים