שתף קטע נבחר

 

ארה"ב מזועזעת למראה ארונות המתים של החללים מעיראק

סערה פרצה בעקבות פרסום בעיתון ובאתר אינטרנט אמריקניים של תמונות עם עשרות ארונות מתים, ובהם גופותיהם של חיילים אמריקנים שנהרגו בעיראק. בממשל בוש טוענים שאסור לפרסם את התמונות מחשש לפגיעה בפרטיות ההרוגים ומשפחותיהם, אבל הדמוקרטים טוענים שהממשל מנסה להסתיר מהציבור את האמת לקראת הבחירות המתקרבות

פרסום בעמוד הראשון בעיתון "סיאטל טיימס" של צילום ובו עשרות ארונות מתים של חיילים אמריקנים שנהרגו בעיראק, עטופים בדגל ארה"ב, גרם לסערה ציבורית השבוע במדינה.

 

את הצילום המרשים בתוך האנגר מטוסים ביצעה תמי סיליסיו, עובדת בבסיס חיל האוויר "דובר" במדינת דלוואר, אליו מוטסות גופות החללים מעיראק.

 

בעקבות פרסום הצילום לפני כשבוע, פוטרה העובדת. אולם צילום זה ואחרים הוצגו גם באתר האינטרנט The Memory Hole, על ידי ראס קירק, לוחם למען חופש הביטוי. גופים התומכים בפרסום הצילומים, טוענים שהפרסום מבליט את מחירה של המלחמה.

 

באתר הציג קירק עשרות צילומים שברובם נראים ארונות עטופים בדגל, אבל היו ביניהם גם צילומים של גופות של חללים אמריקנים וכן של האסטרונאוטים האמריקנים שנספו באסון מעבורת "קולומביה", בו נהרג גם אילן רמון הישראלי. דובר נאס"א אמר כי לפחות 18 צילומים של חלקי גופות של אסטרונאוטים הוצגו באתר.

 

הפרסום גרם לוויכוח פוליטי בין הדמוקרטים, הטוענים שממשל בוש מנסה להסתיר מהציבור את האמת ולמנוע פרסום צילומי חללים, לבין הרפובליקנים, הטוענים שהדמוקרטים פוגעים בכבוד המתים בהעלותם את הנושא, כחלק ממערכת הבחירות לנשיאות.

 

ההחלטה למנוע פרסום צילומי חללי מלחמה התקבלה ב-1991 על ידי הנשיא בוש האב, לאחר שרשת CNN הקרינה על מסך חצוי שידור חי מהבית הלבן מול צילומי ארונות חללי מלחמת המפרץ הראשונה.

 

בפנטגון טענו שאסור היה לפרסם את הצילומים, והבית הלבן פרסם הודעה לפיה הנשיא ג'ורג' בוש סבור שיש לכבד את הפרטיות של משפחות החללים.

 

"לא להחביא את המתים"

 

ג'יין ברייט מקליפורניה, שבנה נהרג ביולי אשתקד, אמרה בראיון לרשת NBC: "צריך להפסיק להחביא את הצעירים שלנו שמתים. אנחנו צריכים להיות פתוחים יותר לגבי מותם".

 

ג'ים מקדרמוט, ציר בית הנבחרים הדמוקרטי מוושינגטון, ששירת במלחמת וייטנאם, אמר שלצילומים שפורסמו אז, היתה השפעה עצומה על הדרך שבה האמריקנים תפסו את המלחמה.

 

מקדרמוט אמר: "כשהאמריקנים ראו את 55 אלף החיילים שהוחזרו הביתה בארונות, הם התחילו לחשוב בצורה שונה על המלחמה. אין לזה שום דבר עם כיבוד הפרטיות, אלא זה ניסיון של הממשל למנוע מהציבור לראות את האמת המרה של המלחמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
הצילומים שזעזעו את אמריקה
צילום: איי פי
צילום: איי אף פי
ארונות המתים מגיעים לארה"ב
צילום: איי אף פי
מומלצים