שתף קטע נבחר

"אפל אמר לשרון: גלעד ירוויח הרבה מאוד כסף מהעסקה"

כתב האישום, שהוגש לבית משפט השלום בת"א, מייחס לאיש העסקים מתן שוחד לראש הממשלה, בנו גלעד ולממלא מקומו אהוד אולמרט. מהאישומים עולה: אפל הציע לגלעד שרון תשלום חודשי בסך 10,000 דולר ומיליון וחצי דולר ללא תנאי, וזאת למרות שידע שאין לו את הכישורים המקצועיים הרלוונטיים

פרקליטות מחוז תל-אביב הגישה הבוקר (יום ד') את כתב האישום המתוקן נגד איש העסקים והקבלן דוד אפל בפרשת האי היווני. אפל הואשם במתן שוחד לאריאל שרון, לבנו גלעד ולמ"מ ראש הממשלה אהוד אולמרט.

 

דוד אפל סירב להגיב לפי שעה על כתב האישום.

 

 

 

 

 

 

ב-ynet פורסם כבר בשבת כי "ראש הממשלה שרון יוזכר בכתב האישום נגד אפל כמי שלכאורה ניתן לו שוחד, ובנו גלעד כמי שתיווך לכאורה בעסקה".

 

המטרה: לשנות את ייעוד הקרקע

 

מכתב האישום, שהוגש לבית משפט השלום בת"א, עולה כי בשנת 98', במסגרת עסקיו של אפל הוא החל לתכנן הקמת מרכזי תיירות ונופש בעולם, ומרכז התיירות הראשון אותו ביקש להקים היה באי היווני פטרוקלו.

 

באותו זמן הוא החל במו"מ עם בעלי האי על רכישתו ויצר קשר עם ישראלי לשעבר בשם נורמן שקולניק, אשר מתגורר ביוון, ושיש לו שם קשרים רבים.

 

על-פי כתב האישום, אפל סבר כי אם יהדק קשרים עם אנשי ציבור יווניים עם מעמד והשפעה, יצליח לשנות את ייעוד הקרקע עליה רצה להקים את אתר התיירות. במסגרת זו פעל אפל להזמין אנשים רמי דרג לביקורים בישראל, באיצטלה ממלכתית או רשמית, ולהפגיש אותם עם בעלי תפקידים בכירים בישראל.

 

בדרך זו הוא ביקש להרשים את אותם אנשי ציבור יווניים בקשרים שלו עם בעלי תפקידים בישראל.

 

בסוף שנת 98' פעל אפל במפלגת העבודה למימוש ביקור כזה בישראל, כשהוא מציע לממן חלקים ממנו, ואף פנה למשרד החוץ הישראלי שבראשו עמד באותה תקופה אריאל שרון, כדי שהמשרד יאשר את השתתפותו של שקולניק בפגישות המשלחת. לפני הגעת המשלחת של תת-שר החוץ היווני לישראל, ארגן אפל עם שקולניק את סדר היום של הביקור, ופעל אצל מכרים שלו לתיאום ביקור משלחת תת שר היווני ברשות הפלסטינית.

 

בינואר 99' הזמין אפל את אריאל שרון, שהיה אז שר החוץ ואת בנו גלעד לארוחת ערב בביתו לכבוד שר החוץ היווני. אריאל שרון וגלעד הגיעו לארוחת הערב.

 

במהלך שנת 99' ארגן אפל את הגעתו לישראל של ראש עיריית אתונה, ואף ביקש מאהוד אולמרט להזמין אותו לירושלים. אולמרט נענה לבקשה ולכבוד המשלחת נערכה ארוחה רשמית במלון המלך דוד בירושלים.

 

באותה ארוחת ערב נכחו גם אריאל שרון ובנו גלעד. באישום נוסף נאשם אפל כי הבטיח תמיכה פוליטית לאריאל שרון.

 

על-פי כתב האישום, במועדים שונים, לפני הבחירות המקדימות בפברואר 99', הבטיח אפל לשרון כי יתמוך בו בבחירות, ויקדם את מועמדתו. בין היתר, בינואר 99', בשיחת טלפון שקיים עם אריאל שרון אמר לו כי הוא וחבריו יתמכו בו בבחירות המקדימות, וינטרלו את מי שינסה לפגוע בסיכוייו.

 

הוא הוסיף ואמר לו כי יקים עבורו מטה של 30 עד 40 איש. כמו כן הבטיח לו באופן ישיר ובאמצעות בנו גלעד כי יתמוך בו בבחירות ויקדם את מועמדותו. כמו כן הוא נאשם כי הבטיח את תמיכתו וסיועו לאריאל שרון בשתי מערכות הבחירות בליכוד במטרה להשיג את פעולתו של שרון בתפקידיו הציבוריים, וכדי לקדם את עסקי הקרקעות שלו באזור לוד.

 

אפל אמר לשרון: גלעד ירוויח הרבה כסף  

גלעד שרון
 

בסוף שנת 98' נאשם אפל כי הציע לגלעד שרון להשתלב בפרוייקט האי היווני, ללא תפקיד שהוגדר מראש.

 

אפל הציע לו תשלום חודשי של 10,000 דולר ומיליון וחצי דולר ללא תנאי, שאותם יקבל בשלב קבלת ההיתרים לפרוייקט, וזאת בניכוי התשלומים החודשיים שישולמו לו עד אז, ומיליון וחצי דולר נוספים שאותם יקבל בתחילת הפעלת הפרוייקט. גלעד קיבל את הצעתו של אפל.

 

בין השניים הייתה הסכמה, וזאת למרות שאפל ידע שלגלעד אין את הכישורים המקצועיים הרלוונטיים. השניים הגיעו להסכמה שעיקרה תשלום סכומים מופלגים לבנו של אריאל שרון, במטרה להשיג את פעולתו של אריאל שרון בתפקידיו הציבוריים, וזאת בין היתר על-מנת לקדם את עסקי הקרקעות של אפל.

 

אפל אף הודיע לאריאל שרון כי בנו צפוי להרוויח הרבה מאוד כסף מהעסקה.

 

יצוין כי באוקטובר 99', כאשר נכשל הפרוייקט, הפסיק גלעד לתת את שירותיו לאפל. כמו כן פנה גלעד לאפל וביקש ממנו שיחל לשלם לו את הסכומים שהבטיח לו. בהמשך העביר אפל, באמצעות חברה יוונית, לחשבון שקמים, חווה חקלאית בע"מ בבעלות בניו של אריאל שרון ושבשטחה מתגוררים אריאל שרון ובנו גלעד כ-100 אלף דולר.

 

בפברואר 2000, לאחר שגלעד כבר לא היה פעיל בפרוייקט, ביקש גלעד לסכם בכתב את ההסכמים שלו עם אפל, ולאחר מו"מ חתמו השניים על חוזה שבו הוגדר גלעד כיועץ לפרוייקט בתחומים שונים, ועוגנו בכתב פרטי ההסכמה ביניהם. אפל התחייב, במטרה להשיג את פעולתו של אריאל שרון בתפקידיו הציבוריים, בין היתר למען קידום עסקי הקרקעות שלו באזור לוד. גלעד סיפק לפרוייקט שירותים, שבמהותם ובהיקפם, כך על-פי הפרקליטות, נופלים בהרבה מערך התשלומים שקיבל. אפל אף העביר לחוות השקמים סכומים נוספים של כשני מיליון שקל ושש מאות אלף שקלים.

 

על פי כתב האישום, במעשיו אלה, הבטחת התמיכה באריאל שרון בשתי מערכות בחירות, הסכמה עם גלעד שרון על העברת שלושה מיליון דולר ותשלומים חודשיים נוספים, ובתשלום סכומי כסף אדירים נוספים לפקודת חוות השקמים, נתן שוחד לעובד ציבור באופן ישיר ובאמצעות בנו גלעד במטרה להביאו בתפקידיו הציבוריים לפעול למענו בעסקי הקרקעות שלו.

 

אישום נוסף: שוחד לאולמרט


אהוד אולמרט

 

אפל הואשם עוד בעבירה נוספת של מתן שוחד לראש עיריית ירושלים לשעבר ומ"מ רה"מ דהיום, אהוד אולמרט.

 

על פי כתב האישום, אפל הביע בפני אולמרט תמיכה כשזה התמודד על ראשות הליכוד, ואף הבטיח לשלם לאדם מטעמו סכום של עשרות אלפי שקלים.

 

על-פי אישום זה, במהלך שיחת טלפון שניהל אפל עם אולמרט, אמר אולמרט כי הוא מתכוון להציג את מועמדותו לראשות הליכוד. אפל אמר לו כי הפעם הוא: "אחריו בכל הכוח".

 

אפל ביקש באותה שיחה מאולמרט להזמין את ראש עיריית אתונה לירושלים ולכרות עמו ברית ערים תאומות. אולמרט נענה לבקשה. חמישה ימים לאחר אותה שיחת טלפון, ביוני 99', שלח אולמרט באמצעות משרד החוץ את ההזמנה לראש עיריית אתונה, אשר הגיע כחודש לאחר מכן לישראל.

 

אפל היה בין אלה שתכננו את הביקור ואת אופיו בישראל, במטרה להתאים אותו לצרכיו ביוון, ולאפשר לו ולאנשיו מגע רב ככל האפשר עם ראש עיריית אתונה ופמלייתו.

 

בהמשך הוא אף הזמין, באמצעות רוחמה אברהם, שהועסקה אז בפרוייקט האי היווני כרכזת חומר, אירוע מפואר במלון המלך דוד בירושלים, כאשר כל המוזמנים היו אנשים המעורבים בפרוייקט. באותה ארוחה אולמרט היה המארח הרשמי, מטעמו של אפל.

 

כמו כן, אפל מואשם כי באותה תקופה שהתקיימה בה מערכת בחירות, הוא פיקח על פעילותם של פעילי ליכוד אשר עסקו בהחתמת מתפקדים, תומכי אולמרט, לשירות הליכוד.

 

אפל נאשם בעבירה של מתן שוחד כאשר חברה שבבעלותו, "מגדלי הזוהר", רכשה זכויות על קרקע חקלאית במושבים שונים. אך אפל לא הצליח לשכנע את מנהל מקרקעי ישראל להעניק לו ולחברה הרשאה לתכנון קרקעות המושבים, דבר שבלעדיו לא ניתן לשנות את ייעוד הקרקע ולבנות עליה.

 

ברשות החברה היו כ-1,400 דונם קרקעות רק במושב גינתון, אותה רכשו בסכום של קרוב ל-25 מיליון דולר. לאחר שאפל הבין כי המינהל לא מתכוון לשנות את ייעוד הקרקע, פעל יחד עם שותפו בחברה, עו"ד דרור חוטר-ישי, בדרכים שונות אצל מנהלי מינהל מקרקעי ישראל השונים, כדי שאלה ישנו את עמדתם. אפל החל לפעול באותה תקופה אצל אריאל שרון, והיה באותו זמן שר התשתיות והממונה על המינהל, וזאת במטרה להביא לשינוי בעמדת המינהל.

 

באוקטובר 98' אף נפגש אפל עם מי שהיה מנהל מינהל מקרקעי ישראל, עו"ד אבי דרכסלר, במלון "דן" בת"א. אפל ניסה לשכנע אותו כי יסיר את התנגדותו לעסקת גינתון. דרכסלר סירב ואפל אמר לו בתגובה כי יגרום לפיטוריו, ולאחר מכן אף עירב בנושא את גלעד שרון וביקש ממנו לבדוק מידע שהגיע אליו, לפיו דרכסלר מתכוון למנות במינהל מינוי כלשהו, שהיה למורת רוחו של אפל.

 

גלעד עשה זאת, ואף חזר אל אפל ואמר לו שהמידע שבידיו נכון. באותה שיחה אמר אפל לגלעד כי הוא היה רוצה למנוע את המינוי, והביע את אי שביעות רצונו מהתנגדותו של דרכסלר להפשרת הקרקעות החקלאיות. לאחר מכן פנה לגלעד שוב ואמר לו כי דרכסלר אינו משרת את האינטרסים שלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
אפל. עוד אישום
צילום: אבי כהן
צילום: איי אף פי
ראש הממשלה שרון. "אפל הבטיח תמיכה פוליטית"
צילום: איי אף פי
צילום: אלכס קולומויסקי
גלעד. קיבל הצעה עסקית
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: אלכס קולומויסקי
אולמרט. הגיע לארוחת ערב
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים