שתף קטע נבחר

מרק שום ירוק

ממש עכשיו אפשר למצוא בשווקים שום ירוק וטרי. דניה ולילך רוקחות ממנו מרק עדין ומיוחד של פעם בשנה

כשמגיע האביב מתחילות להופיע בשוק ערמות של שום ירוק טרי. לילך החליטה לבשל מהן מרק שום ירוק שמכיל כמות מפחידה של שיני שום - אל תיבהלו - זה מה שנותן לו את הטעם הייחודי. כדאי לבחור שום שגבעוליו ירוקים עדיין כדי שנוכל להשתמש גם בהם.

 

ייחודו של המרק הוא בשימוש בביצים שהופכות אותו לעדין וחלבי. אז תתחילו לקלף, לקצוץ ולהדיף ריח של שום בכל הבית. זה קורה רק פעם בשנה.


מרק שום ירוק (צילום: דניה זגדון)

 

חומרים (ל-5 מנות):

6 ראשי שום ירוק, מופרדים לשיניים, קלופות ופרוסות

6 כפות שמן זית

6 גבעולי שום ירוקים, קצוצים

גרידה מלימון אחד

צרור טימין קשור (מוצאים אותו בסוף הבישול)

12 כוסות ציר ירקות, או עוף

2 ביצים

2 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות חומץ בן יין לבן

מלח ופלפל

 

הכנה:

1. מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה נמוכה, ומאדים את השום, הטימין וגרידת הלימון עד שהשום רך ושקוף - בערך 5 דקות. לא מטגנים על להבה גבוהה, כדי שהשום לא ישחים.

 

2. מוספים את הציר ומבשלים על להבה גבוהה כ-15 דקות - עד שהמרק הצטמצם לחצי. 2 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את הגבעולים הירוקים. מורידים מן האש ומתבלים במלח ופלפל.

 

3. בקערה נפרדת טורפים את הביצים יחד עם מיץ הלימון והחומץ.

 

4. אחרי שהמרק התקרר מעט טורפים פנימה במהירות מעט מתערובת הביצה, ממשיכים כל פעם קצת, כך אנו מונעים מהביצה להפוך לחביתה. בסוף התהליך יתקבל מרק בצבע ומרקם חלבי.

 

דניה זגדון היא צלמת אוכל מקצועית, מעבירה קורסי צילום לחובבים ומבשלת בזמנה הפנוי. לאתר הבית שלה לחצו כאן .

 

לילך גרמן היא שפית שמתמחה בבישול ועיצוב אמנותי בקייטרינג לארועי גורמה אינטימיים. לאתר הבית שלה לחצו כאן .

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שום ירוק. הריח שמבשר את בוא האביב
צילום: דניה זגדון
מומלצים