שתף קטע נבחר

מחקר: אכילת דגים משפרת את מצב הרוח

צוות חוקרים אמריקני גילה כי אנשים שאוכלים דגים כמו סלמון וטונה, נוטים להיות נחמדים יותר מאלה שלא אוכלים דגים מסוג זה

אנשים שאוכלים דגים עשירים בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, כמו סלמון וטונה, נוטים להיות נחמדים יותר מאלה שלא אוכלים דגים מסוג זה. כך עולה ממחקר שערך הרופא האמריקני ד"ר קרלוס איברן עבור קייזר פרמננטה, חברה אמריקנית המספקת שירותי בריאות.

 

ד"ר איברן ועמיתיו ניתחו את הרגלי האכילה ואת תוצאות הבדיקות הפסיכולוגיות שנערכו ל-3,581 נבדקים עירוניים בני 18 עד 30, שהשתתפו במחקר ארצי בנושא לב. לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון גורמים כמו גיל, מין, גזע, חינוך, תעסוקה, עישון, שתיית משקאות חריפים ומשקל – הם מצאו שאלה שאוכלים דגים העשירים באומגה 3 הם פחות עוינים וציניים, ומפגינים פחות זעם, תוקפנות וחשדנות כלפי אחרים.

 

ממצאי המחקר, שפורסמו במגזין האירופי לתזונה קלינית, תומכים במחקר יפני שנערך בשנת 2000. המחקר מצא שתוספי תזונה של שמן דגים הפחיתו את האגרסיה אצל סטודנטים שהיו שרויים במתח לקראת בחינות סוף השנה. מחקר מוקדם יותר, שנערך בארה"ב ב-1992, מצא שדיאטה להורדת כולסטרול העשירה בצריכת דגים הפחיתה עוינות ודיכאון אצל מבוגרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
דג סלמון. לשיפור מצב הרוח
צילום: איי פי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים