שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    תוספות לפסח
    איילת בן-יוסף מציעה ארבעה מתכונים זולים ופשוטים לתוספות לחג: גרטן בתבניות אישיות, תפוחי אדמה בעשבי תיבול, גזר וצימוקים בסויה ולימון וגם ברוקולי ופטריות מוקפצים
    מחר בבוקר נארוז מוטי ואני את מיטב מחלצותינו ונפליג לדרכינו - אל החגיגה המשפחתית הנקראת ליל הסדר. שוב ניסע ארבע שעות מתל אביב לחיפה ושוב נתעצבן, נתקמט, נזלול ונריב - וזה עוד לפני שנגיע ליעדינו, כלומר אל ההורים של מוטי.

     

    בשנה שעברה מוטי נסע כל הדרך (כלומר עמד בפקק) עם מצלמה על הצוואר וצילם את כל הממהרים שעקפו אותנו ונסעו בשוליים. הוא הבטיח לי שמחר (כלומר, תיכף אחרי חול המועד, כשיהיה אפשרי ויהיה לי נוח) הוא הולך למשטרה להשטנקר על כל הנהגים הפרועים שמסכנים את חיי הציבור... האמת היא שעד היום (כמה מפתיע) הוא לא מצא את הרגע להסגיר את הפושעים לידי החוק.

     

    ועוד סימן מסימני ליל הסדר הוא שבשנים האחרונות אמא של מוטי מתחילה להתרכך. כשהכרתי אותה (לפני כמעט עשר שנים, שיו איך שהזמן טס) היא היתה

    מבשלת ארוחת סדר לעשרה אנשים הכוללת שלוש מנות עיקריות, שתי מנות ראשונות, ארבעה-חמישה סלטים ועוד ארבע תוספות ושלוש עוגות (לפחות) לקינוח. מיותר לציין שאחרי ארוחה כזאת כל שנותר לעשות הוא להישאר מסובין עד קריאת שמע. מאז שאני מגיעה לארוחות הללו אני מתחננת בפני אמא של מוטי שתרשה לי לקחת חלק באירוע. לא רק בכדי להקל עליה, אלה בעיקר כדי להרגיש מועילה, חמש-שש שנים היא הצליחה לעמוד בסירובה ("מה את צריכה את זה?" "את, אל עבדי לי קשה מדי" וכן הלאה). הפריצה ארעה לפני שלוש שנים כשהחלטתי לעשות מחטף ופשוט הבאתי איתי עוגה. אחרי שהעוגה עברה את אישור מועצת החכמים הוחלט שאני יכולה ליטול חלק והשנה אני צריכה להביא "תוספת פחמימה" ואת העוגה מלפני שלוש שנים.

     

    אני יודעת שקצת מאוחר להציע רעיונות לארוחת החג, התפריטים כבר נכתבו והקניות (אני מקווה בשביל כולכם) כבר סודרו בארונות. החכמים שבנינו התחילו לבשל כבר לפני כמה ימים והחכמים יותר מצאו פראייר שיארח אותם.

     

    ובכל זאת השבוע אני מציעה ארבעה רעיונות לתוספות, גם אם הן לא יעלו על שולחן הסדר יש עוד הזדמנות לנסות אותם בימי האירוח הבלתי נלאים שיבואו עלינו לטובה בשבוע הקרוב. כיוון שלא מדובר בארוחה, אלא בהצעות לתוספות - סך כל המנות יעלה על 50 שקל. חג שמח!

     

    גרטן תפוחי אדמה אישי

     

    מנת תפוחי אדמה מוכרת ולא מאוד מתוחכמת הופכת למשהו אחר בזכות הכלים האישיים.

     

    נזדקק ל:

    1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים (4.50 ₪)

    1 שן שום, כתושה

    1 שמנת מתוקה, או שמנת פרווה (6.50 ₪)

    1/2 חבילת עירית, קצוצה דק (4.80 לחבילה שלמה)

    מלח ופלפל שחור

     

    וכך עושים:

    1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

     

    2. את תפוחי האדמה פורסים לפרוסות דקות ככל הניתן (אם יש מנדולינה בהשג יד - זה הזמן להשתמש בה).

     

    3. מעבירים את פרוסות תפוחי האדמה לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב כך שהשמנת תצפה את כל התפוחים.

     

    4. גוזרים נייר אפיה ל-12 ריבועים ומרפדים תבנית שקעים. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית בצורה הדוקה וחופפת. את השמנת שנשארה בקערה מפזרים באופן שווה בין השקעים. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהתפוחים מזהיבים. מגישים מנה אישית לכל סועד. סה"כ: 15.80 ₪

     

    תפוחי אדמה בעשבי תיבול

     

    הסוד הוא להשתמש בתפוחי אדמה ננסיים, רצוי מהסוג שהולך למיקרו.

     

    חומרים: 

    2 שקיות "תפוחי אדמה למיקרו" (4.80 * 2 = 9.60 ₪)

    1 צרור פטרוזיליה (3 ₪)

    2 שיני שום

    1/2 צרור נענע (3 ₪ לחבילה שלמה)

    2-3 כפות שמן זית

    מלח ופלפל

     

    וכך עושים:

    1. אופים את התפוחים למיקרו לפי ההוראות.

     

    2. בינתיים מעבירים את כל שאר החומרים למעבד מזון ומרסקים לתערובת אחידה. אם רוצים אפשר להכין רוטב אחיד או להשאיר חתיכות בגדלים משתנים.

     

    3. מוציאים את התפוחים מהמיקרו, מעבירים לקערה ומוסיפים את הרוטב הירוק. מערבבים במהירות, כל עוד התפוחים חמים. סה"כ: 15.60 ₪

     

    גזר וצימוקים בסויה ולימון

     

    צימעס קצת אחרת - והכל במיקרוגל!

     

    נזדקק ל:

    8 גזרים גדולים (4 ₪)

    200 גרם צימוקים כהים (4 ₪)

    4 כפות רוטב סויה

    4 כפות מיץ לימון

    2 כפות סוכר

     

    וכך עושים:

    חותכים את הגזרים לרבעים לאורך וגם לרוחב. מעבירים לכלי מתאים לבישול במיקרוגל. מוסיפים את כל שאר החומרים ועוד חצי כוס מים ומפעילים את המיקרו ל-10 דקות בחום הגבוה ביותר. אם צריך עוד זמן בישול - ממשיכים עד שהגזרים רכים, אבל לא מתפוררים. 

    סה"כ: 8 ₪

     

    ברוקולי ופטריות מוקפצים

     

    נזדקק ל:

    1 סלסלת פטריות שמפניון (7.60 ₪)

    1 ק"ג ברוקולי טרי (6.80 ₪)

    2 שיני שום קצוצות

    2 כפות שמן זית

    2 כפות רוטב סויה

    עלים מ-2 ענפי טימין

    פלפל שחור

     

    וכך עושים:

    1. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות לאורך. מפרקים את הברוקולי לפרחים ואת הגבעול הקשה קוצצים לקוביות.

     

    2. בווק או מחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים פטריות. מוסיפים שום ומקפיצים עוד כמה דקות. מוסיפים ברוקולי (פרחים וקוביות), סויה וטימין ומקפיצים את הכל ביחד. סוגרים עם מכסה ומניחים להתבשל כ-5 דקות. טועמים ומתבלים. כשהברוקולי רך מורידים מהאש ומגישים. סה"כ: 14.40 ₪

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "תוספות לפסח"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    גרטן תפוחי אדמה אישי. 15.80 ₪
    צילום: איילת בן יוסף
    צימעס קצת אחרת. 8 ₪
    צילום: איילת בן יוסף
    מומלצים