שתף קטע נבחר

ועדת השרים אישרה ההצעה להגבלת השביתות

בהצעת החוק כלולה החובה להודיע 60 יום מראש על שביתה, אי תשלום שכר על ימי שביתה, ושביתה רק אחרי הצבעה חשאית

ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (א') את התיקון לחוק ישוב סכסוכי עבודה שהגיש שר התמ"ת, אהוד אולמרט. מדובר בהצעת חוק להגבלת זכות השביתה במדינת ישראל.

 

בהצעת החוק נקבע, כי לא ישולם שכר עבור ימי שביתה מלאה או חלקית. כן נקבע, כי המעביד יוכל להפחית שכר בזמן שביתה חלקית עד 20% באופן חד צדדי, ויוכל לבטל שעות נוספות כתוצאה מהפחתה בעבודה. העובד יוכל לדרוש בחזרה את שכרו אם יוכח כי לא השתתף בשביתה. 

 

בהצעה נקבע עוד, כי תקופת הצינון - ההודעה על הכוונה לשבות - תוארך ל-30 יום, ולממונה על יחסי העבודה תהייה סמכות הארכה עד 30 יום נוספים. שביתה אשר תתקיים ב-30 הימים לפני בחירות לכנסת או לרשויות מקומיות תחשב לא מוגנת.

 

בנוסף, נקבע בהצעה, כי ארגון עובדים יהיה רשאי להשבית או לנקוט עיצומים בשירות הציבורי, רק עם ההצעה אושרה בהצבעה חשאית, וזכתה לתמיכת רוב המצביעים, המהווים לפחות 20% מהזכאים להצביע, כאשר בהצבעה יהיו זכאים להשתתף כל העובדים של אותו מעביד, שלגביהם מנהל ארגון העובדים שהכריז את הסכסוך מו"מ קיבוצי.

 

במקומות עבודה בהם עובדים שייכים למספר דרוגים מקצועיים או במקומות עבודה הכוללים מספר יחידות ארגוניות (כגון שרות המדינה) ישתתפו בהצבעה רק העובדים אשר שייכים לדרוגים או ליחידות הארגוניות להם נוגע הסכסוך.

 

כן נקבע בהצעה, כי שר התמ"ת יהיה רשאי לקבוע בתקנות פטור מחובת הצבעה בסוגי סכסוכים או בסוגי מקומות עבודה לפי מידת החיוניות שלהם למשק. בכל מקרה בו תערך הצבעה ימנה הממונה הראשי על יחסי עבודה במשרד התמ"ת בודק לטוהר ההצבעה.

 

לדברי אולמרט, הצעת החוק לא תוגש לקריאה ראשונה בכנסת לפני הידברות מעמיקה עם ההסתדרות. אולמרט מתכוון לפנות ליו"ר ההסתדרות, ח"כ עמיר פרץ, ולקרוא לו לפתוח בתהליך ההידברות מיד בתום החג.

 

אולמרט ציין עוד, כי בתאום עם משרדי האוצר והמשפטים יסוכמו שתי סוגיות נוספות בטרם קריאה ראשונה בכנסת: פיצוי לצד ג' בגין נזקי שביתה וכן חובת תיווך בסכסוכים שבין אוצר המדינה לבין הסתדרות העובדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
מגבילים את זכות השביתה
צילום: שאול גולן
מומלצים