מקלות בצק עלים
פשוט ביותר וסוחט מחמאות. הכי טעים לאכול ברגע שהעסק יוצא מהתנור, אבל אפשר תמיד להכניס - רגע לפני ההגשה - לחימום קצר. מגוון התיבולים עצום - כמעט כל העולה על רוחכם: מלוח כפתיח לארוחה, חריף עם כוסית משקה ומתוק לקינוח או כתוספת לעוגה, גלידה, מוס ועוד ועוד
חומרים:
1/2 ק"ג בצק עלים
1 ביצה, טרופה
תיבולים (מהרשימה למטה, או לפי הטעם)
הכנה:
1. מרדדים את בצק העלים (אם אינו מרודד) לעובי של 1/2 ס"מ. חותכים לרצועות ארוכות ומברישים בביצה טרופה.
2. מפזרים תיבול לפי בחירה. תופסים בקצוות של הרצועה ומגלגלים (כמו בצילום).
3. אופים במשך 15 דקות או עד שזהוב בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות צלזיוס (החום גבוה כדי לגרום לעלים להיפרד).
הנה כמה רעיונות משלי לתיבולים, אשמח לשמוע הצעות נוספות ב'תגובה לכתבה':
- מלוח: קצח, מלח גס, שומשום, בצל מטוגן (מיובש או טרי), שום כתוש ושמן זית,
- חריף: טבסקו, צ'ילי, פלפלצומה (טריפוליטאי), פפריקה חריפה.
- מתוק: פרג, גרידת תפוז, גרידת לימון, קינמון וסוכר, שוקולד מגורר - לבן חלב ומריר, ריבה מכל הסוגים, דבש.
דניה זגדון היא צלמת אוכל מקצועית, מעבירה קורסי צילום לחובבים ומבשלת בזמנה הפנוי. לאתר הבית שלה לחצו כאן .
![](/images/letter.png)
![](/images/arrow.jpg)
מומלצים