שתף קטע נבחר

זוכרים את אילן רמון ברשת

לאחר אסון המעבורת בה מצא את מותו האסטרונאוט הישראלי הראשון, אילן רמון ז"ל, הוקמו ברחבי הרשת עשרות אתרי הנצחה לגיבור הלאומי. שנה לאחר התאונה, בדקנו אילו אתרי הנצחה עדיין קיימים

רוב אתרי ההנצחה שהוקמו עבור אילן רמון ז"ל נעלמו מהרשת. אתרים שהוקמו בין לילה מובילים כעת לדפי שגיאה ואילו דפים אחרים שהוקדשו לרמון נזרעו בקישורים שבורים ותמונות חסרות. מפתיע לגלות, כי אף דף ההנצחה הרשמי של רמון, שנכלל באתר חיל האויר, נעלם כלא היה בעקבות שדרוג האתר, וכעת מוצג שם דף ריק. עם זאת, מסתבר שיש אנשים שלא שוכחים את רמון וממשיכים להנציח אותו בכל דרך אפשרית.

 

אין הכוונה להפנות כאן לכל האתרים לזכר רמון, אך הפעם נחרוג ממנהגנו ונמליץ על יותר מאתר אחד.

 

המשימה של יופיטר

 

שחר יופיטר, מפעיל ומתחזק כבר זמן מה אתר ההנצחה לאילן רמון. לא די שיופיטר עיקש ואיתן בכוונתו להנציח את האסטרונאוט, האתר מרשים בעושר תכניו. שחר מציע מידע רב על רמון והעובדה כי לא ניתן להדליק בו נר וירטואלי, שהפכה לברירת מחדל באתרי הנצחה בשנים האחרונות, כלל לא חסרה.

 

האתר איננו רשמי ומניעיו של מפעילו נחשפים בהקדמה המרגשת באתר. "עקבנו אחר הדיווחים ולא הבנו מה קורה, קיווינו לשלומם של האסטרונאוטים והתפללנו למענם, כל זאת לשווא. המעבורת התפרקה בפגישתה עם האטמוספירה והחלום, האסטרונאוטים ובמיוחד אילן שלנו, אינם עוד. מכל הכאב מה שנותר לנו הוא לזכור את אילן כבן-אדם אהוב ואהוד שהצטיין בכל מהלכיו. ולהנציח את מפעל חייו הייחודי".

 

הממשק הנוח לניווט מציג לנו ארבעה קישורי מידע המובילים לדפים המפרטים בטקסט ובתמונות את קורות חייו של האסטרונאוט, תקופת שירותו בצה"ל ושירותו בנאס"א. יש גם ספר אורחים, בו הגולשים יכולים להוסיף הקדשה לאילן רמון. מספר התגובות בספר האורחים הוא די צנוע, אך נייחס זאת לחוסר פרסום מספק.

  

אתר מושקע נוסף הוא ilanramon.co.il, העטוף רקע שחור חללי-אך-מכובד. עם הכניסה לאתר מופעלת מצגת פלאש עם תמונות מתחלפות של רמון בתוספת "התשמע קולי", השיר המפורסם של רחל המשוררת בביצוע החלונות הגבוהים שנקשר במותו הטראגי אילן רמון. רוב האתר מורכב ממסרי תנחומים שכתבו הגולשים לרמון - אפשר גם היום להוסיף מסר באמצעות הדואר האלקטרוני. 

 

אתר "מסלול", פורום סטודנטים לקדום חקר החלל בישראל השייך לאגודה הישראלית למדעי התעופה והחלל, מאפשר לגולשים להוסיף תגובות בספר הזיכרון לאילן רמון וצוות הקולומביה, שיוגש בקרוב, על פי הבטחת צוות האתר, למשפחתו של רמון. אתר נוסף, מושקע, אינפורמטיבי ומעורר עניין, הוא "המסע הישראלי בחלל", האתר של המרכז לטכנולוגיה חינוכית המלווה את תוכנית הלימודים "גולשים בחלל" אשר מוקדשת לזכרו של אילן רמון ז"ל וגם מעודד את הגולשים להוסיף קטעים משלהם.

 

"לאורך כל שנת הלימודים שעברה התלמידים אשר השתתפו בפרוייקט ליוו את המסע לחלל קיבלו דיווחים בזמן אמת מאילן רמון לאורך שנת ההכנה האחרונה לטיסה ובמהלך טיסתו. לאחר שצוות הקולומביה נספה נכרכו כתביהם של הילדים אשר ליוו את המסע ונמסרו למשפחת רמון בארה"ב" כתבו לYnet מפעילי האתר.

 

אתר נוסף הכולל חומר רב על רמון ז"ל, הוא "הידען", שמלבד הביוגרפיה, הטורים אישיים וההקדשות לאילן רמון ז"ל, מספק שירות חדשותי שוטף העוסק באסון המעבורת ובהנצחת האסטרונאוט.

 

ניתן להדליק נר לזכר אילן רמון גם בדף המוקדש לזכרו באתר יזכור ולקרוא על מעבורת החלל קולומביה וחקירת התרסקותה באתר נאסא.( נמרוד ניר-שלום)

 

אפשר לשלוח המלצות על אתרים לכתובת computers@y-i.co.il. רצוי לשלוח מידע מפורט ככל שניתן על האתר, מועד הקמתו, תכניו ומהותו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מצגת לרמון באתר. עדיין זוכרים
צילום: איי פי
אילן רמון ז"ל. מפעל חיים ייחודי
צילום: איי פי
מומלצים