שתף קטע נבחר

בינתיים רק עוברים לשימוש בגז טבעי

למרות הציפיות, בנייתו של מתקן להשבת גופרית בבתי הזיקוק באשדוד לא תתבצע בשנים הקרובות; בינתיים מקווים כי המעבר לשימוש בגז טבעי יפחית בצורה משמעותית את פליטת הגופרית לאוויר

בנייתו של המתקן להשבת גופרית, שהיתה אמורה להתחיל בחודש אוגוסט 2003 בבתי הזיקוק באשדוד ולהסתיים עד אמצע שנת 2005, לא תתבצע בשנים הקרובות. כך הוחלט בישיבת דירקטוריון בתי הזיקוק שהתקיימה באחרונה, זאת למרות שמתקן כזה עתיד להפחית משמעותית את פליטת הגופרית הדו חמצנית לאוויר, והיה עשוי לשפר מאד את איכות האוויר שנושמים התושבים באזור אשדוד.

 

שני המתקנים להשבת גופרית הפועלים כיום בבתי הזיקוק הם מיושנים, ואחד מהם, שנבנה לפני 30 שנה, אינו פועל רוב הזמן. בבתי הזיקוק אומרים אמנם שהמעבר לשימוש בגז טבעי במקום במזוט לחימום המתקנים לזיקוק דלק, יפחית בהרבה את פליטת הגופרית, אך הדבר לא יפתור את בעיית הגופרית הנפלטת מהדלק עצמו בתהליך הזיקוק.

 

אנשי איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד-חבל יבנה, שהפעילו בשנים האחרונות לחץ כבד על בתי הזיקוק לבניית המתקן להשבת גופרית, החליטו להסתפק לפי שעה במעבר של בתי הזיקוק לשימוש בגז ומבטיחים שזה יקרה בקרוב, במהלך שנת 2003.

 

"היינו שמחים מאד לו בתי הזיקוק היו מתחילים כבר לבנות את המתקן להשבת גופרית ועוברים בו זמנית לשימוש בגז", אמרה מנכ"לית האיגוד, ד"ר ענת רוזן. "כשנכנסתי לתפקידי ב-1997 המטרה החשובה ביותר שלי היתה הפחתת זיהום האוויר באזור אשדוד וכבר אז דרשתי מתקן להשבת גופרית בבתי הזיקוק. עם זאת, אנחנו מבינים שהם אינם יכולים לבצע את שתי ההשקעות האלו ביחד".

 

לדברי רוזן, המטרה של הפחתת פליטות הגופרית במהלך 2004 בכ-50 אחוז, תושג על ידי המעבר לשימוש בגז. "מדובר באותו סדר גודל שהיה מושג על ידי המתקן להשבת גופרית, שבנייתו נדחתה כעת עד 2008", היא הסבירה, "צריך לזכור שמדובר במפעל שפעל בלא דירקטוריון במשך חודשים ארוכים, ובישיבה הראשונה שהתקיימה באחרונה, אחרי הפסקה ארוכה, הם דנו בפליטות הגופרית. צריך לציין שבתי הזיקוק עומדים כיום בתקן של פליטות הגופרית".

 

מדובר בתקן מיושן ולא מחמיר, לא?

 

"זה התקן הנהוג בישראל, ואי אפשר לשנות תקן אם אין את הטכנולוגיה המתאימה לכך. כשנכנסתי לתפקידי היו בבתי הזיקוק בעיר 49 חריגות מהתקן בפליטות הגופרית הדו חמצנית, ובשנה שעברה היו בין אפס לשתי חריגות. ובכל זאת, אנחנו דורשים מהם פתרון לתקלות ולפליטות החריגות, כדי להמשיך לשפר את איכות האוויר באזור".

 

מבתי הזיקוק נמסר בתגובה כי החברה יזמה מעבר לשימוש בגז טבעי במתקניה, וכי רשויות איכות הסביבה והנהלת החברה הסכימו כי הקדמת המעבר לשימוש בגז מאפשרת דחייה זמנית בהקמת המתקן להשבת הגופרית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בתי הזיקוק. עומדים כיום בתקן של פליטות הגופרית
צילום: לע"מ
מומלצים