שתף קטע נבחר

מחקר: סלמון מבריכות גידול מסוכן לבריאות

מחקר מצא שדגי סלמון שמקורם מבריכות גידול מזוהמים יותר מאשר דגים שגדלו בטבע. המזהמים: חומרים שעלולים לגרום לסרטן. מִנהל המזון האמריקני: ריכוזי החומרים נמוכים ואין סיבה לבהלה

בהלת דגים גם בחו"ל: מחקר שפורסם היום (ו') מגלה כי דגי סלמון שגודלו בבריכות וחוות גידול מכילים תרכובות כימיות מסוכנות בריכוז גבוה יותר מאשר בדגים שגדלו בטבע.

 

מחברי המחקר, מאוניברסיטאות בארה"ב וקנדה, בדקו דגימות דגים שנקנו בערים במערב אירופה ובארה"ב ומצאו שכולם מכילים תרכובות מזהמות בריכוזים שונים. המחקר מצא שחוות הגידול במערב אירופה היו המזוהמות ביותר, כשבמקום השני החוות בארה"ב ואחריהן החוות בצ'ילה. מחברי המחקר טוענים שמקור הזיהום הוא במזון שניתן לדגים.

 

מחברי המחקר קראו לחובבי הדגים להפחית בצריכת דגי הסלמון שמקורם מחוות גידול. לדבריהם, אכילה של יותר מארוחה אחת בחודש שמכילה סלמון שגודל בחווה (225 גרם של דג לא מבושל), עלולה להגדיל את הסיכוי ללקות בסרטן. הם קראו לצרכנים להעדיף דגי סלמון שגדלו בטבע.

 

עם זאת, מנהל המזון והתרופות האמריקני שיגר מסרים מרגיעים לפיהם ריכוזי החומרים המזהמים בדגים נמוכים מאוד, ואין כל סכנה בצריכתם. אנשי המנהל קראו לציבור הצרכנים בארה"ב שלא להיבהל ממסקנות המחקר ולא לשנות את הרגלי הצריכה שלהם.

 

צריכת דגי סלמון במדינות המפותחות עלתה באופן ניכר בשנים האחרונות, בעקבות שינויים באורח החיים של אזרחי המערב. רופאים ממליצים זה מכבר להעדיף אכילת דגים על אכילת בשר בטענה כי הדבר מפחית את הסיכון ללקות במחלות לב. מסקנות המחקר צפויות לעורר בילבול בקרב צרכנים, ולאלץ אותם להוריד גם את הבשר וגם את הדגים מהצלחת.

 

פרסום המחקר אכן עורר בהלה ותפס כותרות בראש מהדורות החדשות באירופה וארה"ב. מבחינת ארה"ב, מדובר בעיתוי עגום למדי שכן משק המזון בארה"ב טרם התאושש לגמרי מבהלת מחלת "הפרה המשוגעת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
סלמון. מסוכן?
צילום: איי פי
מומלצים