שתף קטע נבחר

מאות פעילי פתח התפטרו "במחאה על האנרכיה בתנועה"

בהודעת ההתפטרות אמרו כי נקטו בצעד לאחר שכל קריאותיהם לכינון רפורמות ולהבראת התנועה לא זכו למענה. לדבריהם הגורם היחיד שהצליח לשמור על כבוד התנועה הם גדודי חללי אל אקצה, "למרות שפעילי הגדודים זוכים ליחס של זלזול וחוסר כבוד מצד ההנהגה"

מאות פעילי פתח הודיעו היום (שבת) כי הם מתפטרים מתפקידיהם ופורשים מחברות בתנועה, במחאה על האנרכיה השוררת בתנועה.

 

החברים, מאזורים שונים בגדה והנושאים בתפקידים שונים בתנועה וברשות הפלסטינית, ציינו בהודעת ההתפטרות כי צעדם בא לאחר שכל קריאותיהם לכינון רפורמות ולהבראת התנועה לא זכו למענה.

 

החתומים על ההודעה אמרו כי הם מודעים לכך שההתפטרות תפגע בהם אישית ותביא לפגיעה במקום עבודתם, ויתכן שאף יהיו חשופים ללחצים ולסחיטות, אך הם נחושים לעזוב את התנועה. מדובר בפעילים המגדירים עצמם מנהיגים בדרגי ביניים בפתח.

 

בהודעה נאמר עוד כי הגורם היחיד שהצליח לשמור על כבוד התנועה הם גדודי חללי אל אקצה, הזרוע הצבאית של התנועה, "למרות שפעילי הגדודים זוכים ליחס של זלזול וחוסר כבוד מצד ההנהגה, שנזכרת בהם רק כאשר היא רוצה ללחוץ עליהם להגיע להפסקת אש".

 

בהודעה נאמר כי התנועה מתמוססת מבפנים: "הפתח אינה תנועה מאוחדת ואינה עוד תנועה אחת. יש את הפתח בערים ואת הפתח בכפרים ובמחנות. יש את הפתח במנגנוני הביטחון ומחוץ להם. יש את גדודי אל אקצה וגדודי השיבה. יש את פתח הרשמית והלא רשמית, פתח התומכת בד'נווה והמתנגדת לה. כל הניגודים האלה הגבירו את ההידרדרות בתנועה, במיוחד מאז שהאני אל-חסן החל לעמוד בראש מטה הארגון של התנועה.

 

לדבריהם הוא מנצל את ישיבות התנועה כדי לפגוע בשמם של חבריו להנהגה. הם אמרו כי המשך תפקודו יוביל את התנועה לאסונות ופילוגים נוספים.

 

בתגובה אמר השר בממשלה הפלסטינית כדורה פארס כי העיכוב בכינוס ועידת הפתח גרם למצב הנוכחי. פארס אמר כי נוצר מצב שבו  תנועת הפתח נראית לא כתנועה אחת אלא כמכלול של תנועות. "יש צורך לעשות בדק בית ולהתחיל להכין את ועידת התנועה. אם זה לא יקרה, ימשך מצב האכזבה והיאוש אלה הנהנים ממצב האנרכיה השורר בתנועה ימשיכו להנות.

 

גם חוסיין א-שייח, מראשי התנזים של הפתח בגדה אמר כי הודעת ההתפטרות ההמונית היא הוכחה המשקפת מצב של בילבול ופילוג בתוך הפתח. "יש מצב שמגיע לכדי הרס כולל" אמר. הוא הוסיף וציין כי העדר מנהיגות אמיתית בתוך התנועה, העובדה ששוררת אנרכיה בהתנהלותה ובמוסדותיה והעדר תוכנית פוליטית רצינית, הם שהביא למצב הנוכחי והובילו את החברים לנקוט בצעד בו נקטו.

 

"אני קורא לכל אלא שחוששים מהידרדרות המצב לקיים את הוועידה השישית של התנועה, לבחור מנהיגות חדשה ולבחון מחדש את כל סדריה הפוליטיים והאחרים", אמר א-שייח.

 

יש לציין כי מאז תחילת האינתיפתאדה קיימת יריבות ומתיחות בין מנהיגות השטח של הפתת ובין ההנהגה המדינית המיוצגת על ידי חברי הוועד המרכזי. מדובר בדור הוותיקים של הפתח, חלקם נמנים על דור המייסדים של התנועה.

 

בתחילת האינתיפאדה נשמעו קריאות גם מצד ראש התנזים מרואן ברגותי, ובחודשים האחרונים גם מפיו של השר לביטחון פנים בממשלת אבו מאזן מוחמד דחלאן שדרשו אירגון מחדש בתוך התנועה ומוסדותיה, וכינוס ועידה שתבחר את מוסדות התנועה. הם הזהירו שההידרדרות בפתח משליכה על מעמדה כתנועה מובילה ברחוב הפלסטיני.

 

לא ברור עדיין כיצד יגיב היו"ר יאסר להודעה זו.

 

הוועד המרכזי של הפתח החליט בישיבתו מלפני שבועיים על כינוסה של ועידה חדשה לתנועה, ולשם כל הקים ועדה מכינה שתחל בצעדים להכנסות. אולם בכירי שטח ודרג ביניים אמרו כי ההחלטה נועדה להשקיט מעט את הרוחות וספק אם תוביל לשינוי אמיתי במוסדות הפתח ובוועד המרכזי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ישיבה של ההנהגה הפלסטינית (ארכיון)
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
היחידים ששומרים על הכבוד. גדודי חללי אל אקצה (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים