שתף קטע נבחר

נחתם ההסכם לסיום העיצומים

שר האוצר ויו"ר ההסתדרות חתמו על ההסכמים הנוגעים לרפורמה בפנסיה ולעובדי המדינה ואשר מביאים לסיומם 99 ימים של עיצומים בשירות הציבורי. בשעה זו מקיימים נתניהו ופרץ מסיבת עיתונאים ומחר ייפתחו מחדש לקהל כל משרדי הממשלה

שר האוצר ויו"ר ההסתדרות חתמו על ההסכמים הנוגעים לרפורמה בפנסיה ולעובדי המדינה ואשר מביאים לסיומם 99 ימים של עיצומים בשירות הציבורי.

 

מחר תתחדש העבודה כסידרה בכל משרדי הממשלה ולאחר 100 ימים בדיוק של עיצומים שוב ייפתחו המשרדים השונים למתן שירות לקהל. כך תתחדש בין היתר ממחר קבלת הקהל ומתן השירות בלשכות משרד הפנים (הנפקת דרכונים ותעודות זהות), בלשכות התעסוקה (רישום מובטלים חדשים וסיוע במציאת עבודה למובטלים ותיקים), במשרדי הטאבו (רישום העברת בעלות על נכסי נדל"ן), במשרדי הרישוי, במינהל מקרקעי ישראל ובמשרדים נוספים.

 

נתניהו: אזרחי ישראל הם המנצחים

 

במסיבת העיתונאים מסר נתניהו כי נכון להיום כ-3,700 איש עזבו את הסקטור הציבורי, 1,000 מרצון, 2,000 עובדים שלא ייקלטו יותר במערכת ו-700 מפוטרים. "אלו הם 7% ממצבת העובדים שציינתי, זה דבר חסר תקדים בתולדות המדינה", אמר נתניהו.

 

נתניהו: "רבים שואלים כאן מי המנצח ואני יכול לומר ללא שום ספק שאזרחי ישראל הם המנצחים כאן. אנחנו מרוצים מן התוצאה, ואם ההסתדרות מרוצה אני חושב שאנחנו צריכים להיות מרוצים שבעתיים".

 

נתניהו פנה לעמיר פרץ, ואמר לו "אני מודה לך על שעות האיכות הרבות שנתת לי, ועל מוצאי השבתות, הלילות הארוכים ובוא נגיד שלמדנו להכיר אחד את השני, ואני למדתי להכיר את ראשי הוועדים שאני מכיר אותם כאנשים רציניים. אני לא רוצה לצייר מצב שיש בנינו הסכמה אידיאית, בהרבה דברים אנחנו חלוקים, אבל מצאנו דרך להביא לצמצום חילוקי הדעות הללו, ואני חושב שהדבר הזה חשוב בפני עצמו".

 

פרץ: מרשה לעצמי להיות ספקן

 

עמיר פרץ בירך על ההסכם, ואמר: "שלא יהיו אי הבנות, אני חלוק לחלוטין עם שר האוצר בכל מה שקשור לתפישה הכלכלית שהוא מוביל אבל בוודאי אני חלוק איתו לחלוטין באשר לכל שאלת הפנסיה בישראל, בכל השאלות של רשת הביטחון הסוציאלי ומהי המחויבת של מדינה לאזרחיה, מהי המחויבות האזרחית של מדינה לאזרחיה ואין לי ספק שבעניין הזה יש עמדות מגוונות".

 

"אני יודע שאזרחי ישראל בודאי שואלים את עצמם היום מדוע היינו צריכים משבר 100 ימים. מדוע המשבר לא כיול היה להסתיים הרבה לפני כן ואני אומר שאם משבר מאה הימים הזה יבהיר לכל הגורמים במשק הישראלי, ששיתוף פעולה הוא נכס שהסכם קיבוצי הוא לא נטל ניהולי הוא נכס ניהולי. מנהל במשק שמאשים את ההסכם הקיבוצי בכישלון המפעל שלו הוא מנהל שנכשל.

 

פרץ אמר על משבר האמון עם נתניהו, כי "למרות העובדה שהתהום הקיימת בנינו תישאר, אאין שום סיכוי שמישהו מאיתנו ישנה את דעתו, ואולי שר האוצר דוקא ישנה מתישהו את דעתו, אבל נראה לי שברגעים האלה ארשה לעצמי להיות ספקן".

 

  

מה אומרים ההסכמים (ראה פירוט מלא כאן)

 

אלה הם עקרונות ההסכמים שהושגו במו"מ בין האוצר להסתדרות, בנושא עובדי המדינה:

  

  • במרכזו של ההסכם שהושג עומדת ההסכמה שבשנת 2004 לא יהיו פיטורים חד צדדיים של עובדי מדינה, וכל הקטנת כוח האדם תיעשה בדרך של פרישה מרצון או פרישה לפנסיה מוקדמת.

 

  • ביצועם של חלק ניכר מן השינויים המבניים שתיכנן האוצר לבצע השנה, יידחה לפחות ל-2005. מיזוג ואיחוד בתי חולים ממשלתיים נדחה למועד בלתי ידוע. עם זאת, בית חולים וולפסון בבת ים יעבור לניהול של אחת מקופות החולים ובית החולים אברבנאל בבת ים ייסגר. ביטול הטלוויזיה החינוכית ייעשה בהדרגה עד סוף 2005 ובשנת 2004 לא יהיו בה פיטורים. יחידת הפיקוח של משרד החקלאות (יחידת הפיצו"ח) לא תופרט כפי שתיכנן האוצר, איחוד אגפי המסים יבוצע אך לא ברור עדיין אם יושלם השנה. הפרטת מע"ץ מתוכננת להתבצע השנה אך גם כאן לא יהיו פיטוריים של עובדים השנה. חלקם יעבור לעבוד בחברה המופרטת, חלק אחר יפרוש לפנסיה מוקדמת ואחרים יועברו ליחידות ממשלתיות אחרות.

 

  • ההסתדרות ויתרה על תביעתה כי כל החלטת ממשלה הנוגעת לשינויים מבניים בשירות הציבורי ידרוש את הסכמתה המוקדמת למהלך.

  

אלה עקרונות ההסכם בנושא הפנסיה:

  

  • גיל הפרישה לנשים יועלה מ-60 ל-62, גיל הפרישה לגברים יועלה כמתוכנן מ-65 ל-67. העלאת גיל הפרישה תיעשה בהדרגה (4 חודשים בכל שנה) כך שהתהליך כולו יימשך 6 שנים ויסתיים ב-2009.

 

  • האוצר יקציב סכום של 250 מיליון שקל כל שנה, במשך 12 שנים, ובסך הכל 3 מיליארד שקל, לפיצוי פנסיונרים שייפגעו במיוחד מהרפורמה בפנסיה. מדובר בין היתר בעולים קשישים שלא הספיקו לצבור זכויות פנסיה ובעובדי כפיים שייצאו לפנסיה מוקדמת.

 

  • על פי התוכנית המקורית אמורות הפרשות העובדים לפנסיה לגדול ב-2% והפרשות המעביד היו אמורות לגדול ב-1%. בהסכם  עם ההסתדרות מדובר על חלוקה שווה של הנטל הנוסף בין העובדים למעסיקים - תוספת של 1.5% לכל צד. 

 

  • דמי הניהול שיוטלו על פנסיונרים כתשלום שינוכה מן הפנסיה שלהם יופחתו מ-2% בתוכנית המקורית ל-1.75%. 

פורסם לראשונה 04/01/2004 12:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן בלילטי
נתניהו. ביטל הפגישה
צילום: דן בלילטי
צילום: ערוץ 2
פרץ. העיצומים נמשכים
צילום: ערוץ 2
מומלצים