שתף קטע נבחר

שני קישים וסלט

אחד מבטטות ורוזמרין, שני מפלפלים קלויים (רצוי להכין לבד) וסלט מבושל מקישואים נענע ופטרוזילה (שממולץ להרכיב כמה שעות לפני ההגשה)

בזמן האחרון אני מקבלת טלפונים מאנשים ששמם משתרבב למדור הזה. אחות של מוטי, שהיא בדרך כלל מותק של בנאדם קופצת להגנת המשפחה שלה: "שוב הוצאת אותנו מפלצות" היא התלוננה אחרי הדיווח על ליל הסדר. בנינו, היא הסכימה שכל מילה היתה נכונה, אבל עניינים של כבוד מנעו ממנה מלהודות בכך בפומבי.

 

אמא שלי התלוננה השבוע שאני כבר לא מזכירה אותה בטור שלי למרות שהיא מספרת לכולם בגאווה מי הבת שלה ומה היא עושה. אמא שלי טסה לחו"ל בפסח ובמטוס, ממש לידה ישבו שני קוראים אדוקים של המדור שדיווחו לה לאורך כל הטיסה (הטרנס-אטלנטית) על כל המנות המוצלחות יותר ומוצלחות פחות שבישלו בשנה האחרונה.

 

שעתיים אחרי ששמעתי את התלונות מאמא, הגיע אור "למה את כותבת עלינו שקרים?" "אני, שקרים?" התממתי. "אני לא יודעת על מה אתה מדבר". "כתבת שאנחנו מגיעים אליכם בלי להודיע, כתבת שאני מחטט לכם במקרר וכתבת שמוטי החביא את הקציצות מפני. הכל שקרים, טוב, הרוב". אור וזוגתו שתחייה מתקשרים אלינו תמיד כשהם בפינת הרחוב, אז טכנית הם מודיעים לפני שהם באים. הוא לא ממש מחטט במקרר, אלא לוקח מים (ובדרך סוקר במהירות את תכולת המקרר) ומוטי לא הצליח להגן על הקציצות כי אור הצליח להעלים שלוש, למרות הכל.

 

הבטחתי שיותר אני לא אכתוב שקרים. הבטחתי שאני אנקה את המקרר מדי פעם והבטחתי להם ארוחת ערב. הארוחה שלפניכם כוללת שני קישים מהירי הכנה ובעלי רשימת מצרכים מצומצמת ביותר. בנוסף יש סלט קישואים קר ומדליק. 

 

קיש בטטה ורוזמרין

 

לבצק:

80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות (2.50 ₪, ל-100 גרם)

1 כוס קמח

1 ביצה

1/2 כפית מלח

 

למלית:

2 בצלים סגולים (או 1 ממש גדול) פרוסים (2 ₪)

2-3 בטטות מאורכות, קלופות ומבושלות (3 ₪)

1 כף רוזמרין קצוץ דק-דק

2 ביצים (סך הכל עם הבצק - 2.5 ₪)

1/2 מכל שמנת מתוקה (6 ₪ למכל שלם)

מלח ופלפל שחור

 

וכך עושים:

1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון חמאה, קמח ומלח ומעבדים כמה שניות עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק. אם צריך מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

 

2. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

 

3. במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים את טבעות הבצל כ-5 דקות, עד שמתרככות.

 

4. פורסים את הבטטות לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. טורפים ביחד ביצים, שמנת, רוזמרין, מלח ופלפל.

 

5. מרכיבים את הקיש: מרדדים את הבצק לעלה דק ומניחים על תבנית קיש (24 ס"מ). על קרקעית הקיש מפזרים בצל מטוגן ומעליו מסדרים יפה את עיגולי הבטטה. על הכל יוצקים את בלילת הביצים.

 

6. אופים כחצי שעה - עד שהקיש משחים. סה"כ: 16 ₪

 

קיש פלפלים קלויים

 

רצוי לקלות את הפלפלים לבד, אבל אפשר להשתמש בפלפלים קלויים מוכנים - רק לא לשכוח לשטוף אותם טוב טוב שלא יהיו חמוצים.

 

נזדקק ל:

80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות (2.50 ₪, ל-100 גרם)

1 כוס קמח

1 ביצה

1/2 כפית מלח

2 בצלים סגולים (או 1 ממש גדול) פרוסים (2 ₪)

3-4 פלפלים קלויים בשנים-שלושה צבעים (6 ₪)

1 כף אורגנו קצוץ דק-דק

2 ביצים (סך הכל עם הבצק - 2.5 ₪)

1/2 מכל שמנת מתוקה (ניקח את החצי שנותר מהקיש הראשון)

מלח ופלפל שחור

 

וכך עושים:

 

1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון חמאה, קמח ומלח ומעבדים כמה שניות עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק. אם צריך מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

 

2. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

 

3. במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים את טבעות הבצל כ-5 דקות, עד שמתרככות.

 

4. חותכים את הפלפלים לרצועות אורך יפות. טורפים ביחד ביצים, שמנת, אורגנו, מלח ופלפל.

 

5. מרכיבים את הקיש: מרדדים את הבצק לעלה דק ומניחים על תבנית קיש (24 ס"מ). על קרקעית הקיש מפזרים בצל מטוגן ומעליו מסדרים יפה רצועות הפלפלים. על הכל יוצקים את בלילת הביצים.

 

6. אופים כחצי שעה - עד שהקיש משחים. סה"כ: 13 ₪

 

סלט קישואים בנענע ופטרוזיליה

 

את הסלט הזה רצוי להכין כמה שעות לפני ההגשה כדי לו זמן לשבת בנחת במקרר ולספוג את כל הטעמים.

 

נזדקק ל:

2 בצלים קצוצים (2 ₪)

2 קילו קישואים קלופים וחתוכים לקוביות (9 ₪)

2 שיני שום קצוצות

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה (3 ₪ לצרור שלם)

1/4 צרור נענע קצוצה

שמן זית לטיגון

מלח ופלפל שחור

 

וכך עושים:

1. במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן זית, על להבה נמוכה. כשהבצל מתרכך מוציאים אותו ושומרים בצד.

 

2. מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את הקישואים, גם כן על להבה נמוכה, עד שהם מתרככים, אך עדיין שומרים על צורתם (לא ממליחים את הקישואים כדי שלא יגירו נוזלים). מורידים מהאש ומערבבים בקערה עם הבצל. מוסיפים פטרוזיליה, נענע, שום קצוץ ותבלינים. סה"כ: 15 ₪

 

סך כל הארוחה: 44 ₪

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קיש בטטה. 16 ₪
צילום: איילת בן יוסף
סלט קישואים. 15 ₪
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים