שתף קטע נבחר

כמה עולה לעשות צ'ק אין לכלב

לא פשוט להטיס חיית מחמד: צריך להציג אישור על בריאותה מווטרינר, להשיג כלוב מיוחד ולהודיע מראש לחברת התעופה. גם המחיר בכלל לא זול, אבל יש צ'ופר: ההטסה מזכה בנקודות של הנוסע המתמיד

גולש פנה ל-ynet לפני כשבוע בשאלה הבאה: "מהי חברת התעופה שהכי זול להביא איתה חיות מחמד? יש לי ארנב די גדול שאני לא יכול להשאיר אצל אף אחד. הוא מחוסן והכל מסודר אבל כל פעם לוקחים לי הון בגללו". אז לא כולם רוצים לטוס עם הארנב שלהם, אבל רבים רוצים לטוס עם הכלב או החתול, ומסתבר שזה בכלל לא פשוט ובטח לא זול.   

 

הטסת חיית מחמד ממדינה למדינה יכולה להיות חוויה מדאיגה. בהתחשב בעובדה שמטוס הוא לא בדיוק הסביבה הטבעית של בעלי חיים, הם עלולים לשנות את התנהגותם במהלך הטיסה. נכון, חברות התעופה דואגות לייצר סביבה נוחה לבעל חיים שטס, אבל מדובר בתהליך מורכב, שבו יש להתחשב גם בשאר הנוסעים, ולקחת בחשבון שהוא כרוך בעלויות כספיות לא נמוכות.

 

חוקי ההטסה והנהלים משתנים מחברה לחברה וממדינה למדינה, אבל בדרך כלל יש להצטייד בשני מסמכים כתובים באנגלית: תעודה המעידה על בריאות החיה, חתומה על ידי וטרינר מוסמך (במדינות מסוימות מסמך זה צריך להיות בן יומיים בלבד ובמדינות אחרות עד שמונה ימים) ותעודה המעידה כי חיית המחמד חוסנה בפני כלבת, חתומה על ידי שירותי וטרינריה מקומיים. החיסון חייב להינתן לפחות 30 יום לפני הטיסה. במדינות מסוימות החיסון לא תקף אם עברה שנה מיום שהחיה חוסנה.

 

כלוב מיוחד

 

אופן ההטסה תלוי בחברה עימה טסים, ביעד ובמשקל החיה. בכל מקרה, החיה מוטסת בכלוב מיוחד. במקרים מסוימים הכלוב יוטס יחד עם הבעלים, במקרים אחרים הוא יוטס בתא המטען, בטמפרטורה של כ-15 מעלות. נוסע שטס לחו"ל ורוצה לקחת חיה, חייב להודיע על כך לסוכן הנסיעות או למרכז ההזמנות של החברה.

 

לא בכל טיסה תוכלו להעלות את החיה עימכם ותלוי כמה אנשים עם חיות מחמד יהיו עליה. KLM לדוגמא, מאפשרת לקחת עד שלוש חיות מחמד בכל טיסה, במנשאים נפרדים. בעלי חיים עד גיל 6 חודשים יכולים לטוס שניים במנשא אחד ואם הם מתחת ל-4 חודשים הם יכולים לטוס במנשא של האם.   

 

משקלה של חיית המחמד יקבע פעמים רבות אם היא תטוס בתא הנוסעים או בתא המטען. לרוב, יטיסו חברות התעופה הישראליות חיות עד 8 קילוגרם בתא הנוסעים ומעל למשקל זה, בתא המטען.     

 

בחברת התעופה הבריטית, בריטיש איירווייס, החוקים נוקשים יותר והיא מאפשרת להטיס חיות בתא המטען בלבד. החברה מאפשרת להטיס את החיה באותה טיסה בה טס הנוסע - במקרה זה חיית המחמד מבצעת צ'ק אין בדלפקי הבידוק של חברת התעופה ביחד עם הנוסע ובנחיתה היא מצטרפת לנוסע באולם קבלת המזוודות בשדה התעופה. במקרה בו החיה טסה ללא ליווי (בטיסות בריטיש מישראל ללונדון וליעדים נוספים בבריטניה) היא חייבת להימסר במשרדי הקרגו של בריטיש איירווייס לפחות שעתיים וחצי לפני ההמראה. עם הנחיתה, על הבעלים או נציג מוסמך מטעמו ממשרדי הקרגו צריך לדאוג לאסוף אותה משדה התעופה.

 

חברת התעופה האמריקאית, קונטיננטל איירליינס, מספקת שירות kenneling ייחודי שדואג לטפל בחיית המחמד מרגע הנחיתה בנמל-התעופה ניו-ארק ועד לטיסת ההמשך של הנוסע. במסגרת השירות ניתן להכניס את החיה למכלאה גדולה בה היא יכולה לנוע בחופשיות.

  

לונדון לא מחכה להן

 

על מנת להטיס חיית מחמד לבריטניה, יש צורך לקבל רשיון ייבוא ממשרד החקלאות הבריטי. הרשיון כרוך באישור וטרינר, בדיקות דם, חיסונים, טיפול נגד קרציות ותולעים. בנוסף, כל חיה המוטסת מישראל לבריטניה חייבת לשהות בהסגר במשך 6 חודשים באחד ממתקני ההסגר המוסדרים של משרד החקלאות הבריטי.

 

בכל מקרה, הכלוב בו מוטסת החיה צריך להיות מספיק גדול כדי לאפשר לחיית המחמד לנוע בחופשיות וחזק ובטיחותי מספיק כדי שיגן על החיה. כמו כן, מומלץ לשים קערת מים וקערת מזון ולוודא שהאף וכפות הרגליים של חיית המחמד לא יוכלו להיכנס דרך פתחי האוורור או הרשת שעל הדלת.

 

הפרוצדורות לגבי כלבי נחייה לעיוורים קלים במעט בחברות מסוימות. באל על הכלבים מובלים בתא הנוסעים, ללא תשלום ולא בתוך מיכל נשיאה, אבל הם צריכים להיות קשורים ברצועה. לאנגליה כלבי נחיה לא יכולים לנסוע בתא הנוסעים, בכל מקרה, אלא בתא המטען. הנוסע צריך להיות מצויד בשטר מטען והחברה מעדכנת את התחנה ביעד אליו הנוסע מגיע. גם ב-KLM כלבי נחיה מורשים תמיד לטוס בתא הנוסעים.

 

עלויות  

  

כאמור, עלות ההטסה משתנה בהתאם ליעד אליו טסים, החברה עימה נוסעים ומשקלה של חיית המחמד. בארקיע לדוגמא יעלה כלוב לכלב גדול 220 שקל וכלוב לכלב קטן 170 שקל. כלב קטן יכול לטוס על ברכי הנוסע בתוך תיק קטן, בתוספת 50 שקל. התנאי להטסת כלבים במטוסי החברה הוא בליווי הבעלים בטיסה.

 

חיות מחמד כגון ציפורים, דגי נוי, נחשים וארנבות מועברים במחלקת מטענים בכלובים מתאימים, שהלקוח צריך להביא אותם והחברה דואגת לבדוק את תקינותם. במקרה זה המחיר מחושב לפי משקל החבילה ועומד על 42 שקל ל-20 ק"ג וכל ק"ג נוסף מחויב ב-2.75 שקל. בארקיע מדגישים כי הם לא מטיסים עכברים לבנים עקב הסכנה שהם מסוגלים לכרסם את החיווט של המטוס, במקרה שהם בורחים מהכלוב.  

 

אל על וקונטיננטל איירליינס מעניקות לנוסעים המשתייכים למועדוני הנוסע המתמיד נקודות גם עבור הטסת חיות. באל על עלות הובלת חיית מחמד המלווה על ידי נוסע תחויב במחיר של משקל עודף ותתבסס על משקל החיה, מיכל נשיאה ומזון לחיה. החיובים יעשו בקופת אל על בשדה התעופה והתשלום עבור הטסת בעל החיים הוא נפרד, ולא מחושב כחלק ממשקל הכבודה הרגילה.

 

המחירים לאירופה: עד 8 ק"ג - 1.5% ממחיר הכרטיס במחלקת תיירים, 50-9 ק"ג - 150 דולר לכיוון אחד ו-250 דולר הלוך וחזור. כל ק"ג מעל 50 קילו יחויב בתוספת של 5 דולרים. לצפון אמריקה תעלה ההטסה 178 דולר לכיוון אחד, ללוס אנגלס ומיאמי 192 דולר לכיוון אחד ולקנדה 212 דולר לכיוון אחד. למזרח הרחוק, עד 8 ק"ג יעלה 1.5% מעלות הכרטיס.

 

בישראייר מחושבת עלות ההטסה ליעדים בינלאומיים על פי מחיר של 9 דולר לק"ג. בטיסות פנים ארציות עלות ההטסה של חיה במשקל   עד 8 ק"ג יעמוד על 40 שקל ומעל 8 ק"ג, 160 שקל לכלוב בינוני ו-210 שקל לכלוב גדול.

 

בבריטיש איירווייס הטסת חיה מתל אביב ללונדון תעשה רק ללא מלווה, והיא תחושב לפי המשקל הכולל של חיית המחמד והכלוב, ותעלה כ-7.5 דולר לק"ג. הטסת חיית מחמד ליעדים טרנסאטלנטיים תחושב על פי מספר הכלובים שמעבירים ותעמוד על כ-250 דולר לכלוב. עלות ההעברה להסגר בבריטניה עומדת על כ-90 ליש"ט לכלוב, ועלות החזקת חיית המחמד בהסגר עומדת על כ-100-120 ליש"ט לחודש.

 

 

ב-KLM העלות לאירופה מחושבת גם כן לפי משקל. דוגמא למחירים: קילו עודף מישראל לאמסטרדם יעלה 17.5 דולר.

 

הכנת חיית המחמד לטיסה

 

* יש להרגיל את חיית המחמד לכלוב מספר ימים לפני הנסיעה. מומלץ לצרף צעצוע אהוב או שמיכה שיעזרו להשרות אווירה של בית.

 

* יש לתת לחיית המחמד ארוחה קלה מספר שעות לפני ההמראה בלבד, כדי שלא יעשן את הצרכים בכלוב. מומלץ לא לתת להם יותר מידי אוכל. אם משך הטיסה עולה על 12 שעות, כדאי למלא מים בקערה המתאימה, ולהיזהר שלא למלא אותה יותר מידי. קערת המים נבדקת על ידי אנשי השינוע בנמלי התעופה טרם העלאת הכלוב לתא המטען ובכל שדה תעופה בו מבצעים עצירה.

 

* חיות מחמד בדרך כלל נינוחות במהלך טיסות, ולכן אין צורך במתן סם הרגעה. אם יש צורך בסם מסוג זה, יש לבצע זאת תחת פיקוח וטרינרי צמוד, ויש לציין באופן ברור על גבי כלוב החיה כי ניתנו לה סמי הרגעה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
חיית מחמד. תעודת בריאות מהווטרינר
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים