הפאייה הגדולה
איילת בן-יוסף רוקחת פאייה כשרה עם עוף וצ'וריסו ולצידה סלט מבית היוצר הדיאטטי של מוטי. מומלץ לאכול ישר מהמחבת
ארוחה בצוותא זה תמיד דבר נחמד. עזבו אתכם מנימוסי שולחן, אני מעדיפה לשים במרכז השולחן קערה גדולה ושכל יאחד יתקע מזלג ויכבד את עצמו.
מוטי, לעומת זאת מתחלחל מהמחשבה: "מזלגות של כולם בצלחת שלי?" הוא מסליק לו מנה הגונה לצלחת ואוכל "רק משלו". אבל בחיי הנישואים עושים פשרות. אני מקבלת את הדיאטה שלו והוא מקבל את הברבריזם שלי.
הדיאטה של מוטי, אם כבר שאלתם מתקדמת בצעדי ענק. אבל כמו כל כוכב עולה, הוא מתחיל להרגיש שלא בנוח מול החשיפה התקשורתית. כמעט בכל יום הוא פוגש מכר או חבר שקורא את הטור ושואל למצב הדיאטה. ומוטי שלנו, בחור צנוע בדרך כלל, לא ממש זוכר מאיפה כולם יודעים על מצב הכרס שלו. הדאגה הציבורית לשלומו של מוטי משעשעת אותי ומלחיצה אותו. מוטי מרגיש כאילו 10 הקילוגרמים (!) שהוא הצליח להשיל מאיימים להתנפל עליו בחזרה בכל רגע, ככה זה כשהדיאטה שלך הופכת לנחלת הכלל, פתאום מצפים ממך ליותר.
ובחזרה לצלחת הציבורית. ביום שישי נחתו ההורים של מוטי לביקור חפוז. הם באמת אנשים טובים ש"לא רוצים להטריח ולא רוצים לעשות בלגן ורק רוצים לעזור..." ובכל פעם שהם באים הם רוצים לקחת אותנו למסעדה כדי שלא אטרח ולא אבשל ולא ארחץ כלים (מתי תפנימו שיש לי מדיח?). הפעם המרד הגיע מכיוון מוטי שנמאס לו לאכול עלים במסעדות. "אולי תעשי פאייה ותגידי שאת מכינה את זה במילא לטור שלך?" מוטי זומם בקול רם. וכך עשינו - הפוך על הפוך, במקום שהארוחה להורים תהייה התירוץ לטור השבועי - הטור יהיה התירוץ לארוחה.
הפאייה הגדולה (נשארו שאריות לכל השבוע) שלנו היא כשרה, כי ההורים של מוטי לא אוכלים שרצים, היא כמעט דיאטטית ומלווה בסלט ירוק מקסים שמוטי הגה במו מוחו המצטמק. כשהגענו לשלב ההגשה הנחתי את המחבת במרכז השולחן וכולם חיכו בסבלנות שאגיש להם לצלחת. נו מילא, אי אפשר לנצח בכל המלחמות.
פאייה עוף וצ'וריסו
מחבת גדולה עם המון אורז, בשר וירקות – שיכולה להשביע 6 אנשים בכיף.
נזדקק ל:
1 חבילת נקניקיות צ'וריסו (12.50 ₪)
1/2 ק"ג עוף מבושל או צלוי (15 ₪)
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
1/2 כוס אפונה קפואה (3 ₪, באופן יחסי)
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כוכום
קמצוץ אבקת צ'ילי
1/2 1 כוסות אורז פרסי (או כל אורז ארוך אחר) (2 ₪)
3 כוסות ציר עוף (אפשר מאבקה) או מים
מלח ופלפל שחור
וכך עושים:
1. מתחילים בצליה מהירה של הנקניקיות, על מחבת פסים או טפלון יבשה. כשהנקניקיות מוכנות מוציאים מהמחבת, מניחים לכמה דקות ופורסים לטבעות.
2. במחבת גדולה (פארייה במקור, אבל כל מחבת רחבה תתאים). מחממים מעט שמן ומתחילים בטיגון הבצל. אחרי 2 דקות מוסיפים את השום והנקניקיות וממשיכים לטגן. מוסיפים פלפל אדום ותבלינים ומערבבים היטב. מטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות, עד שהפלפלים רכים.
3. מוסיפים את האורז, מטגנים עם הירקות והתבלינים 1-2 דקות. מוסיפים עגבניות, אפונה, עוף ומים ומכסים.
4. מביאים את תכולת המחבת לרתיחה ומבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות, עד שכל המים מתאדים והאורז מוכן. מורידים מהאש ומערבבים את הפאייה עם מזלג, כך שהאורז יהיה אוורירי. מגישים למרכז השולחן וזוללים. סה"כ: 32.50 ₪
סלט מוטי
סלט ירוק קצוץ דק, זה הסלט שמחזיק את מוטי בדיאטה. בחיי.
חומרים:
4 מלפפונים ירוקים, קצוצים (3 ₪)1 חבילת רוקט, קצוצה (5.80 ₪)
3 בצלים ירוקים, קצוצים (3.80 ₪ לחבילה)
1/2 ראש חסה אמריקאית קצוצה (2 ₪)
לרוטב:
1 כפית שמן זית (אם אתם לא בדיאטה אפשר יותר)
1 כפית חרדל
1 כפית מיונז קל
כמה טיפות ממתיק מלאכותי (כמה שאוהבים)
מלח ופלפל
הכנה:
מערבים בקערה את כל הירקות קצוצים, מערבבים בנפרד את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. מערבבים היטב ומרגישים רזים. סה"כ: 14.60 ₪.סך כל הארוחה: 47.10 ₪