אתר משדר את ערוץ 10 באינטרנט, הפעם ברשות
אתר TTVV משדר את שידורי הערוץ בווידאו זורם, בידיעת ובאישור אנשי הערוץ. שידורי האתר אינם רציפים והוא אינו זמין בכל עת
אתר האינטרנט TTVV החל לשדר את ערוץ 10 באינטרנט. בעל האתר, מתכנת בשם אסף שלי, טוען כי קיבל לכך אישור מגורמים בערוץ. לדברי שלי, השידור נעשה ב"ידיעה ובאישור של הערוץ", אולם אין מדובר "בשידור רשמי אלא בשידור ניסיוני בלתי רציף, שמופסק לתקופות לא מוגדרות".
"כרגע מדובר רק בשידורי ניסיון, שמטרתם לבדוק איך זה עובד ולקבל משוב מגולשים. יש סיכוי שהשידורים יהפכו לרשמיים", אומר שלי. "אנחנו מודעים לפעילות האתר, ונחליט אם לשתף איתו פעולה או להפסיק את השידורים", נמסר מערוץ 10, "אנחנו בוחנים את האפשרויות לשיתוף פעולה".
האתר, שעלה לאוויר בתחילת פברואר, מאפשר לגולשים לצפות בשידורי ערוץ 10 במדיה זורמת, כלומר, שידור מקוון מקביל של התכנים הטלוויזיוניים, באמצעות תוכנת נגן המדיה של מיקרוסופט (גירסה 7 ומעלה). אתר השידור כולל פורום לשאלות ובעיות הגולשים, וכן דיווח על מספר המבקרים ומספר הצופים בו זמנית.
על פי האתר, מהירות השידור עומדת על 100Kbps, אך שלי סיפר כי חלק מהגולשים נתקלו בבעיות בצפיה, בעיקר בגלל שימוש בגירסאות ישנות של נגן המדיה ו-Windows. באתר עצמו נכתב כי, בכוונת העומדים מאחורי האתר, "ליצור נגן מיוחד עבור שידורי טלוויזיה".
ישודרו רק תוכניות בהפקה עצמית
לפני חודש דיווחנו על אתר Watch-il, ששידר את ערוץ 2 באינטרנט, ככל הנראה ללא אישור מהזכייניות או גופי השידור האחרים, כמו חברת החדשות. האתר הפסיק את שידוריו, ועל פי ההודעה בעמוד הראשי שלו, הסיבה לכך נובעת מ"מבול הכניסות והדרישה העצומה לשירותי האתר". על פי ההסבר, כדי לשפר את איכות הווידאו, הזמינות והשירות - האתר ירד לשיפוצים עד ליום חמישי 11.03.04. אולם גם היום, בתאריך 15.3.04, טרם חזר האתר לשדר.
בניגוד ל-Watch-il, בעליו של TTVV אינו משדר מחו"ל ואינו מסתיר את זהותו. "דיברנו מראש עם אנשי הערוץ". ככל הנראה, השידור הרשמי באתר יהיה רק של תוכניות בהפקה עצמית של ערוץ 10 מאחר ותנאי ההפצה של חלק מהתוכניות המשודרות בערוץ ביניהן סדרות רכש כמו "24" למשל אינן מתירים שידור מחוץ לישראל. מערוץ 10 נמסר כי אם יושג סיכום על מתכונת השידורים, ישודרו באתר רק תכנים שהערוץ מחזיק בזכויות השידור שלהם, לרוב, תוכניות בהפקה עצמית.