אירופה - חוקים חדשים בעד מזון מהונדס-גנטית
בניגוד לעמדה המסורתית שלה נגד מזון כזה, הנציבות האירופית תפתח אפשרות יותר נרחבת לשיווקו
האיחוד-האירופי עומד כנראה לאפשר הפצה יותר נרחבת של מזון אשר עבר הנדסה גנטית.
פרשני יומון העסקים האמריקני "וול-סטריט ג'ורנל", שפירסם את המידע, הסבירו כי החלטת הנציבות-האירופית צפויה להיות בעלות השפעות אדירות-ממדים על חקלאים ועל חברות חקלאיות בעולם כולו ועל הצרכנים האירופים.
החוקים החדשים ייושמו החל מיום ראשון. מזון מהונדס-גנטית, שיוצג למכירה, חייב לשאת תווית בולטת - המלמדת על טיבו הייחודי - אם שיעור החומרים המהונדסים-גנטית בו הוא 0.9% או יותר. כל מוצר מהונדס-גנטית חייב להיות מתועד לחלוטין בכל מהלך ייצורו, מן השדה ועד למדף במרכול; כך תתאפשר פעולתה של רשות-הפיקוח, אשר עד כה מנעה כמעט לחלוטין את שיווקו של מזון כזה באירופה. וחוק חדש נוסף: בוטל האיסור, שהוטל במשך 6 השנים האחרונות על ביצוע בדיקות המיועדות להכנסת יבולים מהונדסים-גנטית אל השדות באירופה.
הפרשנים הבהירו כי כללי הפיקוח החדשים על מזון מהונדס-גנטית יפתחו את אחד השווקים הגדולים בעולם - וגם הנוקשים ביותר (כולל בריטניה, שבדרך-כלל שונה משאר מדינות אירופה) - בפני ענף ייחודי של תעשיית המזון, בפרט זו האמריקנית. אמנם, הצרכנים האירופים התנגדו לרכישת מוצריו של ענף זה; אך הם עלולים לגלות כי מזון לא-מהונדס הולך ונעשה יותר ויותר נדיר.